Korang Tau Tak Blog Mamapipie Ada Segmen Capture No Pageview? - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, October 5, 2020

Korang Tau Tak Blog Mamapipie Ada Segmen Capture No Pageview?

Assalamualaikum semua.. Di hari Isnin yang blues ini mama ada satu persoalan untuk korang. Korang Tau Tak Blog Mamapipie Ada Segmen Capture No Pageview? Saja mama tanyakan soalan ni sebab selalu nombor yang mama beri terlepas begitu saja..






Sebenarnya dah lama mama buat segment capture nombor pageview di blog ni. Sejak awal mama buat blog lagi. Alhamdulillah ramai juga yang berjaya menuntut hadiah. Walaupun tak banyak, mama rasa seronok bila ada interaksi dengan kawan-kawan yang singgah blog ni. Disebabkan buat masa ni mama tak sempat nak buat GA, maka buatlah mini segment untuk menghargai pengunjung blog mama yang tercinta.. Terima kasih atas sokongan korang ye.


Pageview yang mama sempat capture hari Jumaat aritu.

Pageview harini.. udah jauh lepaihnye.. haha

Peningkatan Pageview 

Alhamdulillah blog ni ada peingkatan pageview sejak PKPP ni mama pun tak sure kenapa. Tapi mama rasa mungkin sebab ramai yang search tentang destinasi makan angin dan post mama tentang makan angin dan review hotel serta tempat makan menjadi tumpuan especially Post Review Redang Lagoon Pulau Redang Kuala Terengganu dan Bercuti 3 Hari 2 Malam di Pulau Redang Terengganu, Tips, Itinerary Dan Harga Pakej. Jadi, disebabkan ramai yang datang ke blog ni dari Google searvh maka selalulah no yang mama cari tu takde siapa capture.







Next Nombor Bertuah

Mama sedang mencari sesiapa yang berjaya capture no 2220000. Semoga kali ini ada yang berjaya. Hadiah tu tak semestinya topup, kalau nak cash pun mama boleh bank in (ramai yang convert nak cash). 


35 comments:

  1. saya tahu mama...hehehe...mungkin ramai tak perasan

    ReplyDelete
  2. perasan juga tapi kadang2 tu memang lupa nk tengok pageview kat bawah tu..haha

    ReplyDelete
  3. ammi tau sebab rajin gak scroll sampai hujung ke bawah..tp tulah.... selalu je lupa blog sapa yg suruh buat PS ni hahahha..(sah dah tuo ammi ni)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Ammi scroll sampai bawah.. saja je mama bertamya naknjuga tau korang tau ke tak tau

      Delete
  4. Replies
    1. Alhamdulillah cikgu tapi PV mama ni xdelqh byk sgt MCM blogger lain.. Cuma Ada oenambahan berbanding dulu je

      Delete
  5. Tahu tapi selalu lupa nak tengok nombor tu.. hehehe

    ReplyDelete
  6. tau! selalu skodeng, haritu skodeng dah terlepas pulak hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolo xde rezeki lagi nanti la Tunggu nx time ye

      Delete
  7. peh...juga idea ni...tak perasan segmen ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. dah dpat tqngkap sape yg X perasan haha..

      Delete
  8. Tak tahu ada segmen tu. nampak sangat tak pernah scroll sampai bawah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selepas ni rajin2 la scroll ye.. segment insya Allah akan sentiasa ada dan berterusan

      Delete
  9. Tahniah mama! saya alert je mama nya contest tp selang hari saya dah tlepas nk capture 660..tu tgk udah terlebih hahaha ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq shida.. alahai mungkin belum rezeki.. insya Allah Ada la Tu nanti

      Delete
  10. Replies
    1. Mama sendiri pun selalu miss haha.. no gerak laju

      Delete
  11. tau kak tapi selalu BW je.. xpernah teringt nak ceek nombor ni..hehehe...

    ReplyDelete
  12. TAHNIAHHH KAK WAHHH NAIK MENCANAK PV BLOG AKAK.NANTI SINGGAH BLOG RABIA TAU.MANA TAHU DAPAT FREE HEADER KAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi takdelah banyak sgt berbanding blog orang yg lagi power.. tapi alhamdulillah la ada juga kenaikan pv

      Delete
  13. Tahu. Tp selalu terlepas nombor2 Cantik tu.

    ReplyDelete
  14. perasan ada kat bawah tu... tapi biasa bila tengok mesti jauh lagi atau terlepas terus.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekadang terlupa tgk kan.. takpelah kalau ada rezeki tak kemana

      Delete
  15. takpe. pasni aida try perati numbers tu.
    mana le tau rezeki aida :)

    ReplyDelete
  16. Hari ni dah capai 2 209 805. Lagi jauh perginya. Memang tak sempat dah. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam 10 hari kut insya allah.. mana tau kan

      Delete
    2. ehh.. tak.. mama rasa dalam5-6 hari laa

      Delete

Words of wisdom