Breakfast di Nasi Dagang Atas Tol 2 Kuala Terengganu - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Thursday, August 29, 2019

Breakfast di Nasi Dagang Atas Tol 2 Kuala Terengganu

Nasi Dagang Atas Tol 2 Kuala Terengganu memang glemer di Kuala Terengganu Kan. Sebab tu mama Tak lepaskan peluang untuk Breakfast di Nasi Dagang Atas Tol 2. Memang kami rancang ke mari sebab nak rasa Breakfast di Nasi Dagang Atas Tol 2 Kuala Terengganu. Kebetulan mama ni memang penggemar Nasi dagang pula.. 


Inilah Nasi dagang kami berempat. Kena pergi order Nasi dagang di tempat buat nasi dagang. Self service gitu. Tapi air order di meja je. Nasi dagang RM 4 rasanya hihi sori lupa.

Buat pengetahuan Korang dulu mama Tak berapa suka Nasi dagang mungkin sebab Tak biasa makan cuma sejak beberapa tahun Ni mama suka makan tapi bukanlah kerap. Mama pertama Kali Makan Nasi dagang semasa mama Pergi rumah kawan mama di Kuantan. Masa tu mama masih lagi belajar di UM. Masa tu mama bukanlah jatuh cinta pandang pertama dengan Nasi dagang pun. Tak Tau Macam mana mama boleh suka Nasi dagang sekarang hihii..


Tengah order

Kuah yang diberi free. Kami makan di sini Hari Ahad sebab tu pemilik tu cakap di bagi kuah free sebab Hari Isnin kedai tutup.

Yummy.. sedap Nasi dagang dia Tau. Tapi Ayah Syafi Tak kena pula di tekak dia. Ni first time bagi Syafi Dan ayah dia makan Nasi dagang. Kesian Kan...Ayah syafi tak  suka sebab Rasa kuah dia yang agak manis. Kuah Nasi dagang memang gitu la dear.

Teh Peng ombak rindu yang berharga RM3.50 utk saiz kecil, sedang RM4, Besar RM 5. Tengoklah buih dia tu.. Ni saiz sederhana


Senarai menu Dan harga

Inilah kami berempat tu

Kedai Nasi Dagang Atas Tol 2

Total RM 26.50 utk kami berempat. Sangat murah pada mama.. Servis sini pantas dan staff juga peramah. Walaupun ramai pelanggan tapi semuanya cepat je setel..

Ini adalah Alamat Nasi Dagang Atas Tol 2

Nasi Dagang Atas Tol 2

20400 Kuala Terengganu, Terengganu
Dibuka dari 7-11 pagi
Tutup pada Hari Isnin Dan Selasa

22 comments:

  1. Lamanya tak makan nasi dagang...best..suka kuah kari ngan ikan tongkol yang jenis lembut tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun suka kak.. kalau nasi dagang letak halba lagi sedap

      Delete
  2. murah mama kalau 4 orang harga bawah RM30. teh dia menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang murah dgn air yg macam2 mmg berbaloi kan

      Delete
  3. slalu dgr org cite psl nasi dagang ats tol ni...tp rmi org beratur..mmg fav nasi dagang sbb mama kita slalu buat tp nasi dagang klate la..bezanya nasi dagang klate beras perang...yg nasi dagang ganu beras putih

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo itu besanya ye.. tq amy for info.. kedua-dua nasi dagang mama suka

      Delete
  4. pernah makan disini..nasi lemak dia sedapp.tahniah kak top pengomen blog rabia pada bulan august

    ReplyDelete
  5. Mengapa agaknya di panggil nasi dagang. Then minum pula teh bernama ombak rindu :-)

    ReplyDelete
  6. blom pernah lg pergi
    bila ramai org mmg susah sop nak g
    biasa cari nasi dagang kat kg je.. huhuh

    ReplyDelete
  7. nasi dagang dekat tengganu best.. selalu jugak kalau pegi sana akan cari nasik dagang...

    ReplyDelete
  8. Sedapnya nasi dagang. Kena pulak dengan teh yang berbuih-buih tu ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹

    ReplyDelete
  9. dulu portion dia lagi besar kak, sejak dh viral makin kecil lak pinggan nya tu heheheh....
    tp kalau ke terengganu mmg tak sah kalau tak mkn nasi dagang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo kecil dah ye potion. Ok gak kurangkan makan Kasi kurus hihi

      Delete
  10. Sedapnye Nasi Dagang. Teh Peng Ombak Rindu tu pulak, memanggil-manggil. Kalo ke Terengganu, nak try singgah sini nanti.

    ReplyDelete
  11. kena gi try sekali make nasi dage ganu ssitu. ore kato sedap sengoti.

    ReplyDelete
  12. Teringat makan masa bulan puasa hari tu. Saya nak makan selalu tak boleh juga. Kena ikut musim. hihi.

    ReplyDelete
  13. teh tarik tudah mcm lava gunung berapi ;-)

    ReplyDelete
  14. Adoi.. entry kak adda ini buat Sha rasa macam nak ke terengganu lagi je..

    ReplyDelete

Words of wisdom