Friday, February 27, 2009

Update on Syafi

Alhamdulillah.. syafi is getting better.. demam dah kurang.. xpenah dia demam cam nih sekali.. sampai lembik ajer.. terbaring jer xlarat. mujur la dia tak selsema or batuk.. cuma muntah dgn cirit jer.. sampai sekarang muntah dgn cirit x ok lagik.. aku still beri ubat tahan muntah.. terpaksa kasi kalau x dia xleh makan mesti kuar balik..

contoh mcm semalam.. aku kasi syafi makan kuey teow. nampak sgt dia lapar.. tp lepas beberapa suap dia muntah.. aku sibuk nak bersihkan muntah dia dan nak kasi dia air kosong.. dia sibuk ternganga lagik nak makan.. lapar sgt le tuh.. kesiann.. mudah2 cpat le sembuh anak aku tuh.. mungkin betul kata noy, nak beralih tahun kot..

3 Responses so far.

  1. KesahKu says:

    Adda..
    hmm..teringat dulu..masa Ammar sakit..
    Doc kat sini cakap..
    kalo demam saje..xpe..jgn riso..
    tapi kali diikuti dgn muntah n cirit birit lebe 2-3 kali sehari...kene cepat2 jumpa doc balik..
    bahaya pada baby..
    setakat nih..Ammar x penah serentak tu..
    kta lak riso ngan syafi..
    dah cube bawak jmpa pakar ke?
    takut dia alah something ke..
    update ek nant pasal syafiii. yeee...

  2. cian syafi.. dah ok ke?smg cepat sembuh n jd anak yg aktif sml...

  3. adda says:

    thanks yanti. prihatin sungguh ko.. aku ada suspect syafi lactose intolerance. tp bukan sepanjang masa. ada masa2 nyer.. kalau jd cam ni aku selalu tukar susu soya.. mmg le x sedap tp alhamdulillah berhasil. kali nih kena tunggu.. baru tukar susu soya tak tau effective ke idak.. rujuk pakar, nanti lah dulu tgk cara nih berkesan ke idak..

    ummi afifah, aminn.. dah makbul dah.. syafi dh aktif semula.. cuma cirit jer lom lg. thanks

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors