Google Maps Timeline 2018 Mama - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad



Wednesday, January 9, 2019

Google Maps Timeline 2018 Mama

Google Maps Timeline 2018 Mama.. Assalamualaikum semua.. kalau korang nak tau mama ni adalah seorang Local Guide Google. Ada sesiapa Tak yg jadi local guide juga macam mama? Alang-alang dah suka ambil gambar makanan dan tempat yang mama lawati apa salahnya terus jadi Local Guide. Ada point tapi so far x pernah lagi guna utk tebus apa2. Apapun seronok juga bila tengok point bertambah dan ramai yang tengok gambar dan review yang kita upload di google. Dah kira macam hobi la jugak kan..Eh termelalut pula.. ni mama nak cerita tentang Google Maps Timeline 2018 Mama.

Saja mama nak rekodkan di sini. Nampaknya tahun 2018 mama takde pergi ke area Pantai Timur. Mungkin tahun 2019 akan ada kut.. 


Mama, here's your 2018 Timeline

See the places you’ve visited in 2018. Your Timeline is created when you have turned on Location History.


Your visits in 2018

81
Places
24
Cities
1
Country


Around the world

28%
You travelled 11,236 km, that's 28% of the way around the world

Jauh juga ye jarak tu. Kalau korang yg travel oversea mesti berkali ganda kan..

Mama jenjalan dalam negara saja ni.. Masalahnya bila ajak ayah Syafi ke luar negara selalu ajakan mama dipandang sepi. Korang doakanlah dia terbuka hati nak berjalan-jalan ke obersi pulak ye


Getting around

Walking
36 hr
61 km

In transit
633 hr
10,259 km

Jalan 36 jam x kurus juga harharhar



Furthest trip

Langkawi
23–25 September


Place highlights
Food and Drinks



Place highlights
Shopping


Place highlights
Hotels

Itu saja lahnak share kali ni.. tata.. kalau korang nak baca tentang pengalaman mama pergi jalan sana sini boleh klik label travel ye . Banyak entry tertunggak juga sebenarnya ni..

http://www.mamapipie.com/search/label/TRAVEL?m=1

17 comments:

  1. macam menarik pula bila tengok mamapp share pasal ini.. kikiki..
    sha nak buat jugalah..

    ReplyDelete
  2. Wah kite geng. Kalau dah banyak kite share nanti dapat voucher diskaun.

    ReplyDelete
  3. Akak lagi banyak total perjalanan tu. Ana sikit lagi. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana jalan jejauh tapi akak jalan dedekat dan mungkin lebih kerap kut

      Delete
  4. Wahh.. Banyak jugak tempat dilawati tu.. 80+. Husniey teruja jugak haritu baca email dari Google Maps Timeline ni..

    Husniey punya 38% baru around the world 😂

    ReplyDelete
  5. korang share lah korang punya pula

    ReplyDelete
  6. insyaAllah tahun 2019 ni mamapipie akan ke overseas pula. Aaaminnn..... :)

    ReplyDelete
  7. Mcm best pulak...Susah ka utk jadi Local Guide Google? Tapi kalau mcm akak yg kurang adventurous & balik2 ke tpt2 yg sama je, mgkn x layak utk join benda ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak susah pun.. Dan x semestinya pergi jalan.. kalau Kita pergi Mana cyk makan, shopping complex etc pun boleh zu

      Delete
  8. wah. menarik nyer.
    tak tau plak pasal ni, mamapp.
    tq for sharing.

    ReplyDelete
  9. thn ni boleh berjalan, tapi tak jauh.
    Syuhada nak upsr plak. start lepas raya memang tak dpt ke mana la.
    hingga la abis bulan september nanti.
    then baru nak holiday jauh la...

    ReplyDelete

Words of wisdom