Timeline 2019 Mama Based on Google Map - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Monday, January 27, 2020

Timeline 2019 Mama Based on Google Map

Aiseh.. Mama nak buat entry ni masa awal bulan aritu tapi tertinggal pula. Disebabkan last year mama ada share Time line 2018, maka mama kenalah share Timeline 2019 Mama Based on Google Map pula. Untuk rekod mama sendiri je ni. Yelah, mama kan suka jenjalan walaupun dalam negara aje hihi.. Timeline 2019 Mama Based on Google Map. Kalau nak baca timeline mama 2018 boleh klik sini Google Maps Timeline 2018 Mama







Ni la gambaran tempat yang mama pegi. Nampaknya kawasan utara dan pantai timur Kelantan mama x gi lagi. Cuma Terengganu aje mama sampai. Ingat lagi tahun lepas mama ada bgtau nak berjalan di pantai timur. Kiranya tertunai jugalah hasrat mama bila pergi ke Terengganu.








Terengganu dan Chukai memang menjadi kenangan kami. Berhari-hari duduk dan berulang alik ke sini selepas kami stranded kat sini sebab eksidwn dulu. Baca sini Kami Accident di Highway LPT2 Kerteh Terengganu

 Total masa spend walking dan naik kenderaan. Ada peningkatan dari tahun 2018

Terengganu dan pahang juga yg di highlight

The Shore Oceanarium Melaka, Planetarium KL dan Refarm kampar pun menjadi highlight tahun 2019 mama. Kalau nak tengok cerita mama tentang semua tu boleh search nama di kotak search blog ni ye

Total berjalan dah hanpir 41% around the world. Kalau berjalan go oversea lagi la byk km tu.

So, kesimpulannya tahun 2019 mama lagi kuat berjalan compare to tahun 2018. Hmm.. rasa-rasa tahun 2020 ni macam mana pula? Forecast mama, mama akan kurang berjalan sebab mama nak dahulukan anak mama yang sorang ni. Dahulukan dulu exam UPSR dan PSRA. Lepas exam baru lah boleh berjalan dengan tenteram (erk.. ye ke mama ni. Padahal dah plan bercuti bulan 3 nanti hiks hiks..)


17 comments:

  1. Alhamdulillah. Nanti mai utagha lak, mama 😘

    ReplyDelete
  2. uwahhhh jauh mama berjalan tahun ni

    ReplyDelete
  3. bestnya jejalan. saya kecemburuan 😜😜
    dok terperap kat sini je

    ReplyDelete
  4. Wah dah banyak tempat ye akak berjalam. Bestnya

    ReplyDelete
  5. ternyata bisa lihat time line ye di google map menarik sangat

    ReplyDelete
  6. bestnya..jalan2 dari barat ke timur, ke selatan...

    saya bila tengok timeline google ni, rasa takut lak, ada yg intip kita ke mana2..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul juga nohas.. agak bahaya juga mama pun ada rasa juga insecure tapi insya allah doa yg baik2 je la ye

      Delete
  7. tingin nak gi obersi plak tapi kena pujuk ayah syafi dulu huhu

    ReplyDelete
  8. bestnya kak, pasni panjangkan ke seberang laut lak kak.... dana pun tak pernah sampai kelantan... bila lah dapat sampai sana

    ReplyDelete
  9. Sha pun te ngah plan nak gi Kelantan ini kak Adda.. Terengganu memang tempat kesukaan..

    ReplyDelete
  10. menariknya tatau Google Maps boleh buat ringkasan cemni..
    boleh down memory lane tempat2 kita da terjah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, siti.
      nice sgt. otomatik rekod jejak langkah kita.

      Delete
  11. Saya sampai sekarang tak pandai guna google maps timeline ni kak..

    ReplyDelete
  12. wow! menarik nyer google map timeline ni.
    track balik perjalanan kita :)
    boleh throwback.

    ReplyDelete

Words of wisdom