Friday, December 19, 2008

Happy birthday Syafi, 10 months

Sebenarnyer tadik aku dah tapi berjela2.. tapi last2 server problem.. trus hilang sumernyer.. mmg le hangin satu bdn tp nak wat camne.. terpakselah aku taip balik....

Hari nih syafi dah 10 bulan.. pepagi lagi dia dah bangun.. berak rupanya.. alhamdulillah poop dia nampak cam keras sket.. agaknyer betul la dia nak beralih bulan.. tak sangka anak aku yg sorang nih dah besar.. rasanyer cam baru jer beranakkan dia hehhe.. sakitnyer pun teringat2 lagi uihh... skrg nih aku dah tak rasa cam syafi nih baby lagi.. pada aku syafi is a person.. dia dah mcm kite.. dia dah pandai communicate dgn kite (selalunyer x paham pun dia ckp apa.. agak2 jer..), dia dah boleh tunjukkan emosi dia sama ada marah ker, gembira ker, amazed ke, galak, nak ngurat etc laa.. dia pun dah pandai main cam budak besar.. dia suka tepuk tgn.. dia leh main kejar2.. pastu leh imitate kite.. kalau kite geleng kepala, dia geleng kepala dia.. kalau kite tepuk tgn, dia tepuk tangan, kalau kite bunyikan "kla..kla.." dia pun bunyikan jugak.. cuma nak salam n babai org jer yg dia tanak buat.. tu ikut mood dia..

syafi skrg tgh training berdiri n lepas tangan.. sukati dia la nak wat kat mana2.. dah byk kali dia gedebukk jatuh.. memula tuh selalu gak dia nangis.. skrg nih tak xde bunyi plak.. agaknyer x sakit la tuh.. skrg dah pandai, kalau dia tanak masuk walker, dia akan kangkang lebar kaki dia, tak pun dia akan bengkok kan kaki dia biar kita xdpt masukkan dia kat celah seat tu.. bijak betul dak tuh..

yg bestnyer syafi suka mkn bubur nasi yg aku masak utk dia.. sebenarnyer syafi mula makan bubur masa umur dia 9 bulan.. aku plan kononnyer nak kasi bubur dari awal lagi.. slow cooker dah beli masa syafi 4 bulan lagi.. last2 masa 9 bulan baru lah syafi dpt merasa penangan bubur aku tuh hehe.. sori syafi.. kesian syafi dpt mama malas cam aku nih haha.. tp semenjak start kasi bubur arituh, tetiap ari mmg xpenah miss aku masak bubur tuk syafi.. setakat nih alhamdulillah.. licinn.. aku sengaja letak sayur bebanyak, biar dia biasa dgn rasa sayur.. hopefully dia suka makan sayur.. x reject sayur cam sesetengah budak.. setakat nih apa yg aku masukkan dlm bubur dia ialah kentang, carrot, brocolli, ikan bilis n bayam.. menda lain x penah lagi..

aku dh update growth chart syafi.. berat dia xbyk naik.. 9.45kg jer.. tp height dia byk naik.. dah 79cm pastu pelik la plak trend dia cam tangga.. takpe lah yg penting anak aku tu sihat..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors