Beli Ikan bilis Dan Hasil Laut di Kedai Hasil Laut Jamilah Lumut Perak - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, February 19, 2020

Beli Ikan bilis Dan Hasil Laut di Kedai Hasil Laut Jamilah Lumut Perak

Beli Ikan bilis Dan Hasil Laut di Kedai Hasil Laut Jamilah Lumut Perak. Sebenarnya kedai ni terletak di seberang jalan hotel Mornington yang kami duduk. Tak tahan bila lalu sini memang bau Hasil Laut sangat kuat walaupun terletak di seberang jalan. Keesokkan harinya selepas checkout dari hotel Mornington kami singgah Beli Ikan bilis Dan Hasil Laut di Kedai Hasil Laut Jamilah Lumut Perak.







Boleh baca pengalaman mama bercuti di Perak di bawah ni;


Sebenarnya banyak cawangan kedai Ni do Lumut. Ni di area berdekatan Lumut Waterfront







Keadaan dalam kedai. Seronok kami beli barangan laut dan beli jug bgk makanan utk kawan2 dn family

Ikan bilis Mata biru dari RM 9.80 dapat RM 7.50 harga yang mama dapat beli. Stok ikan bilis dah nak abis kat umah ni mama asyik teringt Lumut je ni haha..

Makanan hasil laut yang murah2..

Lama juga mama spend Masa Kat sini membeli belah. Hasil shopping memng agak memberangsangkan haha.. Pekerja di sini sangat friendly Dan sentiasa membantu kami membuat pilihan. Dari saat mama terhegeh-hegeh turun kereta (kaki terseliuh) sampai la masa mama tawaf kedai pekerja situ sabar je melayan mama. Sense of humor dia not bad juga.. kuat bergurau haha..

Berikut adalah detail Kedai Hasil Laut Jamilah

Kedai Hasil Laut Jamilah


Alamat:
331, Jalan Titi Panjang, 32200 Lumut, Negeri Perak
Waktu Operasi: Dibuka setiap hari dari 8 pagi hingga 11.30 malam

18 comments:

  1. memang puas hati kalau beli makanan laut kat sini.. Pekerja dia ramah dan juga harga tak mahal..

    ReplyDelete
  2. waduh geram nau dengan produk laut. saya kalau nak beli kena pi ke tanjung dawai sg petani yg paling dekat dalam 1j30m jam jugak ^_^

    ReplyDelete
  3. Fofular kedai ni bagi yang berkunjung ke Lumut. Biru mata bila tengok hasil laut yang ada macam-macam ni, sebiru mata si ikan bilis :)

    ReplyDelete
  4. kalau ke Lumut, mmg rambang mata beli ikan bilis & mkanan laut yg lain..

    ReplyDelete
  5. cantik bersih je ikan bilisnya kak... kalau ke lumut tak beli ikan bilis atau hasil laut lain memang tak sah

    ReplyDelete
  6. kalo masuk kedai ni pyh nk jumpa jln keluar..
    rs mcm nk beli sumeeeee.. hehe

    ReplyDelete
  7. Wahhh banyak betul pilihan kat sini ya MamaPp. Seronok laa memborong sakan..

    ReplyDelete
  8. Kalau datang sini memang borong tak ingat kan Adda.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. Kalau di KK, tepi jalan pun ada jual kak. Manatau ke Sabah nextime, bolehlah beli. Hehe

    ReplyDelete
  10. Puas hati mama Beli barangan kat sini especially ikan bilis Tu.. mmg nak kena pergi lagi Sana nnti

    ReplyDelete
  11. lama tak pergi lumut. Tapi memang kalau sampai sana tak pernah miss beli ikan bilis dia

    ReplyDelete
  12. Tgk gambar saja dah membuat semangat berkobar². Bilalah nak sampai lumut ni.. wajib masuk list kedai ni

    ReplyDelete
  13. kedai feveret ni, setiap kali balik kampung memang akan beli bilis kat sini, bawak balik Perlis. hehe

    ReplyDelete
  14. Jalau pergi Lumut kalau tak beli iman bilis memang tak sah kan kak.. Ikan bilis yang ramai duk cari

    ReplyDelete

Words of wisdom