Review Pulai Spring Resort Johor Bahru - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Thursday, October 31, 2019

Review Pulai Spring Resort Johor Bahru

Review Pulai Spring Resort Johor Bahru. Bulan lepas anak saudara mama kahwin di Muar. So, alang-alang nak ke selatan maka kami sekeluarga telah pergi ke Pulai Spring Resort. Ini first time mama menginap di sini. Abang ipar mama yang rekemen tempat ni. Jom baca Review Pulai Spring Resort Johor Bahru by mama.. Banyak resort best di Malaysia ni. Harga pun not bad. Terutama hotel belah Melaka tu. Banyak pilihan.


Kat sini Ada 3 pool Tau.. pemandangannya mmg superb

Ini bilik yang mama duduk. Suite.. dapur dia mmg xde apa kecuali fridge, cawan Dan kettle aje. So Kalau nak dtg sini Boleh bawa sudu Dan pinggan mangkuk sendiri ye

Ni je yg ado

Bilik air luas Dan bersih.. amenities pun lengkap



Mama mengadap sport centre. Tapi takut nak duduk Kat balkoni lama2 sebab rendah dia punya railing mama Ni dah ke takut tinggi. Kami duduk di tingkat 7


Gayat oo.. overall bilik dia sebenarnya mcm ala2 chalet Dan deco dia Tak terlalu moden

Katil dan bantal sgt selesa

Ada ruang TV Dan sofa


Agak suram juga corridor Ni mula2 tu seram juga mama

Iron Dan iron board


Ni pool yg terletak sebelah tempat breakfast kami. Masa breakfast kitaorg dah siap pakai baju Mandi bagai.. yang Tak bestnya si Syafi xnak makan pula sibuk nak Mandi. Bila dipaksa barulah jamah sikit  tu pun makan mengadap air.. ayo budak ni tak berubah perangai dari kecik. Kat sini tuala di pool.menggunakan kupon so semasa check in sila simpan ye.. Kalau pulangkan tuala dpt kupon semula. So bila prrgi pool satu lagi Boleh ambil tuala lain

Ni pool di area sport.. lagi Besar Dan Ada sliding. Jacuzzi pun Ada Kat sini. Seronok so Syafi dgn cousins dia. Dia seorang lelaki. Abg Riri dah besar Tak join depa ni

Do restoran. Makanan Kat sini sedap Dan Ada pelbagai pilihan.. masakan melayu Ada, Western, mamak, Chinese pun Ada..

Tempat cozy Dan luas. Nak makan outdoor atau tepi pool pun boleh



Overall best duduk sini. Bilik hotel selesa dan bersih dengan bilik air yg luas ... Pekerja² sgt frendly dn baik .. 

Plus point Kat sini pada suasana yang sunyi dan mendamaikan. Kqlau nak lari dsri kesibukan Kota bolehlah dtg sini.. 

So Kalau korang nak ke sini Boleh ikut Alamat berikut

Pulai Springs Resort Johor Bahru

20km Jalan Pontian Lama, 81110 Johor Bahru
Maklumat hubungan

No tel: 07-521 2121


17 comments:

  1. makin cantik dh skrg nih, dulu2 masa keje kt utm skudai, selalu jgk ada event kt sini...
    tgk bilik akak tu, dh banyak berubah dh... dulu2 tiap jumaat ptg ramai lah org dr spore dtg sini nk main golf

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke dana.. skrg lagi cantik ye.. akak nampak macam old fashioned sikit

      Delete
  2. mama.. pulai spring resort ni betul2 depan taman tempat tinggal dilah tau.. suasana kat situ memang tenang dan sunyi jer kan..

    ReplyDelete
  3. waa yeke dilah.. bolehlah selalu main golf kat sini kan hihi.. masuk utk tgk pemandangan hijau pun jadi la mmg tenang

    ReplyDelete
  4. looks like a great place for a holiday

    ReplyDelete
  5. teringin nak ke sana gak sbb memang cantik la hotel ni..

    ReplyDelete
  6. Cantik view dr pool dia kak. Kalau ke Johor boleh sgt cuba bermalam dekat sini.

    ReplyDelete
  7. Bestnya pool dia MP....Berapa RM semalam MP?
    Pulai dengan Muo kira jauh jugak tu kan.... tp yelah nak cari resort kat Muo mana ada yg best mcm tu hihi....

    ReplyDelete
  8. sy igt apa lah yang hitam tu rupanya iron board heheheh gmbr

    ReplyDelete
  9. Suka pool dia. Besar, puas kalau nak berenang.

    ReplyDelete
  10. aaaaaa. tgok pool dia terus rasa nak gi sana gak

    ReplyDelete
  11. ookay !! pool dia tu menggoda sangat haih. nak pergi tapi nak mandi pool je boleh x ? siap batu2 lagi. macam kat laut hehe..

    ReplyDelete
  12. Lawanya tempat dia mamapp.. Siap ada pool.. memang kesukaan anak-anak nie..

    ReplyDelete
  13. Cantiknya tempat dia..saya sukalahhh

    ReplyDelete
  14. eeee mama nii...dekat sangat lerr dengan umah kita pulai spring ni...kalo kenal awal, bole jumpa kannnnn

    ReplyDelete

Words of wisdom