Review Ancasa Residence Port Dickson Negeri Sembilan - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Thursday, June 4, 2020

Review Ancasa Residence Port Dickson Negeri Sembilan

Review Ancasa Residence Port Dickson Negeri Sembilan. Selepas 5 bulan baru mama nak cerita tentang percutian kami sekeluarga ke Port Dickson huhu.. Kami book apartment 3 bilik selama 3 hari 2 malam untuk keluarga besar kami. Dah lama tak pergi bercuti maka bagi la can mama nak Review Ancasa Residence Port Dickson Negeri Sembilan walaupun dah terlambat huhu..







Ini adalah pertama kali mama ke Ancasa Residence. Kebetulan masa kami pergi tu cuti umum maka sangat ramai orang yang stay kat situ. Proses nak check in pun agak lama..

Baca cerita Port Dickson lagi di sini

Kolam. Cantik ambil gambar kat sini

Taman yg cantik

3 bilik semua boleh tgk laut dari semua bilik







Keadaan dapur

Di dapur ada dish soap dn air

Toiletries di bilik air

Sunset... Always been my favorite

 Akticviti main air laut Dan main pasir. Budak2 la Yang paling suka sebab dapat buat aktiviti bersama

Inc breakfast for 6pax

Adik ipar yg book apartment ni. Harga memang superpeak RM 1000++ satu malam. Tapi hari sebelum kami pergi mama.cuba tgk.harga baru RM 500++... Erkss. So, mama tak pasti sama ada kami dah overcharged atau tak.

Pool Ada 1 share utk 3 book so bila time superpeak macam ni memang sgt padat. Anak2 semua faknsentuh pun pool sebab tgk color pool dah mengalahkan air pngau. So., Setiap.hari main pantai aje sampai semuanya legam haha

Maklumat Ancasa Residences

Ancasa Residences, Port Dickson by Ancasa Hotels & Resorts
Alamat: 8 1/2 Jalan Pantai Teluk Kemang Port Dickson, 71050
Telefon: 06-662 7288


21 comments:

  1. INGTKN mama cuti jalan2 PD masa PKPB nih., hehehe

    ReplyDelete
  2. Akak yang dekat ni pun x pernah bercuti kat sini lagi...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya kalau dekat mmg tak pandang kan.. nak pi jauh2 sket

      Delete
  3. rindunya nk pergi duduk hotel ke chalet kak oi

    ReplyDelete
  4. Nampak selesa jea apartment tue, tapi tang pool la pulak... nasib baik ada pantai, so boleh mandi laut kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. honestly geli tgk air pool dah bertukar warna haha

      Delete
  5. Kampung saya ni..pernah kursus di dina

    ReplyDelete
  6. Seronoknya bercuti bersama keluarga dalam suasana begini. Nyaman jew ngadap laut....

    ReplyDelete
  7. wah cantiknya
    hotel baru kan?
    bestnya

    ReplyDelete
  8. rindu nak bercuti.. lama sangat dah bercuti kat umah sendiri ni

    ReplyDelete
  9. Lama tak ke Port Dickson. Last sekali yang perempuan kecil tu masih baby lagi. Mengimbau zaman kanak2 dulu ayahbonda rajin bawa kami berkelah di sini.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..jom follow blog aku ya Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan.. Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete
  11. menarik juga ancasa nie.. Kalau ada rezeki boleh bercuti ke sini nanti..

    ReplyDelete
  12. Seronoknya dapat bercuti macam nie kan..

    ReplyDelete
  13. alahai rindunya nak bercuti kat tepi pantai...tapi cantik la Ancasa ni

    ReplyDelete
  14. Best stay kat Hotel tepi pantai. dapat tengok view cantik tepi pantai.

    ReplyDelete
  15. tenang sgt bila tgk pantai, sunrise sunset semua package .. hmm nak kena plan berjalan dah ni

    ReplyDelete

Words of wisdom