Makan di Restoran Warisan Kelate Johor Bahru - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad



Monday, March 25, 2019

Makan di Restoran Warisan Kelate Johor Bahru

Kalau korang perasan bulan lepas mama ada pergi ke Johor Bahru atas urusan kerja. Tahun ini banyak kali juga mama ke JB.. Kalau korang nak tahu sejak December hingga sekarang mama dah ke JB 4 kali tau.. Wow jodoh sungguh dengan JB tahun ni.. Semasa lawatan ke JB tu rakan kami baa Makan di Restoran Warisan Kelate Johor Bahru. Ramai juga yang rasa pelik sebab bila pergi JB makan makanan kelate plak haha.. Apapun memang sedap Makan di Restoran Warisan Kelate Johor Bahru ni.

Makan di Restoran Warisan Kelate Johor Bahru
Kat sini ada nasi campur dan makanan kelate. Ni nasi dagang. Sedap nasi dagang dia.

Makan di Restoran Warisan Kelate Johor Bahru
Mama pula order nasi kerabu dan lauk daging kerutuk. Memang sedap dan terasa di tekak. Campuran sambal dan ulaman tu memang sedap

Makan di Restoran Warisan Kelate Johor Bahru
Daging kerutuk dia hidang berlainan piring. Big potion dan puas la makan lauk..

Kalau korang nak tau owner kedai ni adalah Cina Kelantan.. Tapi memang sedap makanan kelate dia. Kalau korang nak ke sini boleh ikut alamat ni

Restoran Warisan Kelate

Alamat: 12, Jalan Setia Tropika 1/14,
Setia Tropika, 81200 Johor Bahru, Johor
Waktu perniagaan:
Rabu hingga Isnin dari 8:30 pagi–5:00 petang
Tutup pada hari Selasa
Telefon: 011-1853 1616

16 comments:

  1. wah nasi krabu.. hari ni posa ganti n ade pasar malam. mcam nampak dah nak makan ape buke rini =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berbuka siti.. nasi Ni sihat sebab banyak ulam sesuai utk berbuka

      Delete
  2. wow..mama pminat nasi kerabu rupanya..:)

    ReplyDelete
  3. Nampak macam sedap. harapan harga berpatutan.. hehe

    ReplyDelete
  4. Hadoi.. sedapnya nasi dagang tu.. Tekak teringin lak.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Menarik tu... Teman pun lama dah tak balik Kelantan... Kalau nasi kerabu tu, rasanya teman tak jumpa lagi yang best macam my MIL buat...

    ReplyDelete
  6. lama tk ke JB...patutnya aritu nk ke JB tp tk jd...kalo masakan klate tu..menu kerutuk mmg fav la

    ReplyDelete

Words of wisdom