Cara Gunakan WhatsApp Web - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad



Thursday, April 25, 2019

Cara Gunakan WhatsApp Web

Korang jangan gelakkan mama ye.. Sebab baru semalam mama pertama kali guna Whatsapp web. Rupanya senang je Cara Gunakan WhatsApp Web ni.. Sebenarnya ramai officemate mama yang gunakan Whatsapp web kerana ianya sebenarnya memudahkan kerja kita dan senang kalau nak download dan print apa-apa attachment dari whatsapp. Cuma mama yang tak pakai.. Mama guna cara lama iaitu print screen, cucuk USB, download then baru print guna komputer. Ambil masa dan rumit juga cara mama ni.. Jom, Mama nak share Cara Gunakan WhatsApp Web.. 


1. Masuk website https://web.whatsapp.com/


2. Buka Whatsapp di handphone dan pilih WhatsApp Web

3. Terus scan QR code yang dipaparkan oleh website melalui handphone

4. Secepat kilat whatsapp kita akan keluar di website

Tadaa.. senang saja kan.. Saja nak kongsi kat sini takut maam terlupa nanti hihi

11 comments:

  1. welcome to the group mama haha. sblm ni pun ray ajar my mum gune and she love it. on some part it makes things easier. kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiranya mama Ni sama level dgn mummy Ray la Kan haha Ada geng

      Delete
  2. Ya kak senang, kalau kt. Opis. Saya pakai. Web je. Tp. Jgn lupa log out ye hehe.. Kang org lain boleh buka

    ReplyDelete
  3. Oh br guna ye hehe.. Mmg Kt opis guna whatsapp web senang hehe

    ReplyDelete
  4. sy xberani nk gn WA web esp kt opis... bahayaaaa😆

    ReplyDelete
  5. Ha'ah memang senang guna Whatsapp Web ni. Kalau cucuk USB tu risiko virus menternak sebab tu dah stop pakai.

    https://www.farhanajafri.com/

    ReplyDelete
  6. wah, jakun rsanya baru tahu heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuh lega Ada juga yg baru Tau.. try la dana

      Delete
  7. Sha pun guna ni kalau kat pejabat.. Tak adalah kejap-kejap nak tengok hp.. hehehe..

    ReplyDelete
  8. Saya pun baru guna sahaja. Adik yang ajarkan.. Kalau tak asyik guna USB atau send melalui emel...

    ReplyDelete
  9. Kita dah selalu guna dah sekarang. Lebih jimat dan cepat

    ReplyDelete

Words of wisdom