Dinner di Restoran Seafood AK Mizan Kuala Terengganu - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Tuesday, August 20, 2019

Dinner di Restoran Seafood AK Mizan Kuala Terengganu

Dinner di Restoran Seafood AK Mizan Kuala Terengganu. Alahai sebenarnya banyak post tertunggak mama berkenaan Terengganu Dan banyak lagi homestay/hotel yang mama nak review. Almaklumlah bulan 7 aritu mama memang asyik ke Sana sini.. dari Melaka balik shah Alam, ke Terengganu then raub, then ke Terengganu Dan Kuantan plak.. Peh, ngalahkan menteri haha.. jomlah tengok mama Dinner di Restoran Seafood AK Mizan Kuala Terengganu dulu.

Antara menu yang kami order. Kami order set untuk 5-6 orang sebab 2 org kawan ayah Syafi pun Ada join Masa tu.

Mama makan di sini masa malam last mama sebelum bertolak balik. Masa ni kami duduk di KT Beach Resort.. Boleh baca sini Kalau nak tengok review mama [ http://www.mamapipie.com/2019/07/review-kt-beach-resort-kuala-terengganu.html ]


Sayur kailan ikan Masin

Tomyam yang Sedap.. menepati citatasa mama yang suka tomyam pedas, masam Ni..

Ayam Goreng kunyit

Daging masak merh yang Sedap

Telur dadar

Ikan siakap 3 rasa Ni sedap sangat. Habis sampai ke tulang Kitaorang ratah

Inilah harga menu utk set..pada mama.dgn jumlah lauk dn potion memang sgt2 berbaloi Dan Murah


Macam2 lauk ada

Tengoklah buih teh tarik tu..sangat menggoda Kan. Teh tarik dia sedap

Keadaan dari luar kedai..kedai ni sangat strategic..depan Ni Ada 2 hotel  harga bajet dan 2 dobi. Mama sempat basuh baju Dan Selepas makan sempat plak pergi dobi dulu ambil.baju sebelum balik ke hotel.. malam tu tidur dengan rasa gembira sebab makan makanan sedap hihi. baju pun dah siap basuh dan lipat.. Mama is happy! . Korang kena singgah sini sebab so far Makanan dia yang mama.makan semua sedap2..

Ni detail restoran ...Kalau ke Kuala Terengganu senang aje nak Cari Ni..

Restoran Seafood AK Mizan Kuala Terengganu

Jalan Sultan Zainal Abidin, 20200 Kuala Terengganu, Terengganu (berhadapan hotel Ming Star)

16 comments:

  1. biasa ikan masak 2 rasa ni memang sangat2 sedap
    busy benar ya kesana sini hehe

    ReplyDelete
  2. sedap2 semua menu tuh kak oi.... terasa2 terus nk mkn malam nih

    ReplyDelete
  3. murah2 harga nya.. menarik minat ni

    ReplyDelete
  4. semuanya sedap dan menyelerakan! sik baik sy baru lps mkn hehehe

    ReplyDelete
  5. Sedapnya nampak daging masak merah tu

    ReplyDelete
  6. Tak sabar nak jalan-jalan cari makan kat Terengganu. huhu.

    ReplyDelete
  7. Mata tertarik pada kerang bakar dalam menu tu..tak order ke..kat sana sure kerang fresh kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak...x oder la.kak.. Saya allergy gakit nk mkn seafood byk2

      Delete
  8. kat terengganu mmg banyak kedai makanan panas sedap
    biasa masakan siam ar huhuhu

    ReplyDelete
  9. Semua sedap2.. mmg nak kena repeat lagi tganu mmg best

    ReplyDelete
  10. Murahnya dan portion banyak. Husniey stay di Kuala Terengganu tapi tak pernah try kedai ni.. Lepas baca blog mama ni terus rasa nak try.. 😍

    ReplyDelete
  11. Berbagai bagai hidangan ada. Kalau saya tak tau nak pilih :))

    ReplyDelete
  12. Tengok pun nampak sedap kak. Dpn ming star hotel je rupanya.

    ReplyDelete
  13. sedappnya tomyam tu.. kak nnti try pergi makan dekat kedai ikan bakar pantai timur batu buruk ye. makanan dekat situ sedap jgk.jemput baca blog rabia ye.

    https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2019/06/ikan-bakar-pantai-timur.html

    ReplyDelete
  14. terbaik la gitu.
    makan. dobi. mudah kan :)

    ReplyDelete
  15. Meleleh sha tengok tomyam dengan telur dadar tu.. hehehe..

    ReplyDelete

Words of wisdom