Sunday, August 20, 2017

Instant Shawl Giveaway by Mamapipie

Ini adalah sticky post sehingga 20hb Ogos 2017. So, kalau nak baca entry blog mama yang terbaru ada di bawah post ni ye.

Sebenarnya kalau sesiapa yang mengikuti perkembangan blog mamapipie dari dulu lagi mesti perasan yang mama memang suka buat giveaway. Sejak mama mula aktif semula bulan lepas memang mama dah gedik nak guat giveaway tapi masa tak mengizinkan. Cuma sekarang ni masa yang sesuai tu akhirnya dah tiba. Jeng.. jeng.. jeng... Nah mama bagi belon seketul.


Jemputlah memeriahkan lagi giveaway mama ni ye. Mama buat simple2 Dan suka2 je. Tengah buat giveaway ni tetiba dah dapat idea nak buat giveaway satu lagi pulak haha.. tamak..

Ok, berikut adalah syarat2 nye ye (UPDATE terbaru! refer di bawah):
1. Add Blog MamaPipie  Dalam bloglist korang (WAJIB)
2. Follow Instagram MamaPipie  atau follow blog mamapipie (SALAH SATU)
3. Follow GooglePlus MamaPipie   (WAJIB).
4. Buat satu entry Dan tepekkan gambar belon comey kat atas Tu Dan link kepada entry ni
5. Selepas siap semuanya tinggalkan komen di post ini.

Done! Itu saja. Nanti mama terjah blog korang untuk check ye.



Hadiahnya adalah 4 helai tudung (UPDATED! jadi 5 helai tudung) instant Dan semi instant untuk 4 peserta (UPDATED! jadi 5 peserta) bertuah Yang akan mama pilih melalui random.org. Jika Nama korang terpilih tapi jika didapati tidak memenuhi syarat maka mama akan pilih orang lain ye.

Jika penyertaan amat menggalakkan nanti mama tambah hadiah lagi ye. So,.good luck u ols. 

Senarai Peserta boleh lihat Di sini Senarai-peserta-instant-shawl-giveaway
[ Read More ]
Saturday, August 19, 2017

Barang Chilindo tak dapat

Assalamualaikum semua.. ingat tak mama pernah cerita tentang kes kerasukan chilindo Dalam post Chilindo-bid-malaysia. Masa Tu mama berazam taknak terjebak lagi dengan Chilindo. Mana taknya, sekali order sampai 18 barang tau. Adoii memang kerasukan. Tapi diam tak diam harini mama dah buat order Yang ke 3 dengan Chilindo haha.. mama ni memang cakap tak serupa bikin.

Masa order kedua sampai rupanya Ada satu barang Yang takde Dalam kotak chilindo Tu tau. Dah Kira beberapa Kali memang Ada 6 barang saja. Neck pillow takde pun.

Jangan tiru aksi ini Di rumah. Mama sebenarnya x perlu pun neck pillow ni tapi terrr..bid juga haha.

Walaupun beli dengan harga rm4.10 tapi mama tak Kira, mama nak juga minta barang Yang takde ni. Mama syak orang Yang bungkus tu tau barang xde sebab dia Ada bulatkan Dalam sticker ni


Kat sini mama nak share pengalaman bagaimana mama claim balik barang mama.

Pertama sekali, ambil gambar-gambar Di bawah
1. Gambar luar kotak
2. Gambar label pada kotak
3. Gambar invoice (printscreen Dari website Chilindo "pesanan anda")
4. Gambar setiap barang Yang diterima.

Kedua, emailkan complaint beserta gambar-gambar Di atas kepada support.my@chilindo.com

Pengajaran.. Jangan jadi macam mama tau. First email gambar Dan proof Yang mama bagi tak lengkap. Mula2 bagi gambar list Yang dalam sticker tu aje.Tunggu sehari barulah chillindo jawab minta gambar kotak Dan sticker pada kotak Pula. Akhir sekali semalam dia minta gambar semua barang pula. Gitu Gini habis masa 3 Hari baru selesai.

Kemudian dia Akan reply Dan jika semua Yang Kita bagi lengkap, dia Akan proses semula Dan POS kepada Kita barang Yang takde Tu. Tapi yang tak bestnya Kita Pula Yang disuruh bayar service tax Dan harga post padahal service tax dah bayar apa masa order Tu! Eeishh x berbaloi betul. Sekarang ni mama sedang email bgtau mama taknak bayar duit post. Mama nak refund je lah.. xtau boleh dapat ke tak. Kalau Lazada Kita xpayah bayar pun postage kalau nak return etc pun dia Akan bayar semula pada Kita.

Email Dari chilindo. Ingatkan dah setel rupanya harini dapat email suruh bayar service tax dengan postage Pula.

Korang nak tau, Lepas dapat email Dari Chilindo Yang bagitau sedang proses utk POS barang Yang X dapat Tu, maka mama pun Rasa senang Hati Dan terus proceed order Kali ke 3. Sebab ingatkan dah setel. Kalau tau dia minta duit post lagi tak mau dah mama order. So, sekarang ni mama tengah tunggu parcel order ke 3 sampai Dari chilindo. Neck pillow Tu mama memang x puas Hati memang Rasa nak give dah dengan Chilindo lepas ni. Bad customer service! You should improve your customer service CHILINDO!!

-----------------------------------------------------------

Update pukul 9.50pagi

Tadi Chilindo dah balas email mama minta maaf Dan mama tak payah bayar apa2. Fuh, tak jadi nak marah.. tapi mama nak cakap juga "You should improve your customer service CHILINDO!!"


[ Read More ]
Friday, August 18, 2017

Mama-syafi.blogspot.com berdomain baru

Alhamdulillah syukur sangat-sangat http://mama-syafi.blogspot.com secara officialnya berdomain baru hari Ini. Inilah domain baru mama http://www.mamapipie.com.



Mama dah beli domain Dari Julai lagi cuma baru harini berjaya buat setting.. so, secara officialnya juga Ini adalah post pertama untuk domain baru.. bahagia rasanya sebab penukaran domain Dari blogger ke dotcom ni mama buat sendiri Dari segi DNS settings nya. Hampir putus Ada 2 Kali tapi alhamdulillah akhirnya berjaya juga Di Hari jumaat penuh barokah ni.

So far, nampak macam blog xde apa yg berubah Kan kecuali Ada error invalid domain name Dari innity Tu. Rasanya nuffnang ads keluar tak?

Bukan apa, baru je ingat nak give up nuffnang sebab sejak mama cash out aritu semua ads nuffnang hilang.  Baru tadi mama perasan dah Ada ad mula masuk. Alhamdulillah.


Korang tolong mama bagi tips ye Ada apa lagi tak yang perlu dibuat lepas tukar domain?

[ Read More ]

Senarai Peserta Instant Shawl Giveaway by Mamapipie

Assalamualaikum semua..  tinggal lagi 2 hari je giveaway Instant-shawl-giveaway-by-mamapipie berlangsung. Kepada sesiapa Yang nak join Masih Ada masa lagi ni Dan kepada semua peserta bolehlah semak nama Ada ke tak Di bawah ni? Ini adalah final list. Kalau Ada Yang termiss bagitau mama segera ye. Sambil2 Tu jom kita blogwalking sesama kita. Good luck semua!!😍😘

Kepada semua peserta tolong check semula sama Ada korang dah memenuhi syarat giveaway atau tidak. Jika didapati x mengikuti syarat mama Akan gugurkan Nama Dari list Peserta ye..



1. https://irismyra.blogspot.my/2017/07/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html?m=1
2. http://www.bondezaidalifah.com/2017/07/instant-shawl-giveaway-by-mama-pipie.html
3. https://duniasaya2001.blogspot.my/2017/07/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html?m=0
4. https://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
5.  http://www.mialiana.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mama-pipie.html
6. http://www.kisahsidairy.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
7. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
8.  https://aimanziyad.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
9..https://pineapplecheese1910.blogspot.my/2017/07/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
10. https://maszull.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html?m=1
11. http://www.ceriteraibu.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
12. http://www.ajuyarashid.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
13. http://yummycoklet.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
14. https://anzrarizalbuddy.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
15.  http://thezafirahnazri.blogspot.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mama-pipie.html
16. https://jombercontest.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
17. https://mama3danish.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
18.  http://www.huhahuhajerr.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
19. http://galaksiviral.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
20.  http://nonasani.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
21. http://missobsesi.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
22. https://mrsablogstori.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
23. http://www.bilalelakiberbicara.com/2017/08/giveaway-instant-shawl-by-mamapipie.html
24. https://adeliazahrah.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mama-pipie.html -
25.  http://puankuci.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
26. http://ape-kinah.blogspot.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
27. http://www.suriaamanda.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
28. http://queensyanis.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
29.  http://www.leaazleeya.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
30. http://www.sayidahnapisah.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
31. http://www.ronaldmohoni.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
32. https://presntisgift.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
33. http://farhannajafri.blogspot.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
34.  https://hanyadihatiku.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
35. http://marblemomo.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
36. https://rim-yeanna.blogspot.com/2017/08/instant-shawl-giveawy-by-mamapipe.html
37. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
38. http://amanibercerita.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
39. https://penselduabee.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-gieaway-by-mamapipie.html?m=1
40. https://belogsjm.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
41. https://norminieza.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
42. http://www.mariafirdz.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
43. http://milzah89.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
44. http://www.ceritahuda.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
45. https://nam-comel.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-bu-mamapipie.html?m=0
46. http://msvelentine.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
47. http://www.mizatalib.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
48. http://www.azlindaalin.com/2017/08/giveaway-instant-shawl-by-mamapipie.html?m=1
49. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
50.  http://purplestarz89.blogspot.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
51. http://www.syuhadasalleh.com/2017/08/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie/
52. https://aku-seorang-perantau.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
53. http://nims007.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
54. https://ijanmemory.blogspot.my/2017/08/mama-pipiepipie-shawlgiveaway.html?m=1
55. http://aztieyshana.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
56. http://www.sheilainspire.com/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html
57. https://kanvasdakwat.blogspot.my/2017/08/instant-shawl-giveaway-by-mamapipie.html



[ Read More ]
Thursday, August 17, 2017

Kembara Jom Jimat Elektrik oleh SMK Telok Panglima Garang

TELOK PANGLIMA GARANG, 27 JULAI 2017 – Seramai 26 orang pelajar dan 3 guru pembimbing dari SMK Telok Panglima Garang (SMKTPG), Kuala Langat, Selangor telah berkunjung ke Taman Seri Medan yang terletak di Telok Panglima Garang untuk menjalankan program Kembara Jom Jimat Elektrik sempena pertandingan Toyota Eco Youth (TEY) 2017SMKTPG dipilih mewakili negeri Selangor dalam program tersebut di peringkat kebangsaan. Kumpulan pelajar dari SMKTPG yang dikenali sebagai Team Eco Panglima ini telah menjalankan program Kembara Jom Jimat elektrik selama 3 bulan. 


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Team Eco Panglima bersama guru pembimbing, Pn. Norazimah yang berdiri dua dari kanan


Meningkatkan kesedaran kepada penduduk tentang kepentingan menjimatkan elektrik


Tujuan program Kembara Jom Jimat Elektrik ini adalah untuk meningkatkan kesedaran kepada penduduk Taman Seri Medan tentang kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. Kesan penggunaan elektrik yang berlebihan ini membawa kepada pemanasan sejagat. 

Menjadi tanggungjawab Team Eco Panglima untuk memberi kesedaran kepada penduduk setempat akan kesan negatif penggunaan elektrik yang berlebihan ini disamping memberi tips menjadi pengguna yang bijak kepada penduduk Taman Seri Medan. 



jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bersama salah seorang penduduk Taman Seri Medan ketika menjalankan soal selidik

Pn. Norazimah Abd Talib selaku guru pembimbing Team Eco Panglima berkata, "Kami telah menyebarkan risalah tentang penggunaan serta kepentingan penjimatan elektrik kepada para penduduk di Taman Sri Medan tersebut. Disamping itu, kami juga menerangkan cara-cara untuk menjimatkan elektrik, seterusnya mengurangkan kadar bayaran bil elektrik."


jimat elektrik, smk telok panglima garang, jom jimat elektrik, toyota eco youth, team eco panglima
Bunting Kembara Jom Jimat Elektrik di Taman Seri Medan
"Melalui pemerhatian dan maklumat yang kami peroleh ketika pertama kali beramah mesra bersama para penduduk Taman Sri Medan, kadar bayaran bil elektrik mereka mencecah RM200 - RM500. Walau bagaimanapun, kami telah mencadangkan beberapa langkah untuk mengurangkan jumlah bil tersebut. Lawatan kali kedua pada bulan Julai, kami memperoleh keputusan yang agak mengejutkan di mana terdapat penduduk yang berjaya mengurangkan jumlah bil mereka daripada RM500 kepada RM200 ke atas dengan menggunakan langkah-langkah yang dicadangkan oleh kami."

Beliau mengakhiri wawancara dengan berharap agar lebih ramai lagi penduduk dapat mengurangkan kadar bayaran bil elektrik di samping dapat mengurangkan kesan penggunaan elektrik yang berlebihan kepada alam sekitar. 




[ Read More ]

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors