Review KT Beach Resort Kuala Terengganu - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Thursday, July 25, 2019

Review KT Beach Resort Kuala Terengganu

Review KT Beach Resort Kuala Terengganu. Hari kami kembali ke Kuala Terengganu dari Pulau Redang mama sekeluarga decide untuk stay sehari lagi di KT. Tak puas jalan2 di KT lagi sebenarnya.. Manakala adik2 mama semua decide balik ke Muar Dan adik no 3 balik ke KL. Memasing tak join mama sebab memasing Ada hal Hari ahad esoknya.. sini mama nak Review KT Beach Resort Kuala Terengganu.

Pintu masuk KT Beach Resort. Sebenarnya mama book di Booking.com setengah jam sebelum mama check in.. memang last minute sebenarnya decision nak stay KT lagi sehari hihii..

List channel astro di bilik hotel.. sori mama Malas nk rotate gambar.. jangan marah ye..

Keadaan katil kami.. Ada satu lagi katil single di sebelah kanan sebenarnya.. Tak muat dalam gambar.

Ada hairdryer, TV biasa, meja solek.. not bad for budget hotel

Ada water heater di bilik air

Towel , siap Dan tissue tandas pun Ada

Sabun yang diberi.. shampoo tarak

Kettle Dan thermos pun ada

Di luar bilik kami.. di belakang Syafi tu Ada keruai Dan meja batu Boleh lepak2 Kat luar

Corridor.. banyak pasu Besar Kat sini. Ada water cooler di luar bilik. Boleh ambil air di sini

Pasu yang besar.. lebih Besar dari anak mama..

Overall stay Kat sini memang terasa Aman.. walaupun ada construction di sebelah tapi takde bunyi busing pun. Mama jangkakan Tempat Ni akan lagi busy sebab Ada 2 apartment yang sedang dalam construction. Tempat Ni sebenar nya adalah di tepi pantai.. Boleh nampak pantau tapi Kalau nak Mandi kena Naik kereta ke Tempat yg Boleh access pantai.. 

Seronok stay sini. Bilik luas Dan selesa. Harga pun murah je. Staff pun peramab dan byk membantu kami.. lokasi pun strategic bersekatan dengan restoran, klinik, dobi (sempat basuk baju Kotor dari Redang Kat sini). Not bad Lah.. 

So, bawah Ni detail KT Beach Resort ye..


KT Beach Resort

Alamat: 548-E, Jalan Sultan Zainal Abidin,
Kampung Tanjung Kapur, 20000 Kuala Terengganu, Terengganu
No telefon: 09 6315555


13 comments:

  1. terima kasih untuk review :D menarik

    ReplyDelete
  2. Bilik mmg besar.. Kami skrgvkalau tdo hotel prefer katil banyak hehe. Harga berapa ni kak.. Saya jrg pakai booking

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murah je Linda.. cuma RM140 aje.. rasa berbaloi dgn harganya kan

      Delete
    2. bagus katil banyak.. selesa sikit kan

      Delete
  3. cantik nya pemandangan… Terima kasih review

    ReplyDelete
  4. wah...best tempat ini..

    nampak sangat selesa..

    one day akan pergi juga nanti

    in shaa Allah

    ReplyDelete
  5. harga mampu bayar...pasti akan menginap di sini jika ke KT...

    ReplyDelete
  6. nice jugak kak, yg penting selesa n lengkap semua nya...

    ReplyDelete
  7. Boleh Lah nak stay sini bajet hotel Kan.. don't expect mcm 5 bintang plak.

    Arini mama.baca posting Ni Rasa cam nak hantuk kepala.. banyak nqu spelling error akak typo haha.. maafkan mama nanti Ada Masa mama betulkan hihi

    ReplyDelete
  8. suka pulak sy tgk warna pasu tu

    ReplyDelete

Words of wisdom