IG Live Pilihan Mama di Musim PKP - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Monday, March 30, 2020

IG Live Pilihan Mama di Musim PKP

IG Live Pilihan Mama di Musim PKP. Beberapa tahun lepas mama Ni memang sejenis buta Instagram. Tak Tau nak guna Instagram untuk apa. Mama mula guna ig Selepas sorang bestfren mama kahwin sebab kawan mama ada upload gambar kawen di situ, nak tengok punya pasal mama pun buka akaun Instagram. Boleh tengok di post pertama ig mama. Kesian mama Kan.. Sejak PKP Ni mama dah mula pandai tengok ig live pula.. hihii sori ye kalau korang nak tergelak dgn mama yg baru nak up ni gelak lah haha..







Kisahnya minggu lepas masa mama belek2 Instagram tetiba mama lihat ramai betul yg tengah buat ig live. Mama layan je beberapa ig live. Seronok gak tengok celoteh artis2 ni. Bila menjelang malam mama terlihat ig live yang rare pula.. Jom Kita tengok ig live rare yang mama jumpa tu..







IG Live Pilihan Mama di Musim PKP

Mama memang folo ig Ustaz Fakhrulunic Dan Farhatulfairuzah Dan kebetulan diorang live bersama2.

Rupanya tengah mengaji bersama2.. seronok pula mama layan. Sebelum tu mama dah tengok ig live ustaz fakhrul mengaji bersama beberapa follower dia.. ngaji surah lazim je tapi Kita boleh belajar Dan memperbaiki bacaan Kita. Tu yang mama suka

Belajar 3 Qul bersama mereka.. byk ilmu dapat

Sharing antara ustaz Mizi Dan Lisa Surihani. Best gak.. diorang byk speaking dan ada yang Komen tak faham hihi kesian adik tu.. Ni la Masa nak polish skill English Kita juga kan

Kisah imam 4 mazhab by Dr Zulkifli

Belajar taranum dengan Farha. Rupanya ada 7 jenis taranum..  Mama Ni satu taranum pun x lepas. Takpe Boleh belajar dengan Farha nanti. Seronok tengok.imam.dari Iraq dan Palestine pun ada tarannum dengan Farha

Mengaji dengan Erra dan ustaz Fakhrul. Ustaz Fakhrul buat tetiap malam

Ada masa mama layan gak ig live Dato Rizalman.. Suka tengok dia berceloteh, memasak dan Ada masanya dia bagi tazkirah juga. Mama suka cara dia layan peminat. Layan resepi dia hari2 memang syok

Ehh.. Terlayan ig story 2 oppa ni juga haha.. lagha sekejap mama tapi terhibur juga laa.. 

Selain Instagram  korng Boleh layan juga  FB live seperti yang mama share Kat sini.. Ni pun menarik juga..

Korang Ada layan menda Ni macam mama Tak.. mama harap semoga projek stay-at-home mama  Ada juga pengisian untuk mama.. Kalau Ada ig story yg menarik share lah dengan mama ye.


25 comments:

  1. Cuti2 ni artis2 banyak buat ig live. Aiman paling suka tngok live dari fakhrul unic, neelofa dan yuna.. Fakhrul unic selalu share bacaan quran.. Neelofa bincang isu semasa.. yuna pulak haritu nyanyi lagu yng fans request, mengimbau kenangan dulu2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la Kita aiman .. seronok juga sebab da pengisian

      Delete
  2. seronok pulak tengok diorang semua live bersama2 terutama yang share ilmu agama kan...

    ReplyDelete
  3. Kami tak dapat nak layan live. Line slow musim2 camni :)

    Jemput join segmen kami
    https://akukaudansesuatu.blogspot.com/2020/03/segmen-bloglist-blogbabyshambles.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah nnti mmaa join ye dah draf dah

      Delete
  4. Best jugak eh mama..boleh menimba ilmu.. sambil tgk artis scr live.. xsangka mama layan gak.oppa..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.. kntoi.. taknbyk Artis MMA minat tapi hanbyul Tu aura dia lain.. lagi satu sekali sekala mama suk
      Gak layan icsyv seronok asyik.gelak je kalau tgk

      Delete
  5. Wah rajinnya mama..sy ni pon tk rajin nak tengok....lebih layan utube ja..😀😀

    ReplyDelete
  6. menarik... rajin mamapie.. saya tak sempat nak tgk live tu.. WFH ni banyak plak kerja nak dibuat nya.. hehehe

    ReplyDelete
  7. Tq atas perkongsian tu kak, kadang layan jugak ig live ni tapi yang mengarut2 terus unfollow

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama.kalau yg tetiba keluar gambar agak pelik terus I follow gak dana

      Delete
  8. waa ramai juga rupanya buat ig story.. haha.. sy jarang buka story kat ig

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama baru belajar ni Nurul.😅
      Dulu X layan juga ig story

      Delete
  9. terlepas lah jawabnya.. shu jarang buka ig story. semalam terklik part achey dan fad berborak. mlm ni boleh cuba tengok .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo ye ke.. menarik juga Tu.. Ada cite pasal.abam.ke...

      Delete
  10. jarang layan IG Live ni..ada gak tertengok tapi byk pilih hat hiburan..adeh..sabor je lah..

    ReplyDelete
  11. tak berapa pandai sangat IG nie.. hehehe.. kena godek lebih sikit nie..

    ReplyDelete
  12. tak sempat nak layan IG live..huhu

    ReplyDelete

Words of wisdom