Lunch The Bakaw Burger Pulau Pinang

mamapp
11

Ada banyak post tertunggak di draft mama dan nampaknya mam sudah sampai seru untuk korek balik post basi dan publish kat sini. Kisah mama ke Penang ni adalah kisah tahun lepas. Mama atinggal sini sebagai kenangan. Mama ke Penang kerana ingin berjumpa adik mama di sana. Sebelum kami check in hotel sempat mama beli Lunch The Bakaw Burger Pulau Pinang. Mama beli kat cawangan Bayan Lepas tapi sadly masa mama check kat google, mama tengok cawangan Bayan Lepas ni dah CLOSE. Kalau ada sesiapa nak cari kena cari kat cawangan lain la ye. Sayang dah tutup sebab burger dia sedap. Simpan sini sebagai kenangan.


Lunch The Bakaw Burger Pulau Pinang

Burger kami seramai 4 orang. Mama tapau aje makan kat hotel. Hotel apa korang kena next entry. 

Honestly mama sendiri tak ingat mama order burger apa. Tapi yang pastinya ada burger daging.
Burger ni mmg sedap tau. Mama beli set sekali dengan air tapi air dia terlalu byk ais. Lemonade dia mmg less sugar, masam dan sedap. Service laju, staff pun ok peramah. Sayang sangat kenapa dah tutup. Tengok kedai memang cantik.

Padanan warna kuning memang sesuai sgt untuk kedai makan kan. Macam kedai Kunyek yang mama pernah pergi dulu.

Kalau korang boleh baca ni lah resit mama. Mama sendiri tak mampu nak baca hihi

Menu dan Harga The Bakaw Burger Pulau Pinang

Inilah menu dan harganya
Mama ke sini masa cuti hari kemerdekaan so ada promo. Untung kami



Maklumat The Bakaw Cawangan Bayan Lepas


The Bakaw Cawangan Bayan Lepas (sudah closed permanently)

1-G-31, Imperial Grande Sg Ara, Persiaran Relau, Sungai Ara, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia


Post a Comment

11Comments

Words of wisdom

  1. terlalu banyak persaingan, kos barang yg mencanak-canak naiknya mama...semua tu jd kan overhead dia tinggi. sedangkan yang niaga tepi jalan pun boleh gulung inikan pulak yg nyewa kedai...lagilah bertambah overheadnya. semoga ada rezeki mereka ditempat lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la zaman mencabar skrg. kalau tak silap burger ni bermula dgn street food mungkn tak dpt tanggung semua kos tu. harapnya ada cawangan lain yg masih ada

      Delete
  2. Nampak menarik burger dia Adda..

    ReplyDelete
  3. Banyak pilihan, menarik semua tu.

    ReplyDelete
  4. ada banyak pilihan ni yg syok. rasa nak makan semuaaaaa🤣

    ReplyDelete
  5. Samalah macam kedai burger kat sini, Dsara Fried Chicken. Kami berhenti makan sebelum balik rumah, plan nak singgah lagi next time sebab sedap. Bulan lepas pusing2 tak jumpa kedainya. Bila tengok betul2 rupanya dah jadi kedai lain. Kedai lama dah tutup. Kuciwa kejap time tu..

    ReplyDelete
  6. Sedih memang kalo ada kafe sedap, tapi harus tutup. Semoga saja cabang lainnya masih ada ya kak. Saya ingin juga mencoba. Burger seperti inj biasa lebih sedap drpd burger McD atau franchise lain.

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!