Review Teega Residence & Suite Waterfront Puteri Harbour Johor Bahru - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Thursday, October 31, 2019

Review Teega Residence & Suite Waterfront Puteri Harbour Johor Bahru

Bulan Disember yang lalu kami sekeluarga telah bercuti ke Johor Bahru. Kami stay di Teega Residence dan harini mama nak Review Review Teega Residence & Suite Waterfront Puteri Harbour Johor Bahru tu. First time mama pergi ke JB dan stay di serviced apartment macam ni. Jom baca Review Review Teega Residence & Suite Waterfront Puteri Harbour Johor Bahru mama ni. Sebab mama nak share tempat  yang best ni pada korang.

Review Teega Residence  Puteri Harbour Johor Bahru
Budak ni la yang paling happy sebab dapat berendam sepuas hati. Ada kisah disebalik baju tu. Sebenarnya swimsuit syafi rosak zip masa dia nak pakai hari tu. last2 tak tau nak kasi pakai apa, mama bagi dia pakai baju mama je.. fuh, nasib baik muat

Review Teega Residence  Puteri Harbour Johor Bahru
Teega Residense. Servis memang setanding penginapan di resort pelancongan terkemuka di luar negara. Terletak berhampiran dengan Hello Kitty dan Thomas Town. Jalan kaki pun boleh sampai. Moscow Circus pula mama boleh lihat dari bilik.. cuma tak sempat nak pergi moscow circus sebab tak sempat

Review Teega Residence  Puteri Harbour Johor Bahru

Review Teega Residence  Puteri Harbour Johor Bahru
Bath toilettries lengkap diberi. Siap ada berus dan ubat gigi. Selalu kalau duduk hotel 3 bintang ke atas baru ada semua ni. Berbaloi la duduk sini. Harga pun kira murah.

Review Teega Residence  Puteri Harbour Johor Bahru
Bilik syafi dan cousinnya. Last2 bilik ni takdiguna langsung. Dia berdua tido depan TV kat living room je. Boleh nampak Hello Kitty dan Thomas Town dari tingkap tu

Master bedroom. Sangat luas dan selesa. Pemandangan dari tingkap bilik penginapan kami memang best. Boleh nampak Singapore yang terletak hanya diseberang tu saja

Review Teega Residence  Puteri Harbour Johor Bahru
Bilik air di bilik Syafi

Bilik air di master bedroom. Siap ada bathtub lagi.

Dapur ada disediakan titbids untuk kami. Ada washing machine, microwave dan peti sejuk. Induction cooker pun ada. Lengkap serba serbi

Pemandangan living room dan tempat makan.. Luas dan selesa. Satu rumah ni memang sparkling clea, bersih sangat. Pemandangan memang superb


Ada 2 biji kipas yang disediakan. Ada hairdryer dan iron juga.

Mesin basuh dan peti sejuk ni banyak tolong kami.


Tidbits dan 3-in-1 yang disediakan. TQ tuan rumah

Yang paling syafi suka tentulah sebab ada unifi di sini. Sebab ni lah diorang tidur depan TV sebab melayan HyppTv tu..

Game room

Playground pun ada.

Gymnasium ada juga.

Kalau nak outdoor exercise pun boleh juga.


Jacuzzi pun ada you..

Memang puas hati stay kat sini sampai Ayah Syafi nak repeat lagi ke sini. Specifically nak stay kat Teega plak tu. Kalau korang nak menginap unit yg macam menginap korang kena search "Teega Homestay" di booking.com.

Teega Residence & Suite Waterfront Puteri Harbour Johor Bahru

Alamat: 79100 Nusajaya, Johor
Telefon: 016-740 5757




24 comments:

  1. masyaAllahh ! best giler weih ! hahahahha. lengkap semuanya. mesin basuh je mek tak perasan. berapa satu malam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesin basuh ada mek. kat luar dapur tu. tgk rate tu ikut hari. kalau bukan haricuti dalam RM230, kalaucuti public boleh cecah sampai RM400++

      Delete
  2. Bestnya kalau bercuti kat residence yg menyediakan semua kelengkapan lagi2 ada mesin basuh dan sambungan internet ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni trend bercuti tempat residence macam ni best

      Delete
  3. Best giler kalau dapat sewa sehari dua kat sini...sewa berapa adda?macam menarik jer ni..mana tau satu hari nanti akak nak stay kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. highly recommeded kak. tapi kena cari unit yg saya duduk ni sebab hati2 ada juga unit yg kureng. masa saya duduk ni dalam RM430 2 malam. tapi disebabkan asyik keluar masuk so tak dapat nak enjoy 100% fascilitie kat sini. tu yg husband saya nak dtg sini lagi

      Delete
  4. Bestnyaa banyak betul facilities n barang2 yg tuan rumah sediakan. Memang kalau mcm ni tak keluar g memana lah nmpaknya. Hehe

    ReplyDelete
  5. luasnya unit ni. mesin basuh tu yang best tu.
    basuh semua baju siap-siap balik rumah dah boleh relax hehehe

    ReplyDelete
  6. Wah best dapat cuti kat sana. The suite you stayed is so spacious lengkap with washing machine and fridge.

    ReplyDelete
  7. Nampak best dan selesa kalau tido dekat sini, menarik betul ada jakuzi.. leh rasa duduk dekat spa ber "me time"

    ReplyDelete
  8. Luas, selesa dan bersih nampaknya tempat ni. Will definitely stay here if we go to JB

    ReplyDelete
  9. serba serbi lengkap. Lantai boleh buat cermin. Terbaik!

    ReplyDelete
  10. ya ampun, bestnya kak... luas segala kelengkapan tiptop...
    mmg seronok lah kalau stay situ...
    tang baju mandi tu hehehe... nsb muat yek syafi oi

    ReplyDelete
  11. Woww bestnye.. kalau cakap nak repeat tu makna best sgtla tu..

    ReplyDelete
  12. Bestnya Adda.. boleh kata lengkap semuanya kan. Bersih pulak tu.. sukaaa..

    ReplyDelete
  13. nampak luas dan kemas je bilik dia..kalau saya mmg sayang kot nak tinggalkan suite gitu...golek2..golek2 jer hehe

    ReplyDelete
  14. Cantiknya kak bilik dan view dia. Puas hati sgt kalau mcm ni. Boleh repeat nanti.

    ReplyDelete
  15. Puas hati kalau dapat menikmati pemandangan macam tu.. ;)

    ReplyDelete
  16. Pergh!! Memang puas hatilah kalau dapat stay sini..

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. sangat boleh lydia.. tapi ikut keselesaan laj. mcm unit yg mama book ni ada 2 bilik. masuh lagi selesa kalau nak tido kat ruang tamu. ada juga yg 1 bilik atau 3 bilik. boleh pilih tapi unit yg mama duduk ni mmg best sgt

      Delete

Words of wisdom