Dinner di Restoran Ikan Bakar Muara Anjung Batu Melaka - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Thursday, November 25, 2021

Dinner di Restoran Ikan Bakar Muara Anjung Batu Melaka

Semasa trip kami sekeluarga ke selatan bulan Oktober lepas sempat kami Dinner di Restoran Ikan Bakar Muara Anjung Batu Melaka. Lama betul tak makan ikan bakar kat Melaka, tetiba ada permintaan nak makan kat situ Maka wajib la kami ke Restoran Ikan Bakar Muara Anjung Batu Melaka.

Baca ni:

Menu Pilihan di Restoran Ikan Bakar Muara Anjung Batu Melaka

Waktu ni kami semua takdelah kelaparan sangat so order pun tak banyak. Ini antara menu pilihan di Restoran Ikan Bakar Muara Anjung Batu Melaka.

Kupang masak sweet sour


Ikan masak 3 rasa kot. Mama pun lupa hihi. Ikan ni dia buat 2 hidang. 

Ikan bakar sambal. Dia potong sebelah-sebelah dan buat 2 hidang. Jenuh nak ngabiskan haha.

Kailan ikan masin

Otak-otak

Menu wajib iaitu nasi lemak dan sambal kicap 



Sotong goreng tepung

Syoknya sambil makan sambil jamu mata tengok pemandangan cantik.

Alhamdulillah memang puas makan. Walaupun dah kenyang tapi alhamdulillah dapat juga habiskan lauk-lauk. Harga satu seafood dalam RM 60 dan total yang kami bayar dalam RM 300++. OK rasanya sebab Kami semua dalam 10 pax juga la. Selain dari lauk kat atas, kitaorang ada juga makan jelly kelapa etc.


Maklumat Restoran Ikan Bakar Muara Anjung Batu Melaka

Restoran Ikan Bakar Muara Anjung Batu

Alamat: 77300 Merlimau, Melaka

Masa operasi: 5:00 petang – 8:00 malam (Tutup hari Selasa)

Telefon: 012-611 5399


10 comments:

  1. Allah3...sedap2 menunya mama!! View sungai pun cantik!!😊💕

    ReplyDelete
  2. sedapnya sotong goreng tepung tu hahahhahaahah mengancam

    ReplyDelete
  3. Ikan bakar tu memang nampak best. Besar pulak tu.

    ReplyDelete
  4. harga berpatutan. x sama dgn harga di langkawi tu.

    ReplyDelete
  5. Sedap-sedapnya menu. Tempat pun cantik :)

    ReplyDelete
  6. sedapnya. Kalau di Umbai penuh boleh cuba di sini

    ReplyDelete
  7. Ni pun port baik akak sharing sebab memang ada plan nak ke Melaka. Thank you kak adda. kebetulan sangat2 ni info banyak. Mesti sedap ni

    ReplyDelete
  8. Nak ratah otak-otak! Sedapnya lahai.

    ReplyDelete
  9. not bad harganya..pasni boleh suggest ke adik bradik ipau bila semua balik

    ReplyDelete

Words of wisdom