Nasi kambing kat Kubur Melaka - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Saturday, March 3, 2018

Nasi kambing kat Kubur Melaka

Baru sempat nak update tentang satu kedai makan Yang mempunyai Nama unik ni. Nasi kambing kat Kubur Melaka. Punyalah unik Nama dia sampai Kami yg kebetulan lalu situ boleh patah balik sebab nak rasa Nasi kambing kat Kubur Melaka ni. Kedai ni berdekatan dengan hutan simpan sungai udang Melaka Dan kedudukan kedai ni walaupun Di tepi jalan tapi agak ke Dalam sikit Dan macam Di tengah hutan Pula mama tengok. Patutlah Syafi takut nak turun kereta haha..

Baca lagi tentang Melaka di sini:

Sebenarnya kedai ni bukan saja menjual nasi Arab kambing tapi banyak juga menu lain Yang menarik perhatian. Di tepi kedai Ada jual banana shake Dan coconut shake royale. Tapi rugi Kami tak dapat Rasa sebab kedai banana shake Dan coconut shake ni buka pukul 2.30. Kami sampai kedai ni kul 1. Tak kuasa nak tunggu hihi..

Inilah menu Yang Kami order...


Nasi kambing kat kubur. Wajib order ni sebab ni Kan signature kedai ni.  Order nasi kambing potion untuk seorang makan RM 17.00. 

Tak rugi singgah sini. Nasi kambing ni memang sedap lebih kurang rasanya macam  nasi kari kambing 40 Hari. Baca sini http://www.mamapipie.com/2017/09/restoran-kari-kambing-40-hari.html. Menurut ayah syafi dia lagi suka Nasi kambing kat Kubur Melaka ni sebab kuah dia tak terlalu manis. 

Mee rebus. Sebagai hantu mee rebus haruslah order untuk mama merasa adakah menepati benchmark mama. Boleh tahan sedap juga. Tapi mama penah Rasa yg lagi sedap lah.. tentumya kat muo. Tapi ayah syafi kata sedap juga mee rebus ni. Seperti biasa taste ayah Syafi memang boleh dipercayai sebab dia ni cerewet Bab makan.

Pemandangan depan kedai. Rasa redup Dan tentang aje makan kat sini sebab suasana Yang mengjlhijau

Cendol gula Melaka kacang untuk mama Dan cendol gula melaka jagung untuk ayah syafi. 

Menu untuk Syafi? Jangan ditanya menu untuk anak bujang mama ni sebab dia Dari awal memang taknak turun Dari kereta sebab takut dengan Nama kedai ni. Bila dipaksa turun, takmau makan Pula. Akhirnya setelah dipaksa dia minum air je laa.. haha macam2 kerenah anak bujang mama ni.

Antara menu Di kedai

Selain Dari nasi Arab banyak lagi pilihan. Best seperti nasi ayam penyet, Soto Dan lain2.


Seaiapa Yang nak merasa bolehlah ikut alamat ni. Jangan tak tau lepas mama up kat insta mama Ada beberapa opismate mama sanggup datang sini Dari Shah alam sebab nak merasa Nasi kambing kat Kubur Melaka.

Nasi kambing kat Kubur Melaka
5, 76300 Sungai Udang, Melaka
Dibuka setiap hari Dari pukul 11 pagi hingga 6 petang

16 comments:

  1. Batul la mama....namanya unik..dan pastinya terbayang terus kubur..apatah lagi kanak-kanak...
    Mee rebusnya nampak sedap la mama..

    ReplyDelete
  2. wah, lezat sekali nampaknya :) nak cuba jugaa, nak ke malaysia~

    ReplyDelete
  3. Wahh sedap nampaknya tu sis. Macam teringin je. Hahahaha. Nasi kambing cikyan xpnah try pon. Msti best kan.

    ReplyDelete
  4. sedap kalau minut coconut shake, dah la peminat coconut shake, tapi mee rebus tu sedaplah huhu

    ReplyDelete
  5. dulu pernah lalu tapi ramai orang
    tak sempat nak try

    ReplyDelete
  6. Unik namanya.. Berdekatan ngan kubur ke . Tgk nasi tu yummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye mama tisya. Ada kubur kat situ tapi tak nampak sgt Dari kedai.

      Delete
  7. kayaknya sedap nih makanan
    harganya terbilang mahal jika di sini

    ReplyDelete
  8. sedapnya mama..hujung minggu nie kalau pekena kambing memang sedapp..hehe

    ReplyDelete
  9. Kalau dar Melaka nak balik Seremban saya lalu sini juga kak..Memang ada gerai tapi tak pernah singgah pun.lalu je

    ReplyDelete
  10. aduiii...sedapnyer mama...bolehla cuba kalau g melaka nanti

    ReplyDelete
  11. kalau kambing ni ray suke kambing bakar je heee

    ReplyDelete
  12. sedapnya nampak! mama kena belanja azah ni :P

    ReplyDelete
  13. Unik betul nama kedainya.. kikiki

    ReplyDelete
  14. nama dahsyatnya...macam yang biasa keluar dalam majalah mastika. datang lagi sekali dah tak jumpa kedai..hehehe

    ReplyDelete

Words of wisdom