Lepak Supper di Seven Eleven Cafe Seksyen 7 Shah Alam - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Tuesday, November 29, 2022

Lepak Supper di Seven Eleven Cafe Seksyen 7 Shah Alam

Assalamualaikum semua. Harinin first day mama bekerja selepas kuarantin. Mama masih batuk dan tekak sakit sangat mungkin sebab batuk kuat, sampai mama tahan batuk jgn kuat sgt. Bersemangat lain macam nak kerja harini. Semalam mama dah setel gosok baju, dan harini sampai awal lagi kat opis. Nak  cerita pasal makan lagi hihi.. Alkisah 2 minggu lepas mama dan ayah keluar waktu weekend dan bila nak balik rumah, tetiba memasing terigin nak singgah di Seven Eleven Cafe. Maka laju aje kami ke Seksyen 7 tu. Lepak Supper di Seven Eleven Cafe Seksyen 7 Shah Alam. Macam mana lah mama ni tak montel sekrang. Kuat makan malam huhu..

Ni cerita first time mama pergi ke Seven Eleven Cafe


Lepak Supper di Seven Eleven Cafe Seksyen 7 Shah Alam

Inilah makanan kami. Slurpee float untuk ayah. Float tu dari aiskrim teh tarik 7-11. Not bad juga bila dicampur slurpee. Ingakan akan jadi rasa pelik.

Latte panas tu untuk mama dan kami sama-sama share Croffle. Tak ingat pula croffle apa. Yang pastinya croffle ni pedas sangat. Sos dia mengingatkan mama pada sos Burger Fire Dragon Monster Texas Chicken . Tapi sedap juga. Croffle ni dalam dia macam waffle yang digoreng, then di topping dengan sos, cheese dan ayam.


29 comments:

  1. apasal nampak menggoda sangat yang ada croffle tu kak oi...

    ReplyDelete
  2. 7E pn dh ada cafe ke?? Menarikkk

    ReplyDelete
  3. nama makanannya terlihat asing olehku, slurup slot
    Enakkah makanan ini ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg enak pak, di malaysia pun makanan ini baru

      Delete
  4. Sini tidak jumpa kafe 7E. Menarik menunya terutama slurpee teh tarik.

    ReplyDelete
  5. Nampak menarik. Slurpee tu dulu faveret saya tapi skrg bila minum slurpee ya ampun... manis sgt bagi saya. Mungkin sbb sejak kena diagnose diabetes dah start kurangkan minuman bergula tinggi jadi lidah pun dah tak biasa lagi dgn minuman manis2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus tu kalau dah tak biasa makan manis tak perlu la nak minum manis2 kan. mama penah beli gak slurpee manis gile sampai tak boleh minum. tapi kali ni ok plak slurpee tu

      Delete
  6. Nampak sedap, sini kalau nak ke Cafe 7E rasanya nak kena ke Puncak Alam paling dekat..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. sebenarnya ada atu lagi makanan anies hikhik, tapi mama tapau sebab dh kenyang. mama pun lupa beli apa. masa tu xberapa lapar sgt

      Delete
    2. ooo patut laaπŸ˜€πŸ˜€ nnt 2 sy terjah sn... lama dah x ber food hunting kt shah alam sblm pkp rajin jg laa sy merayap ke sn

      Delete
  8. Tak apa Mamapp sekarang montel, esok lusa boleh diet hihihii.

    ReplyDelete
  9. Aiskrim teh tarik campur slurpee ye. unik tu. lawan pulak croffle pedas

    ReplyDelete
  10. sekarang dah ada kan, 7 eleven yg besar siap ada cafe mcm ni.best la. kat sban x jumpa lagi

    ReplyDelete
  11. tak pe k.adda..diet letak ke tepi jap, badan baru nak sihat..hehe..eh nampak sedap plak croffle tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak, mmg x diet fieza oii sebba tu badan dah dipam2 ni haha

      Delete
  12. Lapar plak perut tgok entry ni dlm train...

    ReplyDelete
  13. Wowww! Jarang ke 7E dah skrg..huhu

    ReplyDelete
  14. Dulu masa mengandung, pernah mengidam nak minum air coklat kat seven eleven, pukul 2 pagi berangkatlah suami isteri nak pi beli air tu. Kalau ada cafe 7e time tu boleh terus lepak minum kat cafe senang..

    ReplyDelete
  15. Croffle tu nampak mengancam.. tapi kalau pedas, risau pula nak cuba..

    ReplyDelete
  16. tampak sedap
    tapi jangan pedas ya

    ReplyDelete

Words of wisdom