Lunch di Famous PD Port Dickson Negeri Sembilan - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Sunday, June 7, 2020

Lunch di Famous PD Port Dickson Negeri Sembilan

Kami Lunch di Famous PD Port Dickson Negeri Sembilan semasa on the way balik ke Shah Alam dari Ancasa Residences. Sebenarnya makan merangkap dinner sekali kut sebab lepas tu kami tak makan dah sampai malam. Tempat ni berdekatan je dengan Ancasa Residence tempat kami menginap. Lunch di Famous PD Port Dickson Negeri Sembilan








Minta maaf la ye. Minggu ni banyak pula entry post basi mama. Tapi mama ni sebenarnya dah mula teringat dan rindu nak pergi jenjalan dan cari makan ni huhu..

Baca cerita Port Dickson lagi di sini



Nasi putih set asam pedas ikan tenggiri. Asam pedas ni bukanlah yg terbaik tapi bolehlah utk dimakan. Rasa masam kuat Dan kalauikjt tekak mama nak kena tambah rencah lagi. Tapi sebenarnya memang susahkan nak caritempat makan sedap di PD

 Nasi kambing. Sedap, kambing dia terasa garing.

Gerai milo ais kepal. Sedap milo ais kepal ni







Ni memang sedap. Cuma RM4 je harganya

 Gerai yg jual set kambing

Sempat posing sebelum balik

Tempat yg sentiasa penuh dgn org.


Tempat ni tutup pukul 7 malam. So, jangan pergi lewat sangat macam mama. Banyak kedai dah tutup dah masa ni..

Maklumat Famous PD Port Dickson Negeri Sembilan

Alamat: Kampung Teluk Kemang, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan

12 comments:

  1. lama dah tak lepak makan kat luar rasanya :)

    ReplyDelete
  2. Inshaallah kalau ade rezeki ke pd singgah tmpat kak adda suggest;) .

    ReplyDelete
  3. wah nampak mcm best. lama tak pgi pd

    ReplyDelete
  4. Waaa...menariknya ais milo kepal tu...yummm

    Jemput sertai segmen saya ya...
    https://www.aziankhalil.com/2020/06/segmen-bloglist-pkpp-at.html?m=1

    ReplyDelete
  5. PD banyak tempat makan, tapi banyak buka weekend je 😅. Selalu kalau pegi PD, malam makat kat Mesra Ikan Bakar. Kalau siang area waterfront.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesra ikan bakar? bolehlah mama cuba nanti

      Delete
  6. ade rezeki dpt pegi sana boleh la try

    ReplyDelete
  7. masa mama kat PD takde perkhidmatan food delivery agak susah masa tu sebab tu kena cari sendiri dan makan di kedai

    ReplyDelete
  8. Adoi.. lamanya tak ke PD.. banyak tempat makan best nie..

    ReplyDelete

Words of wisdom