Pergi Pasar Payang Terengganu 2 Minggu Sebelum Dirobohkan - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Wednesday, July 17, 2019

Pergi Pasar Payang Terengganu 2 Minggu Sebelum Dirobohkan

Balik dari Pulau Redang resort pantai sebelum pulang ke Shah Alam mama telah Pergi Pasar Payang Terengganu 2 Minggu Sebelum Dirobohkan. Ini Kali kedua mama ke sini. Dulu Masa ma masih di universiti mama pernah sampai sini.. Pergi Pasar Payang Terengganu 2 Minggu Sebelum Dirobohkan.. rata-rata ramai juga peniaga yang Rasa sayu nak meninggalkan Pasar Payang ini. Bangunan baru akan dibina di tapak yang sama nanti..

Pintu masuk Pasar Payang.. jalan Kat depan Ni Boleh tahan jem.. nak Cari parking pun kena bertabah ye. Cari la hotel yang berhampiran kalau nak senang. Jalan kaki je.

Tempat yang paling sesuai bershopping. Kalau Korang ke sini memang rambang Mata sangat. Jangan lupa tawar menawar utk dapatkan harga murah. Macam Kain batik Ni. Harga di plastik RM 29, bila Tanya adik tu kata RM 25.. bila beli byk minta kurang dpt RM 23.. tawar lagi Akhirnya dapat RM 22 sehelai

 Kain Kat sini memang cantik2

Punyalah susah Cari souvenir di Pylau Redang rupanya Kat sini Ada jual dgn harga menarik Dan cantik2 pula keychain Dan fridge magnet

 Alahai byknya pilihan

 Pelbagai asam2 RM 10 untuk 3 botol

Serunding paling sedap Boleh didapati di sini. Serunding raja.

Inilah kedainya. Akak tu cakap baru beberapa Hari lepas dia POS serunding 400kg.. Kalau nak order Boleh call no Kat gambar Ni

 Banyaknya hasil belian kitaorg

Perbezaan Songket Terengganu Dan Songket Mesin

Di bahagian bawah banyak barang Makanan di jual.. Kalau nak Tau lagi Boleh layan video Ni..

Video Pasar Payang Terengganu


Kesimpulannya silalah sediakan duit banyak2 Kalau ke sini tentunya Korang akan kopak Dan koyak poket haha.. Dan jangan lupa tawar menawar utk dapatkan harga murah ye

9 comments:

  1. moga2 yang baru nanti akan jadi lebih cantik dan baik semua perkhidmatannya

    ReplyDelete
  2. Oo.. dah roboh ke. Tak pernah singgah hehe

    ReplyDelete
  3. Sayangnya akan kehilangan pasar payang

    ReplyDelete
  4. Kali terakhir saya ke sini mungkin masa sekolah rendah. Tak sangka nak dirobohkan pula. Pasar Payang ni memang salah satu benda yang akan diingat tentang Terengganu selain penyu dan keropok.

    ReplyDelete
  5. dapat ke org pompuan shopping tmpt mcm ni... habis laa bkn takat kopak je rabak terus ni... dtg lps raya pun ramai jg ya?

    ReplyDelete
  6. Akak tak pernah sampai ke sini....nampak menarik sangat

    ReplyDelete
  7. Bestnya membeli belah.. Bab makanan dan pakaian tu memang menarik kalau ke sini kan mamapp.. Macam-macam ada..

    ReplyDelete
  8. aida da gi dah aritu. tak tau pun masa tu nak dirobohkan pasar legend ni.
    aduhai...
    sedih nyer.
    masa tu aida sanggup dok hotel yg dekat, jalan kaki jer nak ke pasar payang ni, mamapp.
    then jalan2 kat tepi sungai tu kan.
    sayang nyer lah dirobohkan. nak bina baru, takkan sama feeling nyer nanti :(

    ReplyDelete

Words of wisdom