Lunch di Restoran Singgang Budu Kuala Terengganu - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Sunday, August 4, 2019

Lunch di Restoran Singgang Budu Kuala Terengganu

Lunch di Restoran Singgang Budu. Selepas mendarat dari Pulau Redang kami semua dah kelaparan.. so terus decide Lunch di Restoran Singgang Budu Selepas kami survey Tempat makan yang sesuai. 


Pandangan dari hadapan restoran

Crowded juga Tempat Ni dgn ramai pelanggan.. walaupun masa ni dah kul 2++ byk lauk habis sayur xde. Tapi tetap ramai lagi

Mula2 mama nak merasa ayam gesek Ni tapi lama sangat tunggu last2 mamamakan Nasi campurj

Banyak juga lauk.. cuma sayur je yg dah xde pilihan Masa Ni

Menu Syafi


Ayam cheese yg sedap..


Sotong singgang.. sedap not bad Lah



Yummy

Harga menu Boleh tengok di sini

Muka kenyang hihi..


Overall makan Kat sini sedap.. Dan sesuai untuk big crowd. Di sebelah kedai Ni Ada kedai pizza ramai beli pizza di sini.. mesti pizza dia sedap tapi mama x beli.. mungkin nx time Boleh Cuba... Mango shake nampak sedap tapi mama x beli juga hihii.  

Kalau Korag nak ke sini make sure guna Waze utk Caiti location Tau. Sebab bila guna Google map korang xkan jumpa. Macam.adik mama yang Akhirnya give up Dan makan Kat Tempat lain wuwuu

Restoran Singgang Budu

Jalan Engku Sar, 20300 Kuala Terengganu, Terengganu
Dibuka setiap hari dari 11:00pagi–12:00mlm
Kecuali Rabu tutup


15 comments:

  1. Ramainya pelanggan. Sahih sedap ni...

    ReplyDelete
  2. perghhh ini syurga buat ibu berpantang dan yang berdiet ni. tq sharing mamapipie, ada rezeki ke KT boleh terjah sana.

    ReplyDelete
  3. First time saya nampak sotong singgang. Biasanya makan ikan singgang je. Mesti sedap makanannya sebab tu penuh je kedai.

    ReplyDelete
  4. Ramainye pelanggan.
    tentu sedap2 menunye

    ReplyDelete
  5. rindunyeeeee. lama betul tak singgah blog mama. singgah kejap smbil klik ads mama.

    ReplyDelete
  6. singgang mmg fav...slalu mkn ikan singgang or daging singgang..sotong singgang tk pernh plak try

    ReplyDelete
  7. singgang mmg makanan org pantai timur kan, tu pasallah penuh...
    apasal ayam ngn cheese si syafi jugak memikat hati

    ReplyDelete
  8. Sedapnya singgang. Peberet kita juga. Hehehe.

    Bila balik ganung, boleh cuba pergi.

    Ayam cheese tu murah regenya Mama

    ReplyDelete
  9. kenapa sotong tu nmpk menyelerakan???

    ReplyDelete
  10. Ala.. kena guna waze je ke.. kenapalah googke maps tak update location nie dalam peta dia.. menu semua mengancam tu.. dok teringin ayam pedas cheese tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. singgang sotong memang femes kat ganu kak. in fact mak mertua ana suka masak menu ni.

    ReplyDelete
  12. wah.
    menarik ni, adda.
    biasa dgr.
    tapi kat sini, melaka, x pasti nak cari yg sedap kat mana.
    esok2 naik ganu, mesti nak cari ni :)

    ReplyDelete

Words of wisdom