Berita Gembira & Berita Sedih, Adsense oo Adsense - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Thursday, June 24, 2021

Berita Gembira & Berita Sedih, Adsense oo Adsense

Berita Gembira & Berita Sedih, Adsense oo Adsense. Sedihnya baca tajuk posting mama harini. Tapi sebelum sedih nak juga mama cerita berita yang gembira dulu. Alhamdulillah sejak 22 bulan lamanya blog ni berjaya memohon Google Adsense thanks to sifu Wayne Harraz Baca Penantian 11 Tahun Akhirnya Blog Mamapipie Lulus Google AdSense.. Terima Kasih Wayne Harraz Sifu Adsense


Tapi kan.. tapi.. ada juga berita sedih yang mama terima harini tau. Jom lah mama tulis kat bawah ni  


Surat-surat cinta dari Adsense untuk masa beberapa harini.


First Time Merasa Gaji Adsense

Alhamdulillah setelah hampir 2 tahun akhinya semalam 230621 mama berjaya merasa gaji dari adsense. Lama kan nak tunggu threshold tu. Apapun terima kasih ye kepada semua yang rajin singgah blog ni. Mama betul-betul hargai.



Akaun Google Adsense kena Closed

Uwaa.. inilah berita sedihnya. Selepas rasa happy semalam duit masuk akaun tetiba pagi ni mama tengok akaun google adsense mama closed. Terkejut gaban mama jadinya. Bila mama klik link yang diberi di nyatakan sebab adalah  invalid traffic or activity. Alahai sedihnya..

Nampak gayanya mama kena buat appeal letter ke adsense. Korang ada tips atau pengalaman tak buat macam ni. Mama first time kena ni. 

Invalid Traffic

Mama  suspect ada dikalangan pengunjung blog ni yang baik hati suka klik iklan di blog ni. Mungkin ada yang klik tetiap hari. Mama tak pernah minta korang klik iklan tau. Kalau korang visit blog ni dan komen2 posting mama pun dah rasa happy. No commitment to click any ads tapi kalau ada yang interest you all boleh la klik untuk tahu lebih lanjut. 

Apapun korang doakanlah agar mama punya Adsense kembali pulih dengan segera ya. Mama ni dah le tak berapa pandai sangat tentang adsense ni.. uwaa nangis kat bucu katil sat. 



39 comments:

  1. Saya punya pun dah hilang...Nak harap Nuffnang, Nuffnang pun dah tak boleh pakai.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa.. ye ke. awat fairus punya. en nuffnang tu mmg kesian sgt dah skrg

      Delete
  2. Saya tak pernah pulak alami invalid traffic atau activity. Macam-macam ye. Semoga masalah mama dapat diselesaikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adsense ni mmg cerewet bab klik2 ni nur.. amin tq ye harap2 cepat dpt setel

      Delete
  3. Ehhh . x pernah kena gak.. terlebih klik dari org yg sama mmg mndtgkn curiga mereka .

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul nona. dari org yg sama dan mungkin kerap sgt kut

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan proses appeal.. Nanti boleh sharing pasal tu pulak.
    Sapa la tangan gatal tu klik klik ads. Tak perlu klik ads pun. hurmmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. tq naniey.. insya allah kalau dah berjaya nanti mama share ye. kalau klik sesekail yg mana betul2 nak tahu takpe. jgn klik hari2

      Delete
  6. Innalillah. Moga dipermudahkan. Aduh sedih ada pula klik tidak sah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Na.. google ni mmg sensitif. tak tau mcm mana dia detect

      Delete
  7. Alamak rasa bersalah pulak. Saya pun bila bw selalu klik iklan. Tak tau pulak affect trafic. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sal support blog mama. kalau seminggu sekali sekali sekala dtg klik xpe. jgn hari2 klik sal. tenkiu tau

      Delete
    2. Oh macam tu ke. Ok2 noted. Sory ye. Harap adsense mama pulih balik

      Delete
  8. Allahu....cuba la buat rayuan...harap di permudahkan urusan

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin. tq safirul. nak buat rayuan tapi belum berkesempatan lagi ni

      Delete
  9. Baruuu gembira dapat payment, dahhh sedihh dapat tahu kena closed.
    Semoga dipermudahkan segala urusan mama ya.

    ReplyDelete
  10. Tahniah Mama dapat gaji Ads, Ads close! Moga dipermudahkan urusan, moga nanti ads pulih kembali hendaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu bonde. tu lah harap2 dapat setel cecepat huhu

      Delete
  11. kalau betul betul nak tahu pasal iklan tu..barulah klik...ni bukan zaman nuufnang i klip u..u klip me back...

    ReplyDelete
  12. tak tahu pulak kalau klik iklan beria sangat boleh kena block macam tu. Aduhh kesiannya bila jadi macam ni :(

    ReplyDelete
  13. Sekejapan jer gembiranya kan.nak mengumpul tu sikit punya lama...baru dapat gaji terus disabled plak..hope benda ni settle cepat

    ReplyDelete
  14. Mama..i feel u..huhuuu shida punya adsense pn kena suspen baru seminggu hdp dalam blog pastu kena suspen 30 hari..huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.. sama nasib kita semoga adsense shida pun cepat pulih ye

      Delete
  15. Allahu mama, sabar ye, moga di permudahkan urusan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu linda.. insya allah mmg sabo je la hihi

      Delete
  16. alamakk sedihnyaa

    semoga dipermudahkan appeal mama inshaa Allah

    ReplyDelete
  17. semoga dipermudahkan urusan

    ReplyDelete
  18. selamat bisa daftar akun adsense google ya
    harus serba hati2 ya jika sudah terbit iklannya
    jangan sampai terjadi invalid klik, dangerous

    ReplyDelete
  19. Kita pun dah invalid traffic dgn AdSense. Adeh. Nak appeal, tp Tak tahu nak tulis apa.

    ReplyDelete
  20. saya juga turut rasa sedih..

    pendapatan income sebenar dari Adsense ialah organic trafic .

    mereka yang datang dari Google Seacrh.

    Jika dari followwer macam saya memang susah mau cakap la

    sabar ye

    ReplyDelete
  21. Allah..kesiannya ko adda..dah ada feedback belum tu?

    ReplyDelete

Words of wisdom