Dinner Di D Anjung Ikan Bakar, Melaka - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Tuesday, July 12, 2022

Dinner Di D Anjung Ikan Bakar, Melaka

Harini mama nak cerita tentang Dinner Di D Anjung Ikan Bakar, Melaka. Mama sekeluarga ke sini pada hariraya aidilfitri yang ke 4 kalau tak silap. Pada awalnya kitaorg nak makan di Dinner di Restoran Ikan Bakar Muara Anjung Batu Melaka  tapi kedai tutup. Why not, kami cubalah makan di D Anjung Ikan Bakar, Melaka pula kan. 


Dinner Di D Anjung Ikan Bakar, Melaka

Ini adalah antara menu yang kami order untuk 6 dewasa dan 3 kanak2.


Asam pedas dia tak brapa menepati citarasa tekak muar mama hihi..

Ikan ni kami minta separuh bakar sambal dan separuh bakar biasa.

Overall, makan kat sini okay cuma perlu improve sikit bab processing. Mungkin order labat sampai sebab ramai orang kot. Kami order menu berikut:

  • Ikan jenahak bakar, ikan siakap asam pedas ikan pari bakar sambal
  • Kerang, kupang, sotong goreng tepung
  • Nasi Lemak 16, nasi kosong 2

Total cuma RM 200 termasuk air kosong dan air manis.


Harga dan Menu D Anjung Ikan Bakar, Melaka

Boleh refer sini

Maklumat D Anjung Ikan Bakar, Melaka



D Anjung Ikan Bakar, Melaka

Alamat: km. 15, Jalan Jeti Anjung Batu, 77300 Merlimau, Melaka

Waktu operasi: 4:30 petang – 12:00 malam (Selasa tutup)



13 comments:

  1. lama x mkn kerang bakar... kt kuching ni susah nk jumpa menu kerang bakar... kerang pun halus² je kt sini nk bakar sendiri pun kesian.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeke.. comel2 ye kerang kat sana.. nak buka makan pun mesti satu perjuangan kan hihi

      Delete
  2. Nampak sedap semuanya Adda..

    ReplyDelete
  3. Asam pedas Melaka memang lain sikit. huhu. saya pun cerewet kalau makan asam pedas kat luar

    ReplyDelete
  4. lamanya tak makan ikan bakar kat kedai

    ReplyDelete
  5. Sedapnya tengok makanan laut..
    Dah lama tak makan macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama pun dah lama juga. disebabkan keluar dgn keluarga tu yg seronok

      Delete
  6. sedapnya tengok sotong tu. hehe boleh nampak dah level asam pedas muar kak adda macam mana. kita pun suka makan asam pedas kat sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. sotong dia ok, asam pedas kureng hehe.. farhana oun suka asam podeh muo ye. mama suka asam pedas mua sebab terasa tumisannya tu especially rasa kunyit hidup tu.. pehh.. pekat sikit rasanyaberbanding asam pedas melaka

      Delete
  7. open dari sore hingga malam saja jam 12 ya

    ReplyDelete
  8. Kerang bakar tu sedapp ni cicah
    lamaa x makan

    ReplyDelete

Words of wisdom