Beli Nasi Lemak Tamparuli Seksyen 18, Shah Alam Selangor

mamapp
15

Minggu lepas mama Beli Nasi Lemak Tamparuli Seksyen 18, Shah Alam Selangor. Almaklumlah barang dapur dah habis dan tak sempat nak pergi beli. Mama yang keletihan beratur 1 jam nak bayar baju raya ingatkan nak masak tetiba en hubby kata nak beli  Nasi Lemak Tamparuli Seksyen 19, Shah Alam Selangor. Mama terus ON je sebab ama memang suka nasi lemak, bulan puasa ni tak makan lagi nasi lemak.  

Sememangnya dah beberapa kali kami beli kat sini sebelum ni. Kalau bukan bulan Ramadhan, subuh lagi kedah dah dibuka. Memang en hubby akan pergi beli selepas subuh sebab ramai orang beli kat sini. Kalau nak tahu buka atau tutup senang aje, korang buka FB Nasi Lemak Tamparuli  kat situ diorang selalu buat LIVE. Siap boleh tengok lauk apa yang ada.

Baca juga:


Beli Nasi Lemak Tamparuli Seksyen 18, Shah Alam Selangor

Inilah nasi lemak kami

Nasi lemak paru dan rendang daging


nasi lemak paru

Nasi lemak Tamparuli ni kalau lauk dia korang jangan risau, memang potion dia banyak sangat. Mama selalu beli lauk paru. Sebenarnya sambal paru tu pun dah cukup untuk makan dengan nasi lemak. Banyak. Tapi mama letak juga sambal tumis. Sambal tumis dia sedap juga. Tarikan kat sini mama rasa pada rasa dia yang sedap, harga murah dan potion banyak. Adik yang buat order pun cekap buat kerja. Laju je. 

Ni antara lauk yang ada. Nampak sedap ayam goreng ni tapi mama tak berapa lalu nak makan ayam goreng di bulan posa ni


Senarai lauk dan harga nasi lemak Tamparuli


Maklumat Nasi Lemak Tamparuli Seksyen 19, Shah Alarm Selangor

Pemandangan biasa kalau beli nasi lemak kat sini. beratur panjang.

Nasi Lemak Tamparuli Seksyen 19, Shah Alam Selangor

Gerai, No 1, Jalan Ibus 18/40, Section 18, 40200 Shah Alam, Selangor (Sama tempat dengan Azmi pisang goreng cuma nasi lemak buka pagi, azmi petang)

Telefon: 016-360 5390

Waktu operasi 6.30 pagi - 10 pagi



Post a Comment

15Comments

Words of wisdom

  1. meriah nmpknya menu nasi lemak tamparuli

    ReplyDelete
  2. Lepas shopping saya lebih prefer beli lauk masak hehe. Sedap nasi lemak lauk paru. beratur panjang tu tentu lauk mengikut citarasa ramai.

    ReplyDelete
  3. Aini pun tak makan lagi nasi lemak bulan puasa ni.. Nnt nk buat utk berbuka jelah..hehe

    ReplyDelete
  4. saya pun tak makan lagi nasi lemak bulan puasa ni. mesti sedap ni tengok ramai beratur

    ReplyDelete
  5. Mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ya Allah nadia graving nasi lemak tamparuli juga tapi tak berdaya pergi!! Tunggu ookay saya dah kerja, dapat gaji boleh lah masuk dalam list makan makan hehe

    ReplyDelete
  6. Aduhai...dah la tgh craving nasi lemak sambal kerang or paru....dapnyaaaaaa

    ReplyDelete
  7. Waa....jauh2 di Shah Alam ada nasi lemak Tamparuli! Org KK ni, sampai skrg blm try nasi lemak Tamparuli. And sgt stuju, time puasa ni, mmg tercari2 nasi lemak. Baru je last week akak mkn nasi lemak time buka puasa, rasa nak lagi.

    ReplyDelete
  8. Nampak banyak juga portion lauknya.

    ReplyDelete
  9. pemes betul nasi lemak ni... teringin nak try tp tu laaa jauhhh

    ReplyDelete
  10. Daun pisang tu yang rare sekarang. 🤭

    ReplyDelete
  11. paru tu feveret sy jugak sis hihi... btw jika sudi,jom join GA syidah https://rasyidahsheresimpleblog.blogspot.com/2022/04/e-card-hari-raya-by-rasyidahsheresimple.html

    ReplyDelete
  12. semenjak puasa ini...saya belum lagi makan nasi lemak

    ReplyDelete
  13. Owner kedai ni orang Sabah ke, sebab setau saya Tamparuli ni nama tempat dekat KK. Nasi lemak tu nampak sedap. Sambal paru tu memang kegemaran mak saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iye carneyz, pemilik kedai seorang ustaz org Sabah. Peramah Dan muda lagi orgnya

      Delete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!