Repeat Pergi Penang War Museum Setelah 5 Tahun Pengalaman Menyeramkan

mamapp
14

Sebenarnya.. Inilah penyebab mama ke Penang. Anak mama dan ayahnya nak sangat Repeat Pergi Penang War Museum Setelah 5 Tahun Pengalaman Menyeramkan. Mama memang takde keinginan langsung nak masuk sana lagi. Last2, mama dan adik mama hantar diorang sampai ke parking aje u ols. Kitaorang tak masuk haha.. Kalau nak tahu tempat ni dalam senarai The 10 most spooky place in Asia & Malaysia No 1 Largest Living Museum in Tropical Forest tau. Pepandai le 2 beranak tu explore sendiri tanpa kami. Tapi kan, kami berdua ada aktiviti yg best sementara tunggu diorg. Nanti mama cerita next entry.


Repeat Pergi Penang War Museum Setelah 5 Tahun Pengalaman Menyeramkan

Kali ni dua beranak tu memang puas hati teroka semua kawasan termasuk terowong, etc. Almaklumlah kami datang awal berbanding masa first dulu waktu dah remang senja.


Keadaan masih lagi sama. Kami parking kat depan ni je

Harga Tiket Masuk & Peta Penang War Museum  

Berikut ialah Harga Tiket Masuk & Peta Penang War Museum
Harga tiket 

Mama check online harga tiket seperti di atas. Harga terkini masih lagi sama:

Harga masih berpatutan sebab kawasan memang sangat luas.

With MyKad:
RM22.00 per adult
RM12.00 per child

Without MyKad:
RM38.00 per adult
RM20.00 per child

Ini Peta yang menunjukkan apa yang ada di Penang War Museum. 




Video Penang War Museum 

Kalau nak tengok detail cerita di Penang War Museum korang boleh klik link kat atas tu. Kali ni mama share video aje la. Kalau rajin boleh layan video mama kat bawah ni

Visit kali ke 2. Seronok la depa dapat masuk terowong etc.

Ni video masa visit 5 tahun dulu huhu


Post a Comment

14Comments

Words of wisdom

  1. macam best je..nanti boleh try explore jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hati2 tau ke sana especially kalau ada bawa bdk kecik. just be cautios

      Delete
  2. Sampai penang dah, cuma tak pernah lagi pergi sini..next time boleh gi sini..

    ReplyDelete
  3. saya sampai kat pintu masuk je. ni kerana masa tu dah waktu akhir melawat...
    mungkin kena dtg awal kot kalau yrn ke penang lg nnt

    ReplyDelete
  4. Belum sampai. Tapi betul org kata kalau istana lama, war museum, candi2 semua tu, hati2 kalau bawak anak2 kecik kan.

    ReplyDelete
  5. Wow, besar ye muzium penang ni. Patutla harga pun sampai puluh ringgit. Siap ada night tour adventure..berbaloi masuk tapi takut jugak bila masuk dalam list the most spookiest place tu

    ReplyDelete
  6. Tempat yang dikatakan seram.yang buat rasa tidak mahu pergi.

    ReplyDelete
  7. Menyesal saya tak kesini. Waktu itu udh masukin ke ITIN kak. Tapi Krn lumayan jauh, dan Penang di hari2 trakhir hujan trus. Jadi suami tak nak.

    Ternyata menarik yaa. Saya sukaaa tempat yg berbau bloody history. Lihat museum ini, saya JD ingat museum s21 dan killing field di pnom Penh.

    Nanti kalo ke Penang lagi, confirm saya harus DTG ke war museum ini

    ReplyDelete
  8. ni bawak anak2, lepastu cerita mcm mana negara kita merdeka mesti seronok kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. confirm akan menimbulkan semangat patriotik nnti kan

      Delete
  9. seram pulak nak tgk video sampai abis..haha..takut terperasan apa2 yg tak mau tgk..tapi tgk dlm video ni, environment dia pun seremmm..berani yea syafi & ayah dia..gigih tu masuk terowong, panjat tangga...

    ReplyDelete
  10. Pergi waktu malam best, ada peluang tengok hantu-hantu Jepun!

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!