Lunch Makanan Jepun di Samurai Yakiniku Setia Alam Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Monday, March 28, 2022

Lunch Makanan Jepun di Samurai Yakiniku Setia Alam Selangor

Assalamualakum semua. Rasanya tahun ni adalah tahun family mama sambut birthday lewat. Cnntohnya mama haritu birthday 1.1, makan birthday pada 2.2. Birthday anak mama pula 19.2, 5.3 baru sempat belanja dia makan. It's OK yang penting ingatan tu kan. Mama pun bukan sejenis yang mementingkan wish and everything. Family mama pun sekarang sibuk berulang alik ke IKN sebab kak ipar mama dirawat disitu. Balik dari IKN 5/3 tu baru kami Lunch Makanan Jepun di Samurai Yakiniku Setia Alam Selangor. 

Baca ni juga:


Lunch Makanan Jepun di Samurai Yakiniku Setia Alam Selangor

Ni antara lauk pilihan kami. Masa nikami memang kelaparan sebab sempat makan roti aje sebelum ke hospital. Sampai kedai ni dalam pukul 3++. 

Banyak betul lauk pauk kami beli. Rasa bersalah juga mama awal-awal tu takut membazir makanan tapi adik waiter cakap takpe sebab potion dia dalam 100g daging aje. Mama suka aspararoll dan lamb serta squid goreng tu. Daging wagyu pun sedap juga.

Nasi gorend wagyu dia pun tau. Mama rekemen. Disebabkan kat luar tu hujan maka mama dan en hubby minum lemon madu panas, anak mama pula mnum versi sejuk. Pekat air lemon dia. Asam pedas tu pun sedap tau, pekat melekat.

Menu dan Harga Makanan di Samurai Yakiniku Setia Alam Selangor

Berikut adalah Menu dan Harga Makanan di Samurai Yakiniku Setia Alam Selangor.





Overal makan kat sini sedap dan harga pun x mahal sgt. Staff quite attentive dan manis muka,. Menu yakiniku yang kena grill sendiri semua mama minta kitchen yang masakkan haha. Sebab kami lapo dan takde kesabaran untuk berbbq haha. Makanan cepat sampai. Boleh order lagi semua makanan ni next time. . Nasi goreng wagyu sedap, asam pedas wagyu pun sedap.Tentacle squid goreng (ikageso) sedap. Lamb yakiniku sedap. dan asparoll pun recommended.  Eh, apahal semua sedap ni haha.. Mama bayar guna card aje senang (preferable di restoran). Contactless kan. Cuma yakiniku F1 tu harga agak mahal tapi rasa dia biasa aje. better beli brisket yakiniku sedap gak.


Harga keseluruhan yang kami bayar. Boleh tengok nama makanan kat sini.


Ada port yg ada tulisan Happy Birthday. Memang tepat denga tema kami hihi..


Maklumat Samurai Yakiniku Setia Alam

Samurai Yakiniku Setia Alam Selangor

Alamat: 71-GF, Persiaran Setia Utama, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

13 comments:

  1. bestnya..japanese bbq..belum lg merasa daging wagyu..

    ReplyDelete
  2. Sedap plak tengok.. Klau ofis dekat dengan kedai makan ni mau Aini order untuk lunch terus ni..hehe

    ReplyDelete
  3. Menarik japanese bbq expecially aspararoll tu

    ReplyDelete
  4. tak pernah makan di restoran Yakiniku. eh ada asam pedas jugak?

    ReplyDelete
  5. mampp sampai setia alam tak rojer pon kite..saya stay area tu..hahaha..

    ReplyDelete
  6. Macam sedap je makanan Jepun nie.. tapi Kak Sue tak reti sangat Adda. Nak kena cuba lain kali..

    ReplyDelete
  7. Yakiniku beef memang fav akak...dapnyaa...lama x layan ni...sulu ada bopren best..banyak tempat leh pergi..

    ReplyDelete
  8. Teringin nak makan makanan jepun. Nampak sedap dan menarik.

    ReplyDelete
  9. orang ramai rakyat ni macam tak yakin tengok poket bila masuk sini hahaha

    ReplyDelete
  10. yg ni nampak bukan mcm makanan jepun😀

    ReplyDelete

Words of wisdom