Lunch di Warung Aziz Satar - Nasi Putih Pinggang Besar Terengganu - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Wednesday, August 21, 2019

Lunch di Warung Aziz Satar - Nasi Putih Pinggang Besar Terengganu

Lunch di Warung Aziz Satar - Nasi Putih Pinggang Besar Terengganu.. Jangan gelakkan mama Tau.. Mula-mula mama ingatkan Warung Ni pelakon Aziz Satar yang punya rupanya bukan hihii.. Kat Chukai Ni je dah Ada 3 cawangan Warung Aziz Satar Ni mama lihat. Concept dalam kedai nampak sama bagi ketiga-tiga kedai. Lunch di Warung Aziz Satar - Nasi Putih Pinggang Besar Terengganu. adik ipar mama yang bawa makan di sini. Rasanya glemer Warung Ni di Terengganu..

Satar glemer Kat sini.. otak otak dia mama Rasa satu Dan Rasa kureng sikit di tekak mama.. terasa terlalu manis plak.. tapi Tak Tau Lah tekak org lain mcm mana

Ikan masak Kari Dan ulaman.. lapar Masa no so makan Nasi lah ye..

Sotong Goreng tepung

Selain Sotong Goreng tepung.. Kitaorang Ada juga order Telur sotong. Sotong tepung dan sotong tepung ni harganya  RM30

Ikan Goreng. Opkos untuk Syafi

Otak2/Pais Sotong Dan Ikan Pari. Pais Kerang pun Ada Kalau nak.. Boleh tahan juga sedap tapi adik ipar mama tak suka. Pada mama ok Rasa dia sedap tapi mungkin sebab agak manis tu yg buat adik ipar mama kurang gemar sikit kut

Boleh tengok harga lauk Nasi campur di sin

Ada bermacam pilihan menu di sini

Harga Satar Dan otak2

Harga otak2/pais

Total Nasi campur yang kami bayar untuk 4 orang Nasi RM 24.. yg goreng2 tepung tu pula bayar dgn org lain.. air minuman pun bayar orang lain juga. Sempat juga kami beli Sata 50pcs dgn harga RM 30.

Kalau Korang ke Kemaman bolehlah try makan di Warung Aziz Satar / Nasi Putih Pinggang Besar Terengganu ni. Pinggan dia memnng Ada yg extra Besar Tau sebab tu nama dia pinggan Besar kut. Lupa plak mama ambil gambar pinggan yg rupanya dah macam mini dulang tu.. Ni Alamat restoran ye...

Warung Aziz Satar - Nasi Putih Pinggang Besar Terengganu

Alamat: Jalan geliga pantai 1,simpang pantai mak nik, Geliga, 24000 Chukai, Terengganu
(Ada banyak lagi cawangan lain juga)
Dibuka setiap hari 10:00pagi–7:30malam

16 comments:

  1. Memang nama kedai macam tu eh..Pinggang tu a.k.a Pinggan la kan?

    ReplyDelete
  2. makanan yang ada cukup menyelerakan...

    nasi makan sikit je ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mr h nampk sikit sebab Pinggan dia besar lot hihii

      Delete
  3. skrg harga dia dh makin mahal... tak mcm dulu, dulu harga kira bersesuaian, sejak dh viral makin mahei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo Ada viral ye restoran no.. baru Tau. Tapi cawangan di byk la dana

      Delete
  4. dulu selalu juga singgah makan satar
    sejak higway direct ke kuala terengganu dah x singgah lagi kemaman. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikut jalan biasa Boleh Lah singgah Kan..

      Delete
  5. Sotong tepung tu saje 30 hinggit ke.. Boleh tahan 😂

    Nampak sedap pais tu lama husniey tak merasa

    ReplyDelete
  6. selalu balik paka mesti singgah sini. tapi kedai ni femes sejak kes udang galah mahal beberapa tahun lepas hahaha

    ReplyDelete
  7. Ana kalau ke kemaman wajib singgah warung aziz satar cawangan sana. Femes port utk biker juga ni.

    ReplyDelete
  8. menarik tgk satar tu..feveret gak..dulu2 tak reti nak makan satar ni..sekali dah rasa, tu diaaa..sedap upenya...

    ReplyDelete
  9. sata.
    pais.
    otak2.
    semua tu are wajib makan if ke tganu, kan.
    so so so sedap!!!

    ReplyDelete
  10. Sha pun ingatkan Aziz satar punya.. hehehe..
    nama dia unik dan melekat..
    Makanan semua nampak menarik mamapp..

    ReplyDelete
  11. nampak sedaplah pais sotong tu.... mn nk jumpa kat sini...

    ReplyDelete

Words of wisdom