Dia Datang Dah - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, January 25, 2021

Dia Datang Dah

Assalamualaikum semua.. ada yang Monday blues ke? Harap xde la ye. Semoga kita semua bersemangat setiap hari. Harini mama nak buat entry santai-santai aje. Mama cuti harini bawa anak pergi ambil ujian Pentaksiran Kemasukan Sekolah Khusus (PKSK) yang dikelolakan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia bagi kemasukan ke Sekolah Khusus tahun 2021.






Alhamdulillah dah setel dah. Korang tentu tahu mm ni sejenis hantu durian. Mama nak bgtau yg kelibat durian dah mula nampak kat area selamgor ni. Sambil tu boleh baca sini


Alhamdulillah dapat makan musang king beberapa hari lepas. Terubat kerinduan nak makan doyan. Mama dah mula memendam keinginan sejak nampak lori durian dia area rumah mama







Gebu dan kuning warnnya..

Durian musang king ni beli dari kawan hubby. Puas hati sebab isi dia banyak dan biji dia kecil. 


Terubat la craving mama kali ni. Cuma xrahu berapa lama boleh tahan sampai next craving. Dah mama pun hantu durian kan hihii..




14 comments:

  1. Geramnya tengok gambar ni....... hahahahaha

    ReplyDelete
  2. Oh dah datang ye musim durian. Duduk rumah sesaja dah tak alert dah musim durian dah start.
    P/s: sejak pkp balik ni hari2 pun Monday Blues. Hehe

    ReplyDelete
  3. Sedapnya. Memang teringin sangat makan durian akhir-akhir ini. Last-last beli ais krim Musang King ja.

    ReplyDelete
  4. Saya belum lagi cuba musang king. Alhamdulillah dapat makan.

    ReplyDelete
  5. ALAHAI...DAH MUSIM KE NI..BUAH KAYANGAN NI KAN...KECIK TAPI MAHAL

    ReplyDelete
  6. sedapnya.geram tgk kuning elok. gebu. oh maiiii...bru smlm adik ipor post dlm group family, ada org dah start jual durian longgok kat Ipoh. nak balik kg, tak boleh rentas negeri lagi. so tengok je lah post itu. haha

    ReplyDelete
  7. wah raja segala buah..

    siap dengan musang king lagi

    ReplyDelete
  8. Dapat makan durian seulas dua pun dah terubat kepingin. Lagilah isi durian tebal, biji kecil. Memang puas hati.

    ReplyDelete
  9. nampak sedap. bau pun sedap. tapi sye tak makan. hehe

    ReplyDelete
  10. Adoi kak oi.. Menggoda sungguh isinya itu..

    ReplyDelete
  11. Aduhaii lama tak makan durian. Belum terubat rindu durian lagi :)

    ReplyDelete

Words of wisdom