Kuih Keria Antarabangsa Hj Jalil Kini Berpindah - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Thursday, September 26, 2019

Kuih Keria Antarabangsa Hj Jalil Kini Berpindah

Yum.. yum.. sedapnya keria gula Melaka ni. Kalau korang ingat dulu mama ada cerita tentang mama beratur sejam setengah sebab nak makan Kuih Keria Antarabangsa Hj Jalil Di Limbongan Melaka. Boleh baca kat sini http://www.mamapipie.com/2017/12/kuih-keria-antarabangsa-hj-jalil-melaka.html. Rupanya masa mama pergi Melaka awal bulan aritu secara tak sengaja mama dapati Kuih Keria Antarabangsa Hj Jalil Kini Berpindah.

Puas hati bila dapat makan Kuih Keria Antarabangsa Hj Jalil

Teaser  jap.. Yum..yum... ni memang feveret mama tau


Ni lah kedai baru Tu. Kedai ni Masih lagi Di area Limbongan Dan tak jauh dari kedai lama..



Cantik.. Luas Dan selesa kedai ni.. kuih keria pun banyak Dan mama tak perlu beratur lama..

Sebenarnya masa dah check out dari Hotel Casa Bonita [http://www.mamapipie.com/2019/09/review-hotel-casa-bonita-melaka.html] kitaorang on the way nak balik Shah Alam. Asalnya nak Cari kudapan untuk makan Dalam kereta.. Mata tgh usha cari gerai tepi jalan tetkba ternampak signboard teruslah singgah.. Bila mama nampak poster ni kat dinding baru mama tau ni kuih keria Hj Balik Rupanya..


Harga terbaru kuih keria Hj Jalil. Malangnya dah tak jual kuih kasturi feveret ayah Syafi.. Tapi laksa masih Ada lagi. Ni alamat barunya ye

Apa jadi dengan tapak lama Kedai Hj Jalil? Mama nampak situ dah jual Kuih Keria Hajah Rahmah Dan tempat Hajah Rahmah Pula dah Ada orang jual air.. shake ke ape tah.. tetiba X ingat hihii.. sowi

Kuih Keria Antarabangsa Hj Jalil 
No 29, Jalan kristal merah, 2, Jalan Limbongan, 75200 Klebang, Malacca
Hp 012-691 4026
Dibuka setiap Hari kecuali jumaat dari 11.3/ pagi-7malam


16 comments:

  1. belum pernah rasa yg ori Melaka nih..dulu pernah beli kt Medan Mara kureng sikit rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far mama rasa mmg ni lah kuih keria antarabangsa yang sedap sgt nohas

      Delete
  2. sedapnya, dapat yang isi nya lembut banyak keledek luar lak garing n ranggup

    ReplyDelete
  3. Wahhh pindah tempat dah? Hritu pegi tak jadi nak singgah sebab malas nak beratur ramai hehehe Tapi dkt taiping pun ada jugak keria sedap huhu

    ReplyDelete
  4. Belum tercapai hajat nak merasa Kuih Kerian viral ni.. InsyaAllah suatu hari kot��. Bila
    Balik sana pun tak berkesempatan nak mencari.

    ReplyDelete
  5. benda wajib beli kalau ke Melaka ni kan :)

    ReplyDelete
  6. terliur tgk ni. i wanna go home and find this nnt

    ReplyDelete
  7. sedapnya kuih keria tapi pergi melaka tak pernah cuba sbb malas nak beratur. manjang ramai orang.huhu

    ReplyDelete
  8. hari tu nak pergi, bukan main panjang. lepas tu tak datang dah haha tak merasa lagi ni

    ReplyDelete
  9. lama x gi.
    sebab area sini pun dah ada keria gini, mamapp.
    ke sana tu, ramai, beratur, jem :(
    memang malas naw naw aida nak jejak ke klebang tu.

    ReplyDelete
  10. Dah pernah beli sekali. Selepas beberapa tahun duduk Melaka, baru dapat beli. Ada dengar cerita juga yang diaorang nak pindah kedai. Tapi tak pernah pergi lagi ke lokasi baru tu.

    ReplyDelete
  11. Nampak lembut je kuihnya tu. Alahaii bilalah boleh merasa tu

    ReplyDelete
  12. ooo x jauh dr tapak asal gerai... situ sng nk parking

    ReplyDelete

Words of wisdom