Thursday, May 16, 2013

Percutian ke Port Dickson

Heee... sori ye ini adalah entry tertunggak lebih kurang 2 minggu dah.. mama n family ke Port Dickson pada 1-3 may yg lepas.. kebetulan pula mak dan ayah mama setuju nak ikut.. inilah pertama kali dalam sejarah diorang nk pi berjalan2 ni tau..

so, mama pening gak nak cari tempat utk stay, tp melalui contact yg diberikan kawan adik mama so mama pun duduk la kat Sunshine Bay Resort.. bila dah confirm mama ada google gak ttg tempat tu.. alamak seriau gak sebab ramai yg cakap tempat tu tak best dan mcm scary.. tp alhamdulillah.. apartmen yg mama dpt tu ok la.. sebenarnye tgk pada expectation org gak. kalau dah terlalu high expectation tu, kenalah org tu duk kt avillion baru puas ati kut.. lagipun kitaorg ni ramai dan sgt kecoh so tak terasa la sunyi tu..

  Pemandangan dari bilik no 2.. ok la kan.. bangun tidur tgk pantai, dengar deruan ombak lagi cewah..

ni gambar kat balkoni bilik tu.. pemandangan dr tingkat 9.. oo gayat, psst abaikan gadis berbaju rimau yg domok tu yer..

 cantiknye pamandangan di waktu senja


 ni 1st time syafi mandi pantai.. suka betul dia main ombak
 1st time gak wat istana pasir.. suka sgt2 dia


Layan gambo ye u ol.. syafi yg terlebih happy sepanjang kat sini.. mana taknye kuar dari keta jer terus terkinja2 tgk pantai.. so, dpt le mandi puas2 3 hari ni.. seronok dia buat istana pasir dgn auntie fara.. pantai ni betul2 depan sunshine bay.. jalan kaki ajer.. tp pagi2 selalu air pasang sampai ke jalan.. ptg baru dpt mandi.. mama rasa kalau di beri nafas baru, sunshine ni boleh maju.. mama tgk guard dia pun peramah dan org2 kat situ pun ok laa ..

kalau nak apartment yg mama duduk tu ni no telefon dia 0126882115 madam see.. sewa 1 may tu rm230, 2 may tu rm150. tp kalau korang nak yg ada kelas silalah gi hotel yg lagi bagus ye

kat bawah ni plak acara bbq.. kira berjaya gak acara ni sebab kitaorg ni tak penah bakar sendiri bbq.. menjadi gak ler for first timer.. selalu mama pandai makan ajer.. hehe


 mak dan ayah yg sporting.. kt belakang tu rumah persendirian.. takleh masuk tu, org punye..

 bbq sini free ajer.. takde sewa pon.. cuma kena rebut tempat aje laa dgn bawa peralatan sendiri

 malam baru dapat makan haha..

marshmellow bakar sgt sedap.. esp lepas mandi manda.. kebulur u..

 terjumpa kedai makan kat waterfront pd yg betul2 tepi pantai.. suka la syafi tgk kapal kat sini

pastu, kitaorg gi muzium tentera darat.. tak jauh juga dr situ.. syafi la yg paling happy!! layan gambo yer






 jambatan gantung kt muzium askar tu..


tabik sket.. best ..

acara terakhir sebelum balik ialah mandi pool kat dalam area apartment gak.. kt tingkat 3.. berendam lagi haha..




 mama dan adik beradik.. kurang sorang yg bongsu


tu je la nak citer.. sori la yek terpanjang plak entry ni.. gambo pun sebabun gak ni.. :)

11 Responses so far.

  1. bestnya bercuti...hihik

  2. pipoq says:

    lama dah tak pegi port dickson..kali terakhir pegi sana tahun 2002..hehehe..

  3. Nurhayati says:

    arghhh tidakkkk
    bestnyer gi mandi manda.
    lama tak pegi pantai.. nak jugakkkk...
    pssttt suka baju rimau tu :)

  4. mamapp says:

    cik nor.. sekali sekala mmg best bercuti esp di kala tensen kerana kerja yg byk dan takde rehat hihi

    pipoq.. mama pun dah lama sebenarnye tak gi sana.. 10 tahun ada huhuu

    yati.. kalau dah ada keinginan tu haruslah di plan cepat2 hehe

  5. pemandangannya sangat cantik sahabat, selamat berlibur.

  6. Rozita says:

    wah...adak best! sihat lagi mak ayah ko... kirim salam kat diorg adak.. ingat lg x agaknya kat aku yg comot dulu..muahaha... adik2 ko sekali ye... dah besar2 semuanya.. bila nak buat kenduri sambut menantu pakcik? hehe...

    alololo...comeynya mak dara kat tepi kolam tu...

  7. thomas says:

    Kalau ramai2 mcm ni memang seronok jln2.

  8. mamapp says:

    hehe mmg serono thomas.. kalau dah ramai tu kat mana2 pun boleh jadi happening kan..

    terima kasih yer prof

    ita, lagi 4 org lom kawen lagi ni.. kalau ada nnti aku jemput eh.. mak dara tepi kolam tu manis kan hihii.. mak aku ingat lg kat ko yg penah singgah umah dulu.. dia mmg x lupa kawan2 aku

  9. Yke,bla plk nak bcuti dilangkawi

  10. Hm..saya pon dah lama sana,klu nk dtg langkawi call je..kereta murah2

  11. Autosurf Terbaik Indonesia Hanya butuh 7 detik surfing, daftar sekarang di http://www.trafikid.com

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors