Asam Pedas JJ Muar Johor, Sedap Hingga Menjilat Pinggan - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Thursday, February 27, 2020

Asam Pedas JJ Muar Johor, Sedap Hingga Menjilat Pinggan

Asam Pedas JJ Muar Johor, Sedap Hingga Menjilat Pinggan. Bila di ingat semula Rupanya mama tak pernah lagi cerita tentang Asam Pedas JJ Muar Johor, Sedap Hingga Menjilat Pinggan haha.. asam pedas ni memanglah tersangat sedap kalau balik Muar confirm kitaorang mesti singgah sini. Arwah tokmat pun sangg suka asam pedas kat sini. JJ bermaksud Jalan Joned, tempat mama bersekolah menengah dulu







Baca tentang asam pedas muo yg sedap juga di [ http://www.mamapipie.com/2018/01/ude-jj-asam-pedas-muar.html ]. Asam pedas yg sama tapi berlainan Likasi. Asam pedas ude ni lambat sikit habis.







Teringat pula pada arwah tokmat.. selalu dia makan sikit je nasi. Tapi kalau makan kat JJ ni selalunya 2 pinggan jug dia makan. Seronok mama tengok Di makan. Alfatihah buat allahyarham Hj Ahmad bin Abdul Kadir Dan Allahyarhamah Hjh Jamilah binti Abu Bakar. Rinduuu...

Ni la lauk Kami. Ikan kembung Dan ikan pari je yang tinggal sebab kami sampai muar masa Tu agak lambat dalam pukul 1.45 tu la pergi makan durian lagi. Baca sini [ http://www.mamapipie.com/2019/12/musim-durian-kembali-makan-durian-di.html ]

Makan dengan ulam fresh. Selalunya ini je la lauk mama..

Sapa penah try asam pedas kat sini.. memang sedap Dan power. Lepas makan walaupun dah cuci tangan baunya Masih melekat Di tangan tau. Mama Rasa asam pedas ni sebab serva balance Dan rasa kunyit, masam Dan pedas memang secukupnya. Kat sini Ada juga rojak petis, air Kelapa, Dan lauk campur Yang lain





Asam Pedas Jalan Joned


Alamat: Jalan Junid, Taman Sri Tanjung, 84000 Muar, Johor
Waktu perniagaan : dibuka setiap Hari Dari pukul 11:30PG–5:00PTG



17 comments:

  1. asam pedas muar memang sedap la kak, jarang la makan asam pedas kt area johor tak sedap hehehe...
    nampak pekat kuahnya kak... ikan pun nampak fresh betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu bilanmakan Adam pedas lain Kita Rasa x berapa power Kan srbba fh Ada benchmark

      Delete
  2. Sedapnyaaaaaa........ada bendi...telur dadar dan sambal belacan confirm makan bertambah

    ReplyDelete
  3. Asam pedas kalau yang piaw macam ni memang tak kisah lauk lain dah. Hehe

    ReplyDelete
  4. Halah halah.. tengah lapar nie ternampak pula entry kak Adda nie.. dahlah dah lama tak makan asam pedas best..

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaa asam pedas, lauk faveret tuh. Kena pergi Muar juga la nih hehe.

    ReplyDelete
  6. Kalau nak banyak pilihan
    kena terjah awal

    ReplyDelete
  7. hamboi...sedap sgt ke..wah..ni klu g johor kena try ni

    ReplyDelete
  8. Sapa belum try wajib try Adam pedas JJ tapi seelonya pegi awal. Kalau lambat habis

    ReplyDelete
  9. Asam pedas ikan pari tu kalau dapat makan memang tak pandang kiri kanan dha kak..

    ReplyDelete
  10. rindu nya asam pedas johor. asam pedas kedah macam lain. haha

    ReplyDelete
  11. Boleh masukkan dalam list ni... hehehe.. untuk dicuba kalau berkunjung ke Johor lagi..

    ReplyDelete
  12. Sedapnya asam pedas. Ikan pari ikan kembung. Isi sedap belake. Ada pula ulam raja. 😋

    ReplyDelete
  13. Wah..dengar asam pedas pun dah terliur sebab memang suka asam pedas terutama pari. Adoi sedapnyaaaa..

    ReplyDelete
  14. Argh,, Peminat asam pedas here

    ReplyDelete

Words of wisdom