Performance blog www.mamapipie.com - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Friday, February 16, 2018

Performance blog www.mamapipie.com

Alahai malunya nak cerita performance blog sendiri yang tak berapa performed ni. Sebelum ni mama tak pernah ambil pot langsung tentang blog performance pun. Menulis ikut suka aje as hobby gitu. Tapi sejak kenal ramai blogger2 hebat di AFB dan juga blogger hebat yang selalu mama kunjungi, banyak tips dan perkara baru yang mama pelajari.

Secara tak langsung ia telah memberikan kesedaran pada mama tentang perkara berkenaan blog yang kita perlu tau. Sebelum ni mama pernah juga check2 performance blog tapi hanya suka-suka as rekod sendiri aje.. Mama check sendiri tapi dah tak ingat lah result yang dulu-dulu macam mana sebab tak pernah rekodkan kat mana2. Susah juga sebab tak pernah rekod kan. 

So, as note to my blog, inilah performance blog mamapipie.com / dulunya mama-syafi.blogspot.com

Alexa Ranking


Inilah current alexa ranking buat blog ini. 

Bukannya mama faham sangat nak tengok ni tapi tepek aje kat sini untuk rujukan di kemudian hari kikiki. Memang takde apa yg nak dibanggakan pun dan mama tak penah kisah pun hihii


Bounce rate dan maklumat lain. Mama perasan bounce rate menurun sejak Awa / Sishawa tolong mama tukar template blog ni. Thanks ye awa.

NILAI HARGA BLOG

Mama baru je tahu tentang menilai harga blog ini melalui team AFB juga beberapa hari lepas. Pastu baca di blog KC. Maka mama cuba-cuba aje lah harga blog ni berapa.

Info di ambil dari  http://www.urlrate.com


Hohoo.. tak sangka ada harga juga blog daku ini hahaha



Walaupun tak berapa faham tapi mama tepek aje lah kat sini untuk rujukan sendiri. Maklumat lain lagi pening nak faham maka ini ajelah yang mama nak rekodkan.

TQ ye korang sudi membaca blog mama..

18 comments:

  1. Tu lah Kak Sue pun tak pandai juga Adda nak tengok semua nie.. Anyway keep it up ya Adda 😉

    ReplyDelete
  2. mmg seronok jugak nak tengok nilai dan performance blog sendiri walau lebih banyak tak tahu dari tahu ni kan ..hehehe

    ReplyDelete
  3. Keep it up mamapp.. LZ doakan semoga mamapp terus success dalam dunia blogging 💕..

    ReplyDelete
  4. Selamat pagi sabtu mama pipie

    Bagus ambl tahu prestasi blog sendiri.

    Cuma nombor ni ada banyak maksud. Bergantung pada matlamat yang kita nak capai

    ReplyDelete
  5. wah hebat
    fabedas...
    tingkatkan terus pv nya biar tambah bagus

    ReplyDelete
  6. tak check lagi alexa sebab baru lagi hehe

    ReplyDelete
  7. Kira hebat juga blog Mama pipi ni
    Tahniah

    ReplyDelete
  8. tak salah nak ambil tahu performance blog ni.kita buat apa2 mesti nak buat betul2 dan ada nampak progress. Keep it up mama

    ReplyDelete
  9. eh bagus dah ni daripada tak de kan...all the best tau...

    ReplyDelete
  10. wah.. hebat tu adda..aku tak pernah check pun kat alexa.. nak try jugaklah

    ReplyDelete

Words of wisdom