36 Senarai Homestay, Resort & Chalet Pengkalan Balak Melaka Beserta Contact Number - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, November 1, 2021

36 Senarai Homestay, Resort & Chalet Pengkalan Balak Melaka Beserta Contact Number

36 Senarai Homestay, Resort & Chalet Pengkalan Balak Melaka Beserta Contact Number. Pengkalan Balak Melaka adalah satu satu pantai yang menjadi ramai pilihan untuk bermandi manda atau berkelah bagi yang tinggal di Selatan Semenanjung. Bagi mama sendiri dah beberapa kali mama ke sini. Kat sini kita boleh enjoy pemandangan laut yang cantik, mandi man, main banana boat atau camping. Masalahnya kalau nak cari homestay atau chalet kat sini memang agak suka. Ini dialami sendiri oleh mama sebab kebanyakan chalet kat sini takde FB/ Website/ Media social. So korang kena cari sendiri nombor telefon dan telefon mereka. Kat sini mama nak share 36 Senarai Homestay, Resort & Chalet Pengkalan Balak Melaka Beserta Contact Number.




Seronok juga melepak di Pantai Pengkalan Balak, melayan pemandangan laut yang membiru, pasir pantai dan langit yang berawan.


36 Senarai Homestay, Resort & Chalet Pengkalan Balak Melaka Beserta Contact Number 

Berikut adalah gambar yang mama sempat snap sendiri semasa berada di Pengkalan Balak Melaka, Di dalam gambar-gambar ni ada tertulis nombor telefon chalet / homestay. Melalui gambar berikut juga korang boleh tengok sikit-sikit kawasan luaran chalet. Mama bahagikan 2 bahagian iaitu disepanjang pantai Pengkalan Balak dan juga Teluk Gong Pengkalan Balak yang terletak di jalan besar. Semua chalet/homestay ni berada di tepi pantai. Turutan gambar di panatai Pengkalan balak adalah chalet dari mula kita masuk jalan pantai sehingga hujung iaitu di Turtle Sanctuary Centre tu..


Senarai Chalet dan Nombor Telefon di Jalan Pesisiran Pantai Pengkalan Balak

1. Comel Chalet. 

Mama dah duduk di sini 2 kali, nanti mama buat review ye.
No Telefon: 012-9151130 / 019-2591374 / 06-3851309


2. Chalet Astana Edayu
No Telefon: 016-7704080 / 011-58870611


3. Angin Laut Chalet
No Telefon: 06-3847810 


4. Adi Village
No Telefon: 012-3869903


5. Kampung Pinang Sebatang*
Dari luar nampak proper chalet ni.Next time boleh cuba menginap kat sini.
No Telefon: 06-3846788 / 019-3586778


6. Melati Chalet
No Telefon: 013-3273809 / 012-2441297


7. Tidur Tidur Chalet
No Telefon: 011-1011378 / 012-6427553


8.Seraya Pantai Chalet
No Telefon: 012-6188499


9. Chalet Seri Tanjong
No Telefon: 017-2564827 / 012-2088443


10. Riang Ria Resort
No Telefon: 06-3848777


11. Rare Chalet
No Telefon: 019-2835143


12. Impiana Chalet
No Telefon: 06-3841284 / 012-2505388


13. D'Ceria Chalet
No Telefon: 014-38823327 / 016-2453630


14. Chalet Cahaya Perdana
No Telefon: 017-654 1021


15.  Kemunting Beach Resort*
No Telefon: 06-384 8744 / 017-2891696 / 017-2755251



16. Chalet Restu
No Telefon: 012-6248567


17. Munirah Home 2 Stay & Chalet
No Telefon: 017-630 3613 / 013-6277948


18. Chalet Kenangan
Boleh sewa tapak perkhemahan di sini.
No Telefon: 017-6761463


19.  Sayang Beach Resort
No Telefon: 06-3848946 / 012-6528958


20. Chalet Darul Aslah

No Telefon: 012-2208159


21.  Seri Kemunting Chalet
No Telefon: 014-2394606 / 019-3675654


22. Chalet Mawar
No Telefon: 012-3021356 / 013-5134347


23.  Amin Chalet
No Telefon: 016-2284391


24. Ummi Chalet
No Telefon: 013-2768961 / 013-6793202


25. Asyraf Chalet
No Telefon: 012-3945451 / 017-3236943 / 06-3843255


26. Fuga Village*

Sepupuu mama baru pergi sini. Mmg nampak best sangat. Boleh la nak masuk wishlish. Kat sini ada 3 pool untuk budak dan gated area.

No telefon: 017-603 8224
Tempat betul-betul di sebelah Pusar Konservasi Penyu


Ni Pula homestay Dan chalet Yang berada Di sebelah satu lagi. Jalan Teluk Gong



27. Suria Delaila Chalet
No Telefon: 013-6668600 / 06-3843353


28. Pantai Suria Chalet
No Telefon: 012-2223880 / 06-3843353


29. Permata Chalet
No Telefon: 013-6204507  / 06-3842423


30. Mesra Chalet
No Telefon: 017-3914757 / 06-3843763


31. Lestari Chalet
No telefon: 019-3407929 / 0136305200 / 013-6204507


32.  Ruqayyah Beach Resort*
Dari luar nampak proper chalet ni kan.
No Telefon: 012-6136085


33. D'Nelayan Beach Resort
No Telefon: 06-3848666


34. Gong Homestay
No Telefon: 013-368 9671


35. Casa Bayview Homestay
No Telefon: 019-6873750 / 017-3373347


36.  Damar Suria Beach Resort *

No Telefon: 013-365 2207

Damar Suria Beach Resort nampak cantik. Tapi mama rak sempat nak snap gambar. Pinjam gambar ni dari Google je la ye. Masuk wishlit.


Setakat ini tu saja dalam senarai mama. Mama sempat snap gambar tu yang mama masukkan dalam ni. Mama percaya ada banyak lagi chalet yang tak sempat nak masukkan dalam ni. Harap dapat membantu ye.. Selamat bercuti semua!!



11 comments:

  1. Banyak pilihan untuk menginap di pengkalan balak

    ReplyDelete
  2. List yang sangat berguna buat yang nak menginap di area Pengkalan Balak. Nanti kalau saya ke sana, saya refer blog mama

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama pun akan refer balik sini kalau nak kesana lagi sal. senang kan

      Delete
  3. Kalau weekend area ni penuh...adik akak suka camping tepi pantai and memancing kat area sini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak saya nengok ramai gak yg menmancing dan camping

      Delete
  4. mama sendiri senang nak refer bila nak cari homestay nanti. Ni semua mama ambil gambar sepanjang jalan pesisir pantai tapi rasanya mmg banyk lagi homestay / chalet yg tertinggal

    ReplyDelete
  5. kampung pinang sebatang tu nampak cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul mama nampak punmenarik. fuga tu pun best sepupu mama baru pegi

      Delete
  6. Lists ni semua dekat dengan pantai ke?

    ReplyDelete

Words of wisdom