Jom Turn Quarantine tu QuranTime - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Tuesday, March 24, 2020

Jom Turn Quarantine tu QuranTime

Jom Turn Quarantine tu QuranTime. Tak pernah terfikir pun dalam kehidupan mama akan ada episod kena movement control order macam sekarang. Bagaimana kita x dibenarkan keluar rumah dan disuruh duduk rumah sampai 2 minggu. Sampai sekarang macam tak percaya kan. Apapun sambil duduk rumah tu Jom Kita Turn Quarantine tu QuranTime.










Honest opinion dari mama, sebenarnya Kita boleh manfaatkn banyak dengan masa yang diberi ni. So, carilah aktiviti yang bermakna buat kita Dan keluarga. Kalau tak join Qurantime ni pun takpe. Quran Boleh dibaca dimana-mana pada bila-bila masa. Yang Paling Penting pastikan is dibaca setiap hari satu mukasurat sehari pun takpe..


Menarik program Ni siap ada tadabbur dengan ustaz-ustaz

JOM sertai Malaysia #QuranTime Solidariti Ummah untuk Malaysia - mengQURANkan bangsa, mengIKHLASkan ummah setiap hari mulai 23 Mac hingga 31 Mac 2020 pada jam 12 tengah hari hingga 1 petang yang bersiaran secara langsung di TV Alhijrah saluran 114, di Facebook WorldQuranHour dan Sinar Harian.








#QuarantineToQuranTime
#DudukDiRumah

10 comments:

  1. Alhamdulillah....jom kita sama sama....aminn...

    PS:rietta pun xtahu boleh makan raw....dah adik kasi baru taw...

    ReplyDelete
  2. insyallah. dalam usaha..
    kadang2 tu baru tengok 3/4 ayat mata da kuyu.. hasutan syaitonirojim betul..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Perkara yang baik dilakukan bersama keluarga.. Sha selalu buat lepas solat Maghrib..

    ReplyDelete

Words of wisdom