Lunch di Nasi Kukus Sotong Besar Setia Alam, Shah Alam Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Thursday, January 27, 2022

Lunch di Nasi Kukus Sotong Besar Setia Alam, Shah Alam Selangor

Beberapa minggu lepas mama sekeluarga pergi Lunch di Nasi Kukus Sotong Besar  Setia Alam Shah Alam Selangor. (Cawangan Eco Ardence). Menarik juga bila tengok menu kat sini, walaupun menunya simple aje. Sejak dua menjak ni selalu pula kami ke Eco Ardence yang tak berapa jauh dari rumah.

Baca ni juga:


Menu Pilihan di Lunch di Nasi Kukus Sotong Besar Setia Alam, Shah Alam Selangor

Kat bawah ni adalah menu pilihan kami, makan 3 beranak aritu.

 Nasi kukus sotong. Manjalar sotong dia kan memang besar saiz sotong ni


Nasi kukus kambing juga

Nasi kukus ayam berempah

Susunan menu kitaorang.

Kesemua makanan kat atas ni memang sedap. Lauk dia big potion cuma nasi tak cukup utk anak dengan en hubby. Diorang kelaparan so kitaorang tambah 1 nasi kosong lepas tu. Memang puas hati makan lauk-lauk ni. Lenkali kalau nak order 2 lauk untuk makan 3 orang pun boleh


 
Ni pula air minuman kitaorang. Orange juice, air jagung dan teh ais special. Semuanya pekat dan kaw. Seap-sedap. Teh ais special tu rasa dia macam teh pyorr je


Menu & Harga di Nasi Kukus Sotong Besar Setia Alam, Shah Alam Selangor

Ini adalah menu dan harga di Nasi Kukus Sotong Besar Setia Alam, Shah Alam Selangor. Kalau tengok harga agak pricey juga tapi berbaloi dgn potion lauk tu.



Inilah harga untuk 3 orang makan aritu.


Robot Waiter- Waiterbot (Video)

Antara tarikan best kan sini ada waiter robot yang hantar makanan tau. Comel sangat robot ni. Siap ada emoji muka lagi. Menyanyi-nyanyi dia sambil buat kerja. Ni mama sempat ambil sekejap aje video masa dia hantar makanan kami.



Maklumat Nasi Kukus Sotong Besar  Setia Alam, Shah Alam Selangor (Cawangan Eco Ardence)

Nasi Kukus Sotong Besar  Setia Alam, Shah Alam Selangor (Cawangan Eco Ardence)

Alamat: No.77 & 79 Jalan Eco Ardence C U12/36C, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

Masa operasi: Dibuka setiap hari kecuali Isnin dari 11.30 pagi - 10.30 malam



17 comments:

  1. Wah3. Menarik sungguh makanannya. Sotong & air tu buat kita terliurlah mamapp.Hu3.

    ReplyDelete
  2. Tengah2 panas ni, terliur betul tengok air-air tu mama :D

    ReplyDelete
  3. sdap nmpknye menu sotong besar menjalar tu..aritu pn kwn br mkn juga sini...air jagung tu fav

    ReplyDelete
  4. standard lah tu harga. sotong pun mahal jugak. kalau sedapa tapi pricey sikit boleh terima lagi

    ReplyDelete
  5. Nampak menarik nie Adda, boleh lah Kak Sue cuba jugak nanti kalau ke area Shah Alam..

    ReplyDelete
  6. Adooo walaupun baru lepas makan, tengok sotong gituu sedapnyaa. air jugak

    ReplyDelete
  7. sotong goreng tu aduhai memangil-manggil kak oiiiii...
    harganya kira ok lah jugak... nampak lauk kambingnya tu pun banyak

    ReplyDelete
  8. Sedapnya nasi kukus dan ayam goreng berempah.

    ReplyDelete
  9. Teringin hendak makan sotong besar. Selalu dapat saiz sederhana atau kecil.

    ReplyDelete
  10. Alamak....x leh tahan la tgok entry ni

    ReplyDelete
  11. alamak ramai yg tak tahan tgk entry ni ke. sorry korang. tapi sotong tu mamang seap dan kambing tu pun sedap. air dia pun semua kaw2

    ReplyDelete

Words of wisdom