Makan Sulaiman Nasi Kandar Georgetown Pulau Pinang

mamapp
11

Semasa menginap di mama malas nak keluar cari makanan. Maka untuk memudahkan hidup kami Makan Sulaiman Nasi Kandar Georgetown Pulau Pinang yang di order melalui grab aje hihi. Senang cerita kan. Adik grab tu hantar di lobi hotel. Kebetulan selepas adik grab beredar hujan lebat selebatnya. Kesian adik tu harap dia tak basah.


Makan Sulaiman Nasi Kandar Georgetown Pulau Pinang 

Gemuk-gemuk nasi kandar kami




Ni la nasi kandar kami yang messy sebab kuah campur sekali dengan nasi hihi.. Ada yang boleh cam tak lauk apa tu. 


Ni la yang kami order. Kambing set 2, sotong dan ayam. Harga macam harga grab la kan. Kalau makan kat kedai tentu lagi murah.


Makanan semua sedap cuma miss out order la pula kedai ni. Dia salah bagi teh ais jadi teh o ais.. Maka dapat lah mama refund untuk teh ais tu hihi.. Potion lauk tu agak kureng.  Daging mmg dapat seketul, sotong pun seketul aje dalam satu set tu tau. Sedihs huhu.. Nasib baik sedap.Nasi kandar Penang memang another level kan.


Post a Comment

11Comments

Words of wisdom

  1. tgh puasa tgk gmbr ni..lapar hehe..tkpernh lg mkn nasi kandar lauk kambing..biasa lauk ayam or daging

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak penah makan yg kambing ke.. kena cuba ni amy selalu org ambil kambing. sori ganggu selera tgh posa .. ampunn hihi

      Delete
  2. antara naskan yg dah lama nk pegi tp x pegi2 juga hahahha sbb bla dah dtg penang pegi tmpt lain hahahah

    ReplyDelete
  3. Kalau ke Penang lagi nanti cubalah singgah Nasi Kandar Mohamed Rafi pulak. NK Sulaiman ni suka boh kuah banyak, kena makan di kedai baru syurrrr....

    ReplyDelete
  4. Saya tak termakan kalau kuah banjir kak. Tapi suami gini la dia makan. adoi lapar tengok

    ReplyDelete
  5. nieyl kalau banjir, xleh...sbb tu la nieyl jarang makan nasi kandar tapi husband dia sukkkkaaa

    ReplyDelete
  6. ini menu nasi kandar yang viral tu kan

    ReplyDelete
  7. Teringat beratur panjang semata-mata nak makan nasik kandar kat penang, tapi tak ingat la nama kedai apa. Untuk orang yang tak berapa minat makan nasik kandar, memang cannot relate kenapa nak kena beratur panjang untuk beli lunch. Suami punya pasal ikut je la haha

    ReplyDelete
  8. Seketul sahaja? Hehe memang tidak nampak sangat lauknya apa. Kena tenung pada gambar lama-lama.

    ReplyDelete
  9. Makanya pas ke Penang kemarin, saya puas2in makan nasi kandar dari beberapa penjual dekat hotel kak 😄❤️. Dah lama sangaaat tak makan nasi kandar. Yg di Penang memang lah sedaaap

    ReplyDelete
  10. wajib lah kan pekena nasi kandar bila dah sampai penang..original mari..hehe..alaaa kalau order kat food panda, grab selalu macam ni tersalah order..order lain dpt lain...

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!