Kambing Bakar Sedap di Restoran Kambing Bakar Kontena Setia Alam Shah Alam Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Thursday, March 19, 2020

Kambing Bakar Sedap di Restoran Kambing Bakar Kontena Setia Alam Shah Alam Selangor

Kambing Bakar Sedap di Restoran Kambing Bakar Kontena Setia Alam Shah Alam Selangor. Harini Hari kedua mama work from home atas Perintah Kawalan Pergerakan dari negara Maaysia.. Mama doakan semua Kita terhindar dari penyakit Covid-19. Mama.nak citer hari Ahad lepas kami telah ke Batang Kali kerana ada kematian. Semasa di Sana kami tak sempat lunch. Cuma sempat bersarapan sekejap sebelum bertolak ke sana. Maka perut pun lapar Masa otw nak balik dlm pukul 4 petang. Terus kami decide makan di Setia Alam. Kambing Bakar Sedap di Restoran Kambing Bakar Kontena Setia Alam Shah Alam Selangor. Rupanya tempat ni sangat berdekatan dengan Restoran EFA Western Setia Alam Shah Alam tau.







Alfatihah buat mak abang ipar mama yang telah kembali ke rahmatullah awal lagi Ahad tu akibat serangan jantung. Insya Allah rohnya pasti disayangi Allah. Semasa hiduony memng seorng yang disenangi Dan rajin beribadah. Setiap tahun pergi umrah.

Ok, jom kita tengok menu apa kami yg kelaparan ni order







Menu Pilihan di Restoran Kambing Bakar Kontena Setia Alam Shah Alam Selangor

Of course la kami order kambing bakar.. kami order 3 set. Kambing dia dihiris agak tebal. Sedap Dan lembut. Cuma kuahnya tu terlalu pedas. Bengkak rasa bibir mama.. Syafi yg tak tahan pedas lagi la Tak keruan dibuatnya. Sedap tapi podeh

Hari ahad Hari kami makan sup kambing. Maka order juga la
Satu set. Sedap dan pekat

 Air minuman kami 3 beranak

Satu set ada nasi putih dan sup kosong

Menu Dan Harga di Restoran Kambing Bakar Kontena Setia Alam Shah Alam Selangor


Ni antara menu yg mama sempat snap. Tak dapat nak ambil gambar menu lain sebab kena pergi kaunter untuk order.

Yang mama ingat ada juga nasi kerabu cuma RM 4.90 dan juga banyak jenis ice cream bucket nmpak sedap semua. Ada kambing madu juga nampak menarik. Selain dari tu ad juga jual ayam penyet, sotong dan pecel Lele. Nanti kitaorg nk datang try


 Interior dalam kedai.

Pengalaman makan di  Restoran Kambing Bakar Kontena Setia Alam Shah Alam Selangor


So far mama sekeluarga memang puas hati makanan Kat sininsedp dn potion kambing banyak cuma sos kambing bakar tu je yg pedas melampau. Servis kat sini laju so kami tak perlu tunggu lama pun. 

Harga ok juga. Total harga yg kami makan tu RM 68.10

Maklumat tentang Restoran Kambing Bakar Kontena Setia Alam Shah Alam Selangor

Pandangan hadapan kedai

Ini adalah maklumat Restoran Kambing Bakar Kontena Setia Alam Shah Alam Selangor

Alamat: 
No.1-GF, Seria 88 Business Centre, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor
Waktu perniagaan: Dibuka setiap hari kecuali Isnin dari 11 pagi hingga 11 malam




16 comments:

  1. Dh pernh makan juga.. Fav kambing bakar.. Yummmy

    ReplyDelete
  2. OMG sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. jom join giveaway bwh.support blogger malaysia!

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/03/saya-mahu-produk-creative-united-psan.html

    ReplyDelete
  4. Ni masa sebelum kawalan pergerakan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Our wak.. beberapa hari sebelum tu kami makan Kat sini

      Delete
  5. Pernah juga makan kat sini.. Pedas tapi sedap!

    ReplyDelete
  6. Sedapnya.. lain kali boleh cuba makan kat sini bila ke Shah Alam. Tq for sharing Adda..

    ReplyDelete
  7. Saya suka tengok daging kambing ini. Bila orang masak nampak macam sedap, tapi bila saya makan. Tekak tak leh terima.

    ReplyDelete
  8. Masa kena stay home ni selera makan ada je, nampak pula gambar sup kambing tu . . .aah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aahhhh nampaknkena Cari kambing buatbsendiri kat umah je la kak

      Delete

Words of wisdom