Restoran Cinta Gelang Patah Johor Bahru - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Sunday, April 28, 2019

Restoran Cinta Gelang Patah Johor Bahru

Restoran Cinta Gelang Patah Johor Bahru.. Sebenarnya ini kali kedua mama makan di sini. Kali pertama masa mama tinggal di Natura Hotel (jalan kaki je dari hotel). Masa tu bawa arwah tokmat pergi Legoland 2 tahun lepas  Boleh baca di sini http://www.mamapipie.com/2017/10/natura-hotel-johor-bahru.html . Kali kedua mama makan di Restoran Cinta Gelang Patah Johor Bahru ni bila mama pergi ke Legoland last year. Pusing-pusing Cari Tempat makan ntah macam mana jumpa restoran Ni semula.. Agaknya memang rezeki kami Kat situ mlm tu..







Baca juga travelog kami ke Johor Bahru di sini

Pemandangan dari hadapan kedai

Telur dadar.. gebu kan

Tomyam dia sedap.. kena dgn tekak mama

Sotong goreng tepung ni ala jemput-jemput.. mama suka yang jenis salut tepung tu tapi ni sedap juga

Ayam goreng kunyit.. sedap

Daging masak merah yang sedap juga. Dulu arwah Tokmat pernah pesan sup tulang.. Mama rasa sup tulang tu pun memang sedap tau

Lauk kami anak-beranak

Makan kat outdoor tu yang gambar warna kuning-kuning haha.. Ramai juga yang makan kat sini masa ni.. 

Natura Hotel. Masa lalu depan ni terasa sebak pula. Teringat masa kami duduk di sini dengan arwah Tokmat dulu.. Alfatihah buat arwah Tok Mat dan Nek Milah. Ingat lagi Tok Mat berborak dengan guard di depan hotel ni dulu..


4 comments:

Words of wisdom