Kisah Durian Crepe Bertukar Menjadi Tempoyak Crepe - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, October 4, 2021

Kisah Durian Crepe Bertukar Menjadi Tempoyak Crepe

Kisah Durian Crepe Bertukar Menjadi Tempoyak Crepe. Macam sedih aje kan baca tajuk tu. Mama ni kan memang hantu durian dan sekarang ni nampaknya dah tak nampak dah durian. Dah habis musim kot. Maka bila dah takde ni mulalah teringin nak memakannya.. aje mengade kan. Macam ibu mengandung pula gayannya,m tapi ibu mengandung kena pandai pilih makanan yang sesuai tau. Last-last mama ternampak ada jual durian crepe kat Petronas berdekatan rumah mama. Maka mama dengan excitednya pun beli satu. Sambil tu baca ni:


Ini yg durian crepe fresh ye mama beli kali kedua, bukan gambar tempoyak crepe. Tak gamak nak amik gambar yg versi tempoyak tu huhu. 


Macam mana jadi tempoyak tu? Alkisahnya, mama beli masa balik keje dan masa tu beli sekali dengan roti-roti lain. Lepas mandi semua terus mama terlupa tentang durian crepe mama. Padahal sebelum tu punyalah excited nak makan. Dan akhirnya selepas 3 hari barulah mama teringat secara tetiba. Bila tengok balik plastik petronas, tadaa.. dia dah bertukar menjadi tempoyak crepe. Maka ke tong sampah le gamaknya. Kesian dia.

Mama beli durian crepe kali kedua kat Petronas tu juga. Harga RM 10

Alamak, blur pulak gambar mama. Sedap woo makan sejuk2. Lepas ni kalau craving durian nak beli lagi la. Harap2 jangan jadi tempoyak lagi udah le.


18 comments:

  1. Kita geng mamapp, saya hantu durian juga! haha

    Alahaiii, mesti menyesal tak sudah bila baru perasan crepe tu dah rosak :( Nasib baik Petronas ada lagi crepe tu, kalau tak nanti kempunan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi,, rasa bllur ada lah edah sebab totally lupa kewujudan dia

      Delete
  2. aduhai jd tempoyak plak dh.. haha

    semlm bru mkn durian crepe.. nikmatnya makan sejuk2!

    ReplyDelete
  3. Salah Adda rupanya. Ingatkan orang itu jual tempoyak crepe.

    ReplyDelete
  4. Sedihnya. Tak ada rezeki nak makan durian crepe. Takpelah mamapp, ada rezeki order lagi.

    ReplyDelete
  5. Nampak cantik je crepe tu. Kuning lip lap.

    ReplyDelete
  6. alahai , tak ada rezeki untuk makan durian crepe

    ReplyDelete
  7. aduh sayangnya. tak ada rezeki nak makan..

    ReplyDelete
  8. Sedapnya Adda.. dulu masa Abang Man jual durian sempat jugak lah Kak Sue berjual Durian Crepe. Sakan jugak lah buat duit masa tu.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uih ye ke kak, kalau kak sue jual lagi nak beli la

      Delete
  9. sian dia kak, tulah kalau dah lupa ye kak.. kalau boh dalam peti selamata duduk luar memang jd tempoyakla hahahhaha...

    ReplyDelete
  10. lepas ni kalau beli kena makan cepat-cepat. nak buat cmane, takde rezeki

    ReplyDelete
  11. alaaa sayangnyaaa... x apa laa ada rezeki boleh beli yg laagii sedap kn? ;-)

    ReplyDelete
  12. Sesekali layan juga durian crepe ni..cuma x leh makan selalu.,..cepat muak

    ReplyDelete
  13. kesianmama kan.. tapi mujur dapat beli yg lain. puas juga rasa di hati

    ReplyDelete

Words of wisdom