Makan di Kelapa Leleh Kampor Buat Kali Kedua - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, September 14, 2020

Makan di Kelapa Leleh Kampor Buat Kali Kedua

Makan di Kelapa Leleh Kampor Buat Kali Kedua. Akhir tahun lepas mama baru je pertama kali makan di kedai ni. Boleh tengok menu dan apa yang kami order kat sini [ Makan di Cafe Kelapa Lelehh Kampor Perak.] Tak sangka pula mama Makan di Kelapa Leleh Kampor Buat Kali Kedua dalam masa setengah tahun selepas tu. Kampar, Perak banyak homestay best tau, korang kena pandai cari homestay yang sesuai untuk famili. 







Kami singgah di sini semasa dalam perjalanan  pulang dari Pulau Pangkor ke Shah Alam. Masa tu hari dah petang so kami decide terus makan malam aje lah kat sini senang.

Menu Kami







Inilah menu pilihan kami kali ini. Mama tak order apa-apa. Mama cuma share-share makan dengan family mama sebab mama tak berapa lapar. Jom tengok apa yang kami order.

Wajib beli aiskrim kelapa leleh kat sini. Kalau tak nanti nyesal

Order 2 aiskrim pastu kami makan ramai-ramai

Laksa yang sedap. Ada telur kat atas tu macam sarang.

Alamak, dah lupa menu apa ni.. chicken chop kot huhu sori ye. Tu lah akibatnya bila peram lama post ni. Dah lupa dah apa yang kami order

Lamb chop

Kalau tak silap.ni coconut shake. Sedap tau. Siap ada aiskrim lagi

Memasing sedang menjamu selera. Alhamdulillah semua puas hati.


Sementara Tunggu makanan sempat budak2 posing

Kami ahli rombongan. setting kamera mama tak betul. habis gambar jadi blur dan tulisan pun tak dapat dibaca. adoi laa...

Seronok bila datang makan ramai-ramai kat sini. Sebelum ni kami anak beranak aje yang makan kat sini. Bila dah ramai-ramai ni lagi lah seronok. Happening dan kecoh haha..



13 comments:

  1. Huishhh menyelerakan. Semua makanan tu nampak sedapppp

    ReplyDelete
  2. cantik tempat..food pon menggoda..aishh nk pi la..saya dekat je ngan kampar

    ReplyDelete
  3. wow!aiskrim dlm kelapa tu rare btl...nampak semua makanan sedap-sedap..

    ReplyDelete
  4. Sedap semua menunya...tapi sejak musim covid ni belum mkn kt kedai lagi.

    ReplyDelete
  5. Kinah pernah singgah sini sekali. Memang puas hati makan kat situ. Teringin jugak nak repeat lagi tapi bila tengok ramai je setiap kali nak makan rasa malas nak singgah hehe. Nanti2 la balik kampung sekali lagi, bolehlah try

    ReplyDelete
  6. Terliur tengok ais krim kelapa leleh tu

    ReplyDelete
  7. laksa tu aduhhh..kena pi cari pulak esok..lama xmkn teringin pulak..

    ReplyDelete
  8. Seronoknya bila sesekali dapat berkumpul macam nie kan Adda..

    ReplyDelete
  9. perghhhh menu dia kak adda, memang buat terliur lah!

    ReplyDelete
  10. Aishh tgk pun tau sedap kak. Terliur dah ni. Hehe

    ReplyDelete

Words of wisdom