Review Hotel Casa Bonita Melaka - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Thursday, October 31, 2019

Review Hotel Casa Bonita Melaka



Review Hotel Casa Bonita Melaka. Semasa cuti yang lepas mama telah pergi ke Melaka & menginap di hotel ada di sini yang berhampiran dengan banyak destinasi pelancongan. Walaupun Melaka Ni negerinya kecil saja tapi sampai sekarang mama Tak habis lagi explore. Sentiasa Ada tarikan menarik di negeri itu seperti The Shore Oceanarium yang mama pergi baru-baru Ni. Nanti mama cerita ttg The Shore Oceanarium di entry lain. So Kat sini mama nak  Review Hotel Casa Bonita Melaka tempat kami berteduh.






Mama book hotel ni online. Nampak dari luaran macam hotel baru dan nampak kelas juga walaupun hotel ni murah saja. Hotel ni terletak di Limbongan Melaka berdekatan dengan Kuih Keria Antarabangsa Hj Jalil Dan Hjh Rahmah.






Inilah bilik kami..Sangat luas Dan selesa

Ada sofa Dan meja solek

Air mineral, nescafe Dan teh. Tapi mama Tak minum pun.. mama minum Min Kaffe kegemaran mama je

Siap Ada berus Gigi.. memang rare. Siap Ada hair dryer lagi tau

Shower gel Dan shampoo

Boleh mandi air panas

Sarapan kami

Roti mama buatkan untuk Syafi. Budak tu Kalau sarapn di hotel memang Tak makan banyak sebab tu mama yang buatkan roti tu. Kalau Tak dia hanya makan sekeping roti bakar je

Ada pool di laman hotel. Boleh Lah anak mama berenang2 gitu..

So far mama puas hati sgt stay Kat sini. Masa mama book tu dapat harga murah RM 113++ inc breakfast. So memang puas hati sangat-sangat.. katil selesa, tv Ada astro with selected channel, bilik pun luas. Malam tu kami dinner di Restoran depan hotel je.. convenient!

Ni alamat hotel Casa Bonita. Area hotel ni takdelah best sgt tapi hotel ni best.

Hotel Casa Bonita Melaka


Alamat ; 1103, Jalan Limbongan, Klebang Kecil, 75200 Melaka

18 comments:

  1. Akak bercadang nak ke Melaka lagi..boleh la check in sini...menarik la hotelnyaa

    ReplyDelete
  2. wah.. menarik... lepas ni boleh try hotel ni pula...

    ReplyDelete
  3. Betul, Melaka sentiasa ada tarikan terharu.

    Cantik dan selesa nampaknya hotel ni. Boleh cuba kalau ke Melaka

    ReplyDelete
  4. Murah nya, dengan apa yg Hotel tu offer tu mmg betul2 berbaloi tu

    ReplyDelete
  5. melaka memang best bandar bersejarah.. kecik je tapi hebat.

    ReplyDelete
  6. salam kenal hotel ini nampak cantik dan lengkap pula fasilitasnya

    ReplyDelete
  7. menariknya hotel tu kak, nampak baru tengok dari luar, dalamnya pun sangat la selesa... paling best ada pool untuk anak layan air

    ReplyDelete
  8. murah dan berbaloi sebab include breakfast. rasa macam nak pergi jalan-jalan melaka pulak.

    ReplyDelete
  9. Mmg murah Kan... Selesa Dan berbaloi.. untung kita

    ReplyDelete
  10. mama, ammi ni yg dah 15 tahun kawen ngan org melaka pun tak habis pusing melaka tu. abih tu asal balik kampung je melingkau dalam rumah..bila kala nak tawaf melaka hahaha

    ReplyDelete
  11. murah.
    and menarik, ok la tu.
    tq for sharing.
    aida ni kurang mahir bab hotel di melaka.
    hotel bebesar jer tahu :)
    sebab tempat sendiri kan... tak pernah survey hotel ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  12. bla ada pool tu yg syok...anak2 laa yg paling excited

    ReplyDelete
  13. Kemudahan hotel mmg best walaupun kawasan sininxdelh tarikan sangat. Tapi hmpir juga dgn Bandar melaka

    ReplyDelete
  14. Murah tu hotel ni bawah oyo ke...

    ReplyDelete
  15. Hotelnye cantik mcm bangunan colonial gitu... Servis ok x

    ReplyDelete
    Replies
    1. servis ok.. ni bukan oyo. mama book melalui agoda

      Delete

Words of wisdom