Travel History Kami Berdasarkan Google Timeline Tahun 2020 - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, February 2, 2021

Travel History Kami Berdasarkan Google Timeline Tahun 2020

Dah masuk bulan 2 tahun 2021 tapi mama tak habis lagi bercerita pasal tahun 2020 hihi.. Rasanya inilah story tahun 2020 yang last mama nak cerita. Mama nak share Travel History Kami Berdasarkan Google Timeline Tahun 2020 . Buat kenangan travel tahun 2020 yang tak berapa nak menjadi. Projek bercuti bersama dengan adik-adik memang terpaksa di cancel masa awal PKP tahun lepas. Baca ni gak Timeline 2019 Mama Based on Google Map & Google Maps Timeline 2018 Mama.






Tapi kan.. tapi kan... sempat juga kitaorang travel beberapa tempat tahun lepas. Alhamdulillah dipermudahkan urusan dan semua berjalan dengan lancar walaupun trip ke Langkawi terpaksa mama cancel dan mujur juga dapat claim dengan AirAsia. Baca sini Cancel Percutian, Bagaimana Claim Credit Account & Refund Hotel Dari AirAsia?. Ni antara tempat yang kami pergi last year:


Travel History Kami Berdasarkan Google Timeline Tahun 2020 

Bila tengok list ni terasa tenang juga perasaan. Ada jugalah kami berjalan menenangkan fikiran.

Antara yang kami visit last year

Last year ada pergi Pulau Pangkor dan Kuantan.


Cities yang dilawati












Walaupun dengan keadaan pandemik sekarang ni mama bersyukur masih berpeluang travel dengan selamat. Tapi tahun 2021 ni nampak gayanya memang keadaan makin teruk. Maka bertabahlah ye, marilah kita duduk diam-diam. Bila dah reda nanti berjalan la sepuasnya. Buat masa ni telan dulu keinginan tu.





18 comments:

  1. Sempat juga travel ke utara sikit, pantai timur dan selatan. mujur dapat refund tu kan kak. Alhamdulillah..harap lepas berakhir pandemik ni dapat plan dan bebas travel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah fiza dpt gak le merantau sekejap. refund tu mama pun xtau la bila bila guna. tapi waive 2 tahun semoga ada la rezeki nanti

      Delete
  2. Wah ada data tentang tempat-tempat dilawati. Boleh tahu berapa jauh berjalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak terlepas jumlah pengunjung.

      Delete
    2. haah NA nampaknya dah terlepas.. takpe tunggu next nombor plak

      Delete
  3. Best kan.. Boleh jalan jalan hilangkan stress.. Tengok permandangam dan tempat lain. huhu

    ReplyDelete
  4. Banyak jugak tu. Syukur saya awal tahun 2020, tekadkan jugak ke Vietnam. Kalau tak entah bila merasa naik flight lagi

    ReplyDelete
  5. Oh baru tahu ada google timeline ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sangat tak explore habis function apa je ada kat google maps 😅

      Delete
  6. Replies
    1. mama pun tak berapa pasti.. tapi first kena on location kat hp so mana2 kita pergi google akan detect. dan report ni google akan bagi malalui email.

      Delete
  7. Best nya banyak juga tempat Mama pegi. Semoga kita semua dapat melancong dengan aman tak lama lagi aaminn.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. semoga dipermudahkan agar en vid pergi cecepat

      Delete
  8. teringin pulak saya nak melancong..

    tetapi keadaan sekarang keadaan amat tidak mengizinkan

    ReplyDelete
  9. Wah boleh tau ya mana kita pergi. Tahun nie nampaknya tak kemana-mana lah kita ya.. huhuhu..

    ReplyDelete
  10. Rindu nak travellll...Moga cepatlah virus ni hilang dari muka bumi ni & keadaan kembali seperti dulu. Rindu bebas nak jalan bila2 masa & tak perlu nak ikut SOP, pakai mask. huhu.

    ReplyDelete
  11. byk juga tu jalan2...
    tu laa...terpaksa telan keinginan wpn hati meronta2 nk berjln2

    ReplyDelete

Words of wisdom