Performance Blog Mamapipie Year 2019 vs 2018 and all time - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Tuesday, December 31, 2019

Performance Blog Mamapipie Year 2019 vs 2018 and all time

Sekelip mata kita sudah pun berada di hari terakhir tahun 2019. Sekejap aje tahun 2019 dah nak berakhir kan. Tetiba harini mama terasa nak share Performance Blog Mamapipie Year 2019 vs 2018 and all time yang tak berapa nak perform pun haha.. Tapi ini lebih kepada rekod untuk simpanan mama je la.. Sebenarnya mama tak pernah letakkan apa-apa target pun. Memang sejenis blog syok sendiri je dari awal blog ni mama mula dulu hihi.. Jom lah tengok Performance Blog Mamapipie Year 2019 vs 2018 and all time.. Ini berdasarkan data sehingga kul 12 tengah hari ni. Esok korang kena tunggu ada something special mama akan annouce kan.. stay tuned!









Data dari Google analytics

Unique visitor dalam setahun yang berkunjung ke blog mama. Walaupun sendu tapi mama really appreciate semua yang singgah, baca dan komen di post mama. Terima kasih from my heart. I heart you. Lepas tengok ni baru nampak ada banyak juga penurunan compared to last year. Byk juga up and down confirm ikut mood mama juga ni.. 

Pageview mama ada sedikit je naik.. sikiiit sgt.. nampaknya lebih kurang macam tahun lepas aje. Masa mama memang suntuk sangat. Almaklumlah working momblogger. Maafkan mama jika mama selalu lambat balas kunjungan ye. 

Pageview based on technology. Ramai yg guna handphone dan Ada juga yg guna desktop Dan tablet

Based on umur

Female vs male










Data Dari Blogger

Data jumlah post, view dan jumlah komen di blog mama

Ni lah performance blog mama sejak mula-mula blog ni di buat. Bahagian post tu agak pelik sebab total pv tu tak sama bila kita lihat di post. Di post bila tengok pageview ada yang lagi tinggi dari list ni tapi tak masuk pula dia. ntah le nape

Carta turun naik pv blog mama dalam setahun

Pengunjung blog mama based on location

Top referal blog mama. Terima kasih banyak2 pada kak Suria Amanda dan Dana. Banyak referal dari blog u ol. Sayang korang ketat-ketat


Alexa Ranking










Mama tak pernah kisah sebenarnya dengan Alexa ranking. Tak berapa faham juga apa fungsi dan detailnya. Tapi sini mama tepekkan juga lah untuk rekod mama ye..

Alexa rank blog mama based on 3 bulan ni


Kenangan Manis 2020

Lulus Google Adsense terima kasih banyak-banyak pada Wayne Harraz. Boleh baca sini --> Penantian 11 Tahun Akhirnya Blog Mamapipie Lulus Google AdSense.. Terima Kasih Wayne Harraz Sifu Adsense


Terima Kasih Semua & Azam Blog Tahun 2020

Terima kasih sekali lagi kepada semua korang yang support blog ni. Ntah kenapa mama rasa macam dekat aje dengan semua yang rajin komen kat sini walaupun kebanyakannya tak pernah jumpa.. Semoga ukhuwah kita sentiasa berpanjangan. 

Azam tahun baru untuk blog ni?

Takde.. haha memang takde. Sebab mama tak dapat nak janjikan apa-apa. Tahun depan anak kesayangan mama akan menduduki UPSR dan PSRA maka mama akan lebihkan fokus kepada dia. Kalau ada kesempatan baru mama akan tengok blog ni. Doakan anak mama dipermudahkan urusannya dan dapat keputusan A dalam semua peperiksaan tu ye.. Cuma, kalau boleh untuk blog ni mama teringin nak buat banyak post yang lebih ilmiah. Tapi tak tau berkesempatan atau tak itu kita tengok lah nanti.

Selamat tahun baru semua!!


Ada masa boleh baca sini juga


23 comments:

  1. tahniah tahun depan jumpa dengan pencapaian yang lebih baik lagi

    ReplyDelete
  2. Wow, tahniah mama atas pencapaian yang menakjubkan. Semoga terus sukses maa. Selamat tahun baru. ^^

    ReplyDelete
  3. tahniah! ni yang buat sha semangat lagi nak berblogging :D

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, performance yang baik mama. Lets strike another year 2020 :)

    ReplyDelete
  5. tinggi jugak tu kak, kalau dana mau sikit je... cun je performance blog akak tu

    mama yg kene lebih usaha dari pipie yek, yelah mama yang lg berdebar punya

    ReplyDelete
  6. Wah.. terbaiklah kak Adda.. Tahniah.. Ohsem..
    semoga Sha pun dapat mencapai seperti kak adda juga..

    ReplyDelete
  7. tahniah..semoga terus sukses dalam dunia blogging :)

    ReplyDelete
  8. Chaiyok kak. Semoga terus sukses lagi lepas ni dalam blogging

    ReplyDelete
  9. Tahniah kak terpilih sebagai salah seorang pemenang segmen

    https://www.mialiana.com/2019/12/pengumuman-pemenang-segmen-24-jam.html?m=1

    ReplyDelete
  10. semoga mama akan lebih Berjaya dlm penulisan blog pd masa hadapan. Good luck!

    ReplyDelete
  11. bilala saya nak capai camni ahaha

    ReplyDelete
  12. tahniah Adda...InsyaAllah tahun 2020 pasti lagi nanti tinggi

    ReplyDelete
  13. Tahniah. Semoga tahun ni lebih banyak peningkatan dan blog terus maju.

    ReplyDelete
  14. Wahhh. tahniah kak. banyak betul traffic yg masuk blog ni. sy pulaa baru jer nak ada blog. hihi.

    ReplyDelete
  15. tahniah...blog ini hebat dan mempunyai trafik yang tinggi

    ReplyDelete
  16. Semoga Mamapp terus berjaya dalam dunia blogging.

    ReplyDelete
  17. wah. rajin nyer mamapp buat ni.
    terbaik.
    sgt rajin!
    and tahniah.
    moga 2020 ni lebih byk sharing ye :)

    ReplyDelete
  18. Alhamdullilah.. tahniah Adda..

    ReplyDelete
  19. terbaek.. semoga terus sukses.. ejulz punya rank memang turun teruk. hehe

    ReplyDelete
  20. Tahniah performance sangat baik.

    ReplyDelete

Words of wisdom