Hari Pertama Bekerja Selepas Seminggu Bercuti - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Wednesday, July 17, 2019

Hari Pertama Bekerja Selepas Seminggu Bercuti

Secara Tak sengaja mama telah bercuti selama Seminggu. Sepatutnya Hari Isnin mama dah Mula Bekerja. Ada date line report nak kena buat.. Tapi apakan daya cuti terpaksa extend sampai semalam kerana menguruskan perihal eksiden tu.. 

Missing Redang..

So today..here I am.. kat opis Ni banyak benda nak buat. Banyak perkara tertinggal nak disetelkan. Tapi mood tu masih lagi mood jadi org Ganu hihii. Hidup sangat busy di opis arini.. Tak sempat nk merasa mood down. Busy teramat hha

Rasa nak repeat lagi la.. memang santai Dan lapang fikiran bike bercuti di Pulau. Tengah Usha Pulau Perhentian. Katanya lagi cantik dari Redang. Betul ke?

Free-free nanti jemputlah layan video snorkeling mama Ni.


Selama Seminggu mama jadi orang Ganu. Memang best Lah duk Ganu.. Mungkin sebab suasana yang tenang yang buat mama Rasa gitu..


Tapi.. time is up.. mama kena face realiti.. banyak keje nak kene setel oii... Banyak entry blog nak buat Ni especially nak cerita Tentang Pulau Redang yang sgt2 best.. honestly selepas mama lepak pantai di Pantai Timur seperti Pahang, Kelantan Dan Terengganu, mama dah Tak teruja tengok pantai2 di bahagian selat Melaka.. sangat berlainan Kan..


Ok lah.. nak buat kerja banyak Ni.. tata buat Masa sekarang. Ada Masa mama akan post pasal Terengganu ye.. satu perkara yang oasti, mama akan kembali lagi ke Terengganu sebab nak ambil cik Purple mamq dari bengkel nanti hihiii

28 comments:

  1. cantik sgt gambar pemandangan pulau yg akak selalu dok tayang kt ig tuh... best nya
    dana yg biasa ke terengganu tp tka pernah pun ke pulau, nk kene cuti2 ke pulau gk nih... dana mmg suka pantai, layan angin pantai tanpa buat apa pun dh best sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Dana.. ambil guna camera handphone je tu.. mmg cantik sgt redang huhuu rindu dgn redang

      Delete
  2. wahhh cantiknya pemandangan dekat sana
    sy suka pantai dan pulau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg cantik sgt.. gambar tu xde filter dan x edit tau

      Delete
  3. aduhai cantiknya pemandangan kat sana tu mamapp..kita da pergi pulau perhentian beberapa bulan lepas, tapi tak masuk blog lagi..ahhahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la mama pun amik Masa gak nak buat entry haha to bila baca post sunah nampak Perhentian mmg cantik

      Delete
  4. puan..bgtau la stay mana dan cost..blh la estimate bila nak pi sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sori mama.baru baca msg Ni.. nak cerita di blog fak sempat2.. mama stay di redang lagoon resort.. around RM 300 per pax.. Kalau nak detail Boleh email mama

      Delete
  5. Subhanallah indahnya view.
    Mrs. A pun suka bercuti ke pulau alahai bestnya snorkelling bagi ikan makan ditangan

    ReplyDelete
  6. wah lamanya ke redang seminggu..mesti banyak aktiviti best, kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pegi 3 Hari je Linda Selebihnya Kat kt dgn kemaman hihi

      Delete
  7. Cantiknya Redang....saya kalau cuti lama pn mood kelaut jenuh panggil naik ke daratan semula...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha mujur gak mood mama terus terhempas ke darat hihi

      Delete
  8. Cantiknya... Dah lama kita tak pergi ke pantai yang ada view cantik camtu

    ReplyDelete
  9. Bestnya dapat cuti-cuti macam nie.. Abang Man sebenarnya pun plan nak cuti Pulau Perhentian masa lepas raya hari tu tapi macam ke lain pulak plannya.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. view mmg ohsem!!


    selamat kembali bekerja dan selamat dpt mood bekerja ;-)

    ReplyDelete
  11. cantiknya! Kalau saya jadi kak adda pun tak mampu nak move on

    ReplyDelete
  12. Seronoknya bercuti...pernah pergi kejap2 je area trengganu sebab kerja...nanti nak pi bercuti area sini plak la...

    ReplyDelete
  13. Selamat kembali berkerja mamapp..
    Cantik-cantik gambar yang mamapp sharekan..

    ReplyDelete
  14. sebab tu ana suka balik ganu kak. dapat duduk tepi pantai dia pun dah cukup dah.

    ReplyDelete
  15. Ganu mmg best Kan.. tapi cuti pulau lagi best sebenarnya.. sebelum Ni ma g Langkawi Dan pangkor x penah lagi snorkeling

    ReplyDelete
  16. Terengganu banyak makanan sedap kan? Diah pun suka ke Terengganu

    ReplyDelete
  17. Best dapat snorkling!
    Pantai di Trengganu sungguh cantik.

    ReplyDelete
  18. sememangnya berbeza, mampp laut belah laut china selatan dgn selat melaka.
    sebelah sana laut lepas. cantik. pasir putih. kurang pencemaran.
    memang aida pun kalau ke pantai timur, jadik jakun sgt dek pantai yg cantik.
    sini, kampung aida sendiri di tepi laut. sedih!!!
    nampak byk kapal besar berlabuh. then pembangunan yg rancak kat bandar melaka :(
    sama jugak la dgn port dickson. satu pantai dgn kampung aida, mamapp.
    sedih... tak selera nak mandi laut!

    ReplyDelete

Words of wisdom