Review ES Homestay Raub Pahang - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Wednesday, August 28, 2019

Review ES Homestay Raub Pahang

Review ES Homestay Raub Pahang. Mama pernah menginap di ES Homestay, Raub Pahang. Homestay ni sangat sesuai untuk keluarga besar atau dalam jumlah yang ramai. Sangat selesa dan ruang dalam rumah sangat besar. Jom baca Review ES Homestay Raub Pahang. 


Masa mama sampai depan rumah Ni memang mama rasa wow sebab rumah semi D ni memang Besar Dan laman di pun sangat luas. Es homestay Ni Ada Dua. Semi d kiri Dan kanan adalah pemilik yang sama. So Kalau nk book dua-dua lagilah Boleh duduk ramai2. Lagi jimat dari sewa hotel bajet di tengah bandaraya seperti shah alam tu kan kalau duduk ramai ramai ni.

Kawasan dapur yang luas. Ni dry kitchen

Wet kitchen dia Tak berapa Besar tapi Ada microwave di situ ye.

Home stay Ni sangat sesuai untuk keluarga besar yang Ada ramai kanak2 sebab Ada ruangan untuk bermain Kat sini. Tengok je Lah Syafi Dan sepupunya punyalah seronok main Kat ruang. Tingkat 2 Ni. Cuma kalau Kat sini Ada kipas lagi ok.

Rungan main Ada Ni juga

Ruangan makan yang luas sangat2.. seronok budak2 main kejar2 Kat sini

Di ruang tamu Ada kerusi goyang2 Ni.. hihi Tak Tau apa nama dia.. bila on Rasa Macam nak tercampak2 je ..

Living room yang selesa. Mama Dan mak mertua tengok TV sampai tengah malam berdua Kat sini.

Mama rasa ruangan Ni utk merokok. Cantik bila ambil gambar Kat sini. Ruang Ni terletak dalam rumah dan Ada sliding door. Ruang Ni xde bumbung

Cantik kan


Kawasan luar rumah yang sangat cantik

Pemandangan depan rumah


Rumah Ni Ada 5 bilik Dan kesemua bilik adalah taraf hotel. Dari segi cadar dan towel dia memang macam hotel. Semua bilik Ada air-cond Dan living room pun Ada air-cond juga. Setiap bilik Ada attached bathroom kecuali bilik di tingkat bawah. Water heater dia built in.

Contoh toilet. Semua toilet Ada sabun dn shampoo


Kami memang puas hati duduk sini. Kesemua kami Ada 4 keluarga Dan mak mertua sorang. Setiap keluarga duk bilik sendiri. Memang privacy Dan sangat selesa. Rumah ini sangat bersih Dan mama memang suka sangat. Cuma Kalau nak improve mungkin Boleh improve tang ceiling sebab Ada ceiling yg Tak tutup habis. Mungkin tgh renovate lagi kut. Rumah Ni rumah baru. Kami sewa dengan harga RM 680 satu malam, deposit RM 300 dan deposit tu dipulangkan melalui transfer online sebab masa kami checkout bibik owner tu takde untuk pulangkan deposit.

Ni alamat ES homestay

ES Homestay Raub Pahang

Alamat: Taman Raub Utama, 27600 Raub, Pahang
Kalau nak Boleh book dari Airbnb atau

10 comments:

  1. menarik nya. boleh la simpan homestay ni dalam list. mana lah tahu, nanti diperlukan ^_^

    ReplyDelete
  2. cantik interior luar and dalam rumah😍

    ReplyDelete
  3. cntiknya. mcm mana la mama salu dpt cri homestay best best ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ray.. bila booking kena selalu baca rating dan tgk gambar baru boleh pilih

      Delete
  4. lawanya homestay. Puas hati macam ni, rasa macam nak duduk terus je...

    ReplyDelete
  5. sebenarnya bila tgk balik gambar2 ni tak mencerminkan keadaaan sebenar tau. rkalau tgk secara live sgt lah best, luas, bersih dan cantik homestay ni

    ReplyDelete
  6. cantik tp berbaloi la dengan harganya... huhuhu

    ReplyDelete
  7. suka homestay mcm ni sbb x byk perabot dan nmpk kemas / selesa

    ReplyDelete

Words of wisdom