Birthday Dinner Di Mios Kitchen Seksyen 13 Shah Alam Selangor - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, February 24, 2021

Birthday Dinner Di Mios Kitchen Seksyen 13 Shah Alam Selangor

Birthday Dinner Di Mios Kitchen Seksyen 13 Shah Alam Selangor. Korang nak tau tak, tengah sedap mama menulis tentang salah satu kedai makan di Shah Alam ni, tetiba baru mama perasan yang mama tak masukkan post dinner treat Sempena Birthday mama di Mios Kitchen Seksyen 13 Shah Alam Selangor.  Macam tak caya aje terlupa nak coretkan kenangan kat blog ni. Dah sebulan lebih masa berlalu baru nak post pasal ni.






Maka, gigihlah mama mengorek segala gambar dalam henpon ni. Kalau korang nak tau gambar-gambar dalam henpon mama memang terlalu banyak especially gambar makanan hihiii.. So, bertabahlah mama korek-korek gambar ni sehingga berjaya..  Boleh baca pengalaman makan di Mios 3 tahun lepas. Masa tu mama pergi cawangan seksyen 15 Shah Alam masa tu 

Menu Pilihan di Mios Kitchen Seksyen 13 Shah Alam

Ini antara menu yang kami makan malam tu. Perut tak berapa lapar so beli set kombo aje. 

New year combo. Semua ada dalam ni, ayam, kambing, spaghetti. Etc.

Fish n chip. Kesian gambo mama blur

Air smoothie coklat

Lamb chop yg sedap

Appetizer yang kami anak beranak selalu makan. Tostada chips. Kat mios ni x ingat pula namanya. Kalau nak tau jom tengok menunya..



Senarai Menu dan Harge di Mios Kitchen Seksyen 13 Shah Alam Selangor


Ni la combo yg mama beli. Sempena new year dan birth.. memang kena dengan tema kiki







Macam-macam menu ada kat sini kan. western ada, melayu ada, fusion ada..

Secara keseluruahnnya memang puas hati makan kat sini. Alhamdulillah seronok makan bersama keluarga. Kami prefer makan kat outside sebab musim covid ni memang kena sentiasa berjaga-jaga. Makanan dan minuman kat sini memang sedap dan harga pun berpatutan. Kedai cantik dan sesaui untuk ambil gambar, Mama lihat ada juga band perform kat sini, sama macam kat sek 15. Bolehlah repeat lagi nanti.


Maklumat Mios Kitchen Shah Alam Selangor

Ni senarai order kami.. oo nachos la nama dia. Malas pula mama nak betulkan nama dia kat atas tu haha..  tu la akibatnya menjeruk post lama2

Pemandangan depan kedai diwaktu malam


Ni detail Mios Kitchen Seksyen 13 Shah Alam

Mios Kitchen Shah Alam

Alamatt: No. 13-G, Jalan Tukul N 15/N, 40200 Shah Alam, Selangor

Operating hour: 10:00am – 11:00pm


28 comments:

  1. Lamb chop, baru bual-bual dengan en suami beberapa hari lepas. Sedap ni kalau dapat makan lamb chop. Biasanya kalau sesekali makan atau dah lama tak makan lamb chop ni mood dia lain macam. Mood tekak dan selera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu PC, sekali dapat craving tu mmg puas ati abis kan

      Delete
  2. Nasib baik ingat untuk tulis. Hehe senang tarikh harijadi jatuh hari cuti umum.
    Bagi yang suka makanan Barat dan hendak cuba kambing, ayam, ikan dan segalanya boleh ambil set kombo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul wina, set combo berbaloi boleh share 3 orang

      Delete
  3. Waaa bestnye. Happy Birthday mama!

    ReplyDelete
  4. Tertarik dengan menunya. Part lain kemain bahasa Inggeris sekali bila part drikn tu, Ayorr. Hahahahah

    ReplyDelete
  5. affordable laa jugak kiranya menu kat sana..

    ReplyDelete
  6. Macam-macam menu yang ada. Semua nampak sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama suka makan kat sini sebab menu kena dgn tekak

      Delete
  7. semua menu mamapp nampak sedap terutama lamb chop. nsb baik semalam dah makan kambing, if tak, silap2 esok boleh mencari kat supermarket 😝
    btw, epi belated bday mamapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq shirven.. waa nak buat sendiri ke.. jgn lupa pos ke shah alam ye

      Delete
  8. Wak order warm water r ice water ajelah
    yang lain mahal

    ReplyDelete
    Replies
    1. menu sihat tu wak.. sky juice. sesekali bolehlah makan kat sini kalau hari2 mmg kopak la hihi

      Delete
  9. malam-malam dok baca pasal makanan terliur kitaa

    ReplyDelete
  10. Laparnya..Sedap2 nampak semua makanan tu

    ReplyDelete
  11. Kat Shah Alam banyak betul tempat makan best2 kan...

    ReplyDelete
  12. Huiyoooo.. Happy Belated Birthday!!! Memang kena repeat kalau sedap.. siap ada band... kan... Kalau sy memang akan repeat.. pulak tu pelbagai jenis makanan adaaaa

    ReplyDelete
  13. Pernah makan dekat mios. Memang puas hati.

    ReplyDelete
  14. Menarik nie Adda, nanti ada rezeki boleh lah Kak Sue cuba makan dekat sini pulak..

    ReplyDelete

Words of wisdom