Luckin Kopi Kuala Lumpur - Pencinta Kopi Wajib Pergi - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Friday, October 11, 2019

Luckin Kopi Kuala Lumpur - Pencinta Kopi Wajib Pergi

Luckin Kopi Kuala Lumpur - Pencinta Kopi Wajib Pergi. Sebagai pencinta kopi, mama dan ayah Syafi baru-baru ni telah pergi ke Luckin Kopi di Jalan Panggong Kuala Lumpur. Lokasi Luckin Kopi ni terletak di area belakang Petaling Street. Kopitiam ni memang menarik kerana ada banyak sangat menu western, asean, malaysian dan hipster kat sini. Wow kan! Luckin Kopi Kuala Lumpur - Pencinta Kopi Wajib Pergi.

Menu Yang Bervariasi


Menu pilihan Kami anak beranak. Penuh meja kiki. Syafi makan chicken chop Hainan, ayah Syafi nasi lemak rendang ayam, mama pula makan rojak.. Kami share roti bakar peanut Dan roti Bakar Kaya butter. Air Pula kopi kaw cincau Dan teh ais kaw cincau. 

Roti bakar peanut Tu memang rare sebab dia memang letak kacang atas roti. Sambal nasi lemak Dan rendang memang terasa pedasbya..

Selain dari menu Kami, banyak lagi menu yang ada kat sini. Memang pening nak pilih yang mana satu. Contohnya spaghetti yang dimakan dengan sambal petai mi. Mmg hipster habis Kan..

Udang dan sotong ni memang fresh. Sesuai dimakan oleh semua peringkat Umur

Meriah betul bihun goreng ni. Padanan yg hebat

Menu panas Yang dihidang dalam kuali dengan dapur sekali.

Menu panas atas dapur. Sedapnya alahai makan panas2

Antara menu lain Yang sedap Dan bermacam2 gabungannya

Menu terbaru Luckin Kopi.. dimsum.. sedlap. Ada 8 jenis dimsum pelbagai perisa.. Sudah mula dijual Sekarang..

Kopi cincau kaw

Teh ais cincau kaw

Keadaan Di Dalam Cafe

Tempat ni memang cosy Dan ramai pengunjung tau. Ada banyak port menarik yang cantik dan sesuai untuk kita ambil gambar buat kenangan. 

Ground floor.. padat dengan orang tapi Masih selesa

Tingkat atas

Ruangan Di tingkat bawah belakang

Antara port menarik ambil gambar


Harga Dan Menu Luckin Kopi

Korang boleh refer gambar Di bawab bagi  Harga Dan Menu Luckin Kopi. Pada mama harganya berpatutan




Pengalaman Makan di Luckin Kopi



Secara overall memang best makan di Luckin Kopi. Dari segi konsep deco kopitiam yang santai, ruangan makan yang besar dan cosy, makanan di sini juga ada banyak variety dan confirm boleh dikunjungi sekeluarga. Contohnya ayah Syafi suka petai, petai ada kat sini. Syafi pula suka western food, western food pun ada kat sini. Mama pula jenis bedal semuanya tapi mama memang sejenis hantu rojak, tak sangka kat sini pun ada rojak ala-ala rojak cina yang last time mama makan 20++ tahun dulu masa kat kampung.. best tau, mengimbau kenangan mama masa kecil.. Servis agak laju dan kawasan ruang makan kat sini pun bersih. Kalau korang nak lihat maklumat lebih lanjut berkenaan Luckin Kopi boleh refer sini:


Luckin Kopi Kuala Lumpur

Alamat: 14, Jalan Panggong, City Centre, 50000 Wilayah Persekutuan, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu perniagaan: Dibuka setiap hari dari 7:00 pagi – 9:00malam

Telefon: 016-397 6898

19 comments:

  1. aku coffee fan. a must to visit masa pii KL nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh try shirven.. byk pilihan kopi kat sini

      Delete
  2. sedap-sedap semua makanan kat sini Adda..boleh ajak geng lepak kat sini kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepak tingkat atas best kan ada privacy sket

      Delete
  3. Semua nampak menyelerakan tu.. 😍
    Hipster sungguh spageti petai pun ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah HH, nampak cam pelik tapii boleh je telan hihi

      Delete
  4. Sedapnya tengok makanan yang kak adda order! Harga pun just nice je. Deco pun cantik! Nak try jugak lah nanti

    ReplyDelete
  5. Saya ni dah lama tak food hunting, tengok menu kat Luckin ni terus rasa nak roger member2 ajak lepak sini.
    Ada makanan melayu ni seronok sikit nak ajak ayah sebab dia suka sangat makanan melayu and adik beradik pulak suka sangat Chee Cheong Fun tu.

    ReplyDelete
  6. Akak suka kalau restoran macam ni...suka interior dia menenangkan hati je selain dari pilihan makanan yang sedap...

    ReplyDelete
  7. Kopi cincau kaw tu yang paling mengancam.. hehehe

    ReplyDelete
  8. ohoohoi gambar2 makan. semua menggoda sangat ni..

    ReplyDelete
  9. Semua nampak sedap ja Adda.. deko tempat nie pun menarik..

    ReplyDelete
  10. suka konsep decoration kedai ni. menu pun banyak yang menarik.

    ReplyDelete
  11. best juga lepak kopitiam hipster mcm ni.. makanan byk pilihan x risau kalau pergi ramai2

    ReplyDelete
  12. banyak menu pilihan... tgk harga pun reasonable

    ReplyDelete

Words of wisdom