Akhirnya Sudah Terkena Racun Tiktok

mamapp
26

Assalamualaikum semua. Sememangnya mama ni adalah seorang yang amat noob dgn Tiktok. Mama mengaku mama memang tak reti Tiktok, nak buka TikTok pun x pandai tau. Beberapa tahu dulu kat henpon mama ada app TikTok tapi tu pun disebabkan anak sedara install dan hijack haha. Tapi percaya atau tidak, mama Akhirnya Sudah Terkena Racun Tiktok tau hihi..

Semuanya disebabkan oleh beberapa kenalan mama termasuklah adik mama sendiri yg kadang-kadang share story TikTok di FB. Bila nak buka video tu terpaksa pula buka di apps. Akhirnya mama pun install la TT kat henpon mama mulai tahun baru ni. Tup.. tup.. mama memang ada akaun TT rupanya sebelum ni haha.. Sampai sekarang memang mama masih tak pandai sgt lagi. Cuma, bila buka apps tu terus masuk story org kan. Swipe2 ada pula live.


Mama ingat lagi, masa mula-mula buka TT tertengok Live ghost hunter plak. adeh dah le malam2.. Tah macam mana mama klik sana klik sini termasuk live orang dan tertengok live orang yg jual2 barang tu. Maka inilah hasil belian pertama mama di TT.


Suka pula tengok keletah dia ni jual barang. Maka mama pun belilah palazo ni 2 helai.

Pada mama harganya memang berpatutan dan kualiti pun OK. Sebarang pertanyaan di live terus dijawab. Biasanya kalau mama beli seluar mama risau labuh seluar. Sebab beberapa kali juga mama keciwa sebab seluar yang dapat tu kurang labuh, mama kena beli labuh 40 inch baru ok. Kalau singkat, maka jadi, seluar tidur akhirnya. Seluar yang mama beli ni memang mama suka dan puas hati. Hmm.. tak tau lah lepas ni membeli apa pula hihi.. abis laa haha..


p/s terbuka live ghost hunter tetiba muncul posong di situ.. ngeri ok. betul ke idak tu wallahu a;lam. Tak tau la nape live ghost hunter asyik terkeluar dlm tt mama tu..



Tags

Post a Comment

26Comments

Words of wisdom

  1. ayokkkkk tak tahuuuuu dah terkena racun TT ni susah nak pulih hehehe

    ReplyDelete
  2. Saya dah lama terkena racun tik tok kak .dlu siap delete la akaun tik tok sbb xnak kena racun..last2 buat akaun baru juga sbb xtahan godaan..hahahaha

    ReplyDelete
  3. Nasib baik tidak kena tapi saya kena racun masa main Candy Crush Saga. Macam-macam iklan keluar dan saya ada beli.

    ReplyDelete
  4. sama la... asyik betul melayan demo periuk, blender, dapur, mesin jahit dan lain lain gajet rumahtangga

    ReplyDelete
  5. Saya dah banyak kali beli dengan seller ni... seluarnya memang murah dan selesa dipakai hahaha

    ReplyDelete
  6. Setakat ini saya belum teracun walaupun sudah beberapa kali diracun anak hahahahaa.

    ReplyDelete
  7. manfaatkan sebaik2nya apl tiktok ini. sekarang lagi populer di Indonesia

    ReplyDelete
  8. Kak Sue dulu ada juga akaun Tik Tok sebab buat job. Pastu lupa pulak password, malas dah nak buat baru..

    ReplyDelete
  9. ciknur selalu teracun produk ank2 bulus he hee adoi buka tt je ada la yg rasa kena beli

    ReplyDelete
  10. Akak selalu teracun...macam2 dah beli..iron rambut, air fryer..eh...macam2 laaa

    ReplyDelete
  11. alamak, bahaya ni dah kena racun hihi. saya belum lagi teracun nak install tiktok.

    ReplyDelete
  12. salam singgah. tu yg malas nk install. ahha. tkut terbeli. so far masih takde tiktok satu rumah. tpi seluar tu mmg nice

    ReplyDelete
  13. untuk kegunaan sendiri. Apa salahnya

    ReplyDelete
  14. Aiseh bahaya ni. Haha. Takpelah, asalkan barang yang dibeli berguna ok la tu

    ReplyDelete
  15. suka jg layan TT ni...tapi bab membeli, belum lg...harap2 dpt bertahan...hehe...

    ReplyDelete
  16. Strategi pemasaran di TT memang power dan sasaran tentulah golongan wanita...mereka ada power untuk membeli berbanding golongan lelaki yang terpaksa tanya bini dulu sebelum membeli hehehe ( bukan saya tau !)

    ReplyDelete
  17. selamat datang ke dunia Tiktok mama! kekekeke..Cuya dah lama teracun dgn tiktok ni...habis duitku XD

    ReplyDelete
  18. haha..welcome to tik tok kak adda..saya dah lama terjebak shopping kat tik tok ni...

    ReplyDelete
  19. ammi pun dah beberapa kali terjebak...tp rasanya harga kat TT ni lagi murah sebab ada voucher itulah inilah..sudahnya bayar lagi murah dari harga display

    ReplyDelete
  20. aida so far belum membeli.
    sebab lom reti la dgn tiktok ni :)
    ada dah teracun, cuma lom terbabas! ha ha ha ah ha...
    murah-murah juga harga di tiktok.
    berbaloi juga la bila difikirkan.

    ReplyDelete
  21. Nice seluar tu...Hahaa..Lepasni beli lagi laaa..

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!